Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hardcore Build

81 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szerintem nem én vagyok az egyetlen, aki meglátta gyerekkorában ezt a készletet, és legnagyobb vágya volt, hogy megkaprinthassa. Sajnos én gyerekkoromban magát a készletet sem láttam sosem élőben, így amikor újra gyűjteni kezdtem a készleteket, a legelsők között volt a 'Piros autó' beszerzése. A…..
A bejelentés óta várom ezt az új termékcsaládot, nagyon tetszik amikor a gyártók a termékeiket összehozzák a legújabb technológiákkal. A kiterjesztett valóság (augmented reality) " a valóság kibővítése, amikor egy mobiltelefon kamerájával szétnézve vagy egy erre a célra létrehozott szemüveget…..
Egy annyira friss ropogós készletet szeretnék bemutat, amit éppen akkor pakoltak ki amikor megérkeztem a boltba. Nem igazán szeretem az új készleteket, és nagyon-nagyon ritkán építek össze egyet. Amikor megláttam pár hónappal ezelőtt az új 2019-es Friends készleteket már tudtam, hogy valamelyiket be…..
Következzen a negyedik és egyben a legbonyolultabb rész. Illetve nem is nevezném bonyolultnak, inkább nem egzaktnak. Sajnos nem bízhatunk abban, hogy az adott minifigura minden tulajdonságát leírják a leírásában, ezért néha nagyon sokáig kell probálkoznunk. Következzen pár eset amelyek segítséget…..
Új LEGO mobil játék jön ősszel! Az RPG stílusú játék, a cég ígérete szerint, minden korosztálynak tetszeni fog, hiszen szerepelni fognak benne az ikonikus karaketerek a nyolcvanas évektől egészen napjainkig! A bemutató videóban az egyik leghíresebb karakter Captain Redbeard az elsô aki 1989-bôl…..
A következő készletet szeretném ajánlani mindenkinek, aki régi LEGO Technic vásárlásán gondolkozik. Egyrészt azért mert motorizált, másrészt mert egy nagyon gyakori készlet, és ezáltal egyáltalán nem drága, még dobozzal együtt sem. Ez a készlet volt a legelső amelyik a 1990-ben újonnan megjelent 9V…..
A vasárnap a családé. Ez Legolandre is igaz. Egy nagyon érdekes korszakból származó készletet szeretnék bemutatni, amely a családi élet körül forgott. A témakör elég hosszú időn keresztül került forgalomba, 1971-től 1982-ig, ezért már nálunk is kaphatóak voltak. A Homemaker szettek ahogy a témakör…..
A legelső 'sárga' LEGO Basic készlet, 1976-ban jelent meg a piacon, és 1977-ben 404-es számmal az amerikai üzletekben. Eléggé kelendő készlet manapság is, a BrickLinken sajnos nem is találni belőle egy példányt sem, pedig az eBay-en elő szokott fordulni nem túl ritkán. A legnagyobb rajongója ennek a…..
A valaha volt legszebb LEGO készlet. A doboza mindenképpen, de maga a készlet is a játszhatóságával, színeivel és épületekkel együtt is minimum a top 5-ben van. A készlet egy vadnyugati kisvárost mutat be a filmekből és a könyvekből ismert épületekkel és lakókkal. Kezdjük is szerintem a valaha…..
A napokban jött a hír, hogy Ausztráliában is műsorra kerül a LEGO Masters TV sorozat. Ekkor jutott eszembe, hogy én a brit változatot sem láttam, ezért gyorsan bepótoltam. Ráadásul már kettő sorozat is lement. A műsor 2017-ben kezdődött a brit CH4 csatornán. Visszanézhetjük az adásokat a honlapon,…..
Következzen a harmadik rész, amelyben csak a Technic elemekről lesz szó. TECHNIC Ebbe a csoportba tartozik minden elem amelyik a további felsoroltakba nem illik be :) . Például Tehnic méretű ülések (SEAT), dugattyúk (PISTON), motor alkatrészek (ENGINE), csiga alkatrészek (PULLEY),…..
Valamiért ez a 710, 720, 730, 740 Basic sorozat egészen ritka lett az évek során, nem sikerült még megfejteni egyes sorozatok miért ritkábbak mint a többi. Most a legkisebb, 720 számú készletet szeretném bemutatni. Úgy vettem észre, hogy erre már elég sok ember emlékszik, és sokaknak meg is volt. A…..
