Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zadig

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A görög szigetvilágról elsőre az olyan elturistásodott helyek jutnak az utazók eszébe, mint Rodosz, Kréta, Zakintosz vagy Korfu: szépek, szépek, de borzasztóan sok az ember, a városok büdösek és zajosak, sok mindent lehet, de a turistaközpontokban nyugodtan pihenni elég nehéz. Aki szereti a…..
zadig 2018.07.27 15:28:56
Remek, hogy született egy poszt ezekről az itthon ismeretlen szigetekről!

Viszont szezonban nem hinném, hogy az a háborítatlanság, érintetlenség fogadja az oda látogatókat, amit az írás sugall. Ez alól talán csak 2 sziget kivétel. Melyik ösvény tűnt el Sikinoson a lábatok alól?:) Vagy csak össze lett ollózva valahonnan? Mert néhány, vagyis, ha jól emlékszem 7 ösvényt pár éve felújítottak a Path of Culture program keretében.

Mykonosra több, mint 1,2 millió ember érkezett tavaly, csak légi úton…:) A bizonyos nyúlványt Kis Velencének hívják egyébként. Folegandros is nagyon trendi és felkapott lett az utóbbi években, hiába nincs ezer lakosa sem. 6 éve a válság közepén, relatív ismeretlenségéhez képest sem volt olyan csendes és autentikus a sziget, mint itt írva van. Azóta észrevehetően tovább változott, kozmopolitábbá vált. A strandok mindegyike egyébként elérhető kis hajóval is, vagy Karavostassiból, vagy Angaliból. Sifnos is általában nyüzsgő és zsúfolt már július közepétől. Persze, Santorinihez képest nem, de pl. 3 éve július második felében nem volt szabad bérautó és az emberek alig fértek fel a Vathyra 2 óránként, Platys Gialosra pedig óránként közlekedő buszra.
Tehát hiába nincs közvetlen járat ezekre a szigetekre itthonról és alig hallani róluk idehaza, vagy hiába nem repül fapados, szezonban meglepetés érhet a helyszínen, ha arra számítunk, ami itt olvasható. Egyébként Krétán is bőven van olyan szeglet, amit kevésbé ért el a turizmus szele, mint pl. Parost,vagy Milost.

Sarakiniko nyáron a Kikládokon megszokott, és ott uralkodó széliránynak és gyakorta viharos erősségű szélnek köszönhetően nem mindig élvezhető, fürödhető. Nem biztos, hogy az itt olvasott idilli állapot és sima víztükör lesz jellemző ott és az északi strandokon, vagy a nyugati rész egyes öbleiben, vagy pl. Achivadolimni-n egy szeles időszakban. Miloson tavaly óta már óceánjáró is kiköt. Szóval alig lesz ott ember!:)
A nyári vakáció központi témája sokszor a strand: melyik a legjobb, a legszebb, a legnépesebb vagy éppen a legelhagyatottabb. Összeszedtünk hét plusz egy kevéssé ismert, de elbűvölő strandot, illetve partszakaszt, amelyeket szerintünk legalább egyszer mindenképp érdemes meglátogatni. Punta…..