Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Thorfin

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kanada igencsak népszerű célország az Európán kívülre vágyóknak, ám hiába kifejezetten barátságos ország a határátkelőkkel, hivatalosan munkát vállalni és letelepedni mégsem olyan könnyű. Ráadásul elég sok össze-vissza információ kering a neten, úgyhogy remélem, hasznos lesz Lívia posztja, aki…..
Thorfin 2018.07.25 14:22:52
@mikkamakka74: "Minden szakma egy úgynevezett NOC kategóriában esik (00, 0, A, B, C, D) ahol a 00 a csúcsmenedzseri kategória, a C kb. a bolti eladó. Ha valakinek van munkavállalási engedélye és egy munkaajánlata minimum B kategóriájú munkára, akkor a házastársa is kap(hat) nyitott munkavállalási engedélyt."

Szia!
Ez nekem kicsit zavaros volt. Már nem az amit te írtál, hanem a NOC-ot nem teljesen értettem. Az OK, hogy van szakmakód, ami alapján meg tudom nézni hogy ki vagyok, de pl a diplomám alapján be tudtam magam sorolni x-be ami A szint, de a szakmai tapasztalatom alapján (azaz a papírokkal igazolt mintegy tizeniksz évnyi vezetői beosztás) már egy senior szint ami nullás. ezek közül ezek szerint célszerű a magasabbat választani?
Ja és bonyolítja, hogy viszont az utóbbi két évben más területen (IT) dolgozom, de ahhoz nincs végzettségem, csak munkaköröm. :)
És a másik, hogy mi családostól mennénk ki, a nejemnek olyan végzettsége, tapasztalata van, hogy a self employed programban meg lazán megugorja a minimumot. (100 pontból 35 a minimum, neki az angol skillt nem számolva van 80). De mindenképp szeretnénk stabilra érkezni, ergo nekem kellene ott előbb állást keresni, és ehhez kellene valami testhez álló programot keresni.
Már kinéztem melyik cégnél szeretnék dolgozni, lehet hogy célszerű írni nekik és tolni egy önéletrajzot, aztán megnézni mit ajánlanak? :-)
A döntés