Az előző részben már lefektettük az alapokat, most következzen a többi elemcsoport. Az általános szótárat ide is bemásolom, hasznos lesz.   Axle, axle hole Technic összekötő rúd, összekötő rúd alakú lyuk az elemen Curved Görbe hajlított elem Stud Magát a pöttyöt…..
Nagyon sok embernek meggyűlik a baja az ömlesztett LEGO elemek beazonosításával, szeretnék megtudni milyen készletek lapulnak a nagy halomban. Ez mára már akkora problémát öltött, hogy külön Facebook csoportok alakultak, ahol segítséget kaphatunk, megmondják a konrét szettet vagy az elem számát.…..
A main napi készlet legyen mondjuk egy promóciós készlet, a nagy hármas (1592, 1620), holland készletek egyike. A promóciós készleteket általában valamilyen cégek vagy szervezetek rendelték meg a LEGO központtól, hogy tervezzenek nekik egy szettet ami az ő profiljukhoz illik, azokkal a színekkel és…..
Egy nagyon régi készlet amihez egy érdekes történetem is kapcsolódik, de arról majd kásőbb. 1978-at írunk, azt az évet amikor a legelső modern minifigurák napvilágot láttak. A legelső tűzoltó figurák matricázott törzsel kerültek a dobozokba, később a nyomtatott test nem sokban változott. Egy…..
Ebben a kisebb készleteket bemutató sorozatban azt szeretném megmutatni, hogy nem mindig a nagyobb készletekben voltak az érdekes dolgok. Ez a közepes méretű szett 1973-ban jelent meg több hasonló készlettel együtt . A hetvenes évek elején, például volt svájci faház és spanyol villa is. Azokból az…..
Nagyjából 6-7 éve vásárlohattam ezt a készletet, és azóta a szekrény legalján hever. Mostanáig! Ha tudtam volna, hogy ennyire jó ez a készlet, már beszereztem volna a többi UFO Space készletet is...
Mondhatnám, hogy ez a szett volt az álmom a Technic szettek közül, de utána kiadták a 'piros' autót utána pedig a 'fekete' szuper autót, így elég gyorsan változott a véleményem. Nagyon sok dologban újdonságot hozott a készlet, új elemek, a valós autótervezési megoldások pontosabb lemásolása...
Egy speciális kiadású Castle szettet szeretnék bemutatni. Sajnos a készlet ebben a formában csak az Egyesült Államokban jelent meg, ezért nem is nagyon ismert. Az alap készlet szerencsére mindenhol megvásárolható volt...
Kettő készletet szeretnék bemutatni, ami igazából egy. A 1584 Castle Lovagi Torna készlet először 1988-ban jelent meg Európában, majd 6060-as számmal 1989-ben Amerikában. Az európai változatt a legritkább Castle szett, megosztott első helyet nyertek el a 1680-as készlettel...
1979. Nagyon fontos évszám a LEGO gyűjtők számára, megjelenik a LEGO Classic Space témakör, és ezzel kezdetét veszi az őrület. Szerintem innen számolhatjuk azt amikor az emberek tényleg elkezdték gyűjteni a LEGO készleteket. A teljesen más témakört gyűjtő emberek is elismerik,…..
LEGO katalógus 1985-ből, kifejezetten szülőknek. Útmutatást találhatunk benne, hogy az adott Basic sorozat milyen korú gyerekekhez illik. Az adott sorozathoz egy évszámot mellékelnek, és elmagyarázzák, az abba a korcsoportban lévő gyerek fejlődését, hogyan lesz egyre nagyobb képzelőerejük, és…..
Új évtized, újabb eszméletlen készletek. Ebben az évben a LEGO készletek hivatalosan is a LEGO Town, LEGO Space és LEGO Castle brand nevek alatt futnak. Ezekben az években már szerencsére minden témakörhöz készítettek reklámokat. Előző részek: 9, 10, 11 1990 Sajnos befejeződik az egyik kedvenc…..
Gyerekkoromban ezt a készletet kértem ajándékba. Sajnos nem ezt kaptam hanem a sorozat legkisebb tagját a 715-öt. 25 évvel később végre sikerült beszereznem a 'zöld' Basic készletek legnagyobbikát. A Basic készletekről azt érdemes tudni, hogy a legnagyobb készletek valamiért mindig speciálisak,…..