Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pődör István

10 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már egy ideje megfogadtam, hogy megpróbálkozok egy lambic főzésével. Vegyes sikert értem el.Ha már lambic, akkor megpróbálkoztam a turbid mash-inggel. Ez eléggé hasonlít a dekokciós cefrézéshez, csak itt nem a cefre sűrűjéből veszünk el, hanem a folyékony részből. Ezt 82 °C fölé melegítve…..
Zymosis Ninkaszi kincse 2022.10.02 17:56:37
Végül sikerült lefőzni a mezopotámiai ihletésű sörömet.Az alábbi volt a recept: a korábban sütött bappir 660g pilsner maláta 70g aszalt füge 50g aszalt datolya 30g mazsola 30g méz szerecsendió koriander 5g komló  fügéről és datolyáról fogott élesztő Nagyjából 70 fokos vízhez…..
Zymosis Kispesti blonde 2022.08.22 15:56:53
Eljött az idő, hogy megfőzzem a sört, amihez a szarkalábról fogott élesztőt fogom használni. A recept (4 literes adag): 800g pilsner maláta 100g búza maláta 75g müncheni maláta 50g cukor 10 g Saaz komló - 30 perc forralás 5g Saaz komló - 5 perc Cefrézés: 66 °C - 30 perc 76 °C - 5…..
Zymosis Ninkaszi kincse - maláta 2022.07.25 18:17:17
A mezopotámiai ihletésű sör következő fázisa a maláta "elkészítése". Réges-régen úgynevezett bappir-t használtak a sörfőzéshez, ez nem más, mint malátából, lisztből, mézből vízből és fűszerekből készült kenyér/lepényszerűség. Ezen most sokat gondolkodtam, hogy mégis hogy működhetett, hiszen ha a…..
Zymosis Ninkaszi kincse - élesztő 2022.07.25 18:17:10
Vadélesztővel való játszadozásom újabb fejezete, egy mezopotámiai ihletésű, de azért modernizált sör készítése. Legalábbis ez a terv.Ninkaszi-himnusz alapján indulok el, elsőként az élesztőt próbálom megteremteni. Ehhez szereztem tartósítószermentes aszalt datolyát és fügét, majd ezt almalébe…..
Zymosis Vadélesztő befogása 2022.07.20 15:04:05
Mindig is érdekelt a spontán erjesztésű sörök világa, ezért úgy döntöttem, hogy én is megpróbálom. A természetben rengeteg helyen találkozhatunk vadélesztővel, például gyümölcsökön, virágokon, telelő darázskirálynők gyomrában... Én most a virágokat választottam. Az udvarunkon lévő szarkalábakból…..
Zymosis Első bejegyzés 2022.07.20 14:07:54
Sziasztok!Ez a blog azért indult, hogy leírjam a fermentáció, azon belül a sörfőzés témakörében végzett próbálkozásaimat. Nagyon nem vagyok otthon a blogolásban, de majd igyekszem...
Ha nem elégszel meg a Home Assistant által megadott telepítési módokkal, és addonokat is akarsz használni, akkor ezt a leírást követve elérheted. Először is szükséges lesz egy 64 bites, működő Debian 10 telepítésre. Ehhez segítséget itt találsz. Ha megvan a rendszer, akkor csak ezeket a parancsokat…..
Elsősorban Sonoff eszközök vezérlésére fejlesztett, gyártófüggetlen alternatív mikroprogram. (firmware)A támogatott eszközök részletes listája a tudásbázisában fellelhető: https://github.com/arendst/Sonoff-Tasmota/wiki   Első feltöltése a legtöbb ESP8266-al szerelt eszközhöz hasonlóan soros-USB…..
Ebben a bejegyzésben a következő panelt hozom létre: Első lépésként a légtisztítót hozzá kell adnunk a Home Assistant-hez. Ehhez a hassio által leírt módszert használtam. Ha megvan a token, hozzáadjuk a configuration.yaml-hez: fan:  - platform: xiaomi_miio    host: x.x.x.x    token:…..
UPDATE: Nálam sokkal okosabb emberek megoldották az integrálást, itt lehet nézelődni:https://github.com/peterbuga/HASS-sonoff-ewelink A bejegyzés további része elavultnak tekinthető. A Sonoff termékek integrálása legegyszerűbben valamilyen custom firmware-rel lehetséges, de ha nem akarunk vele…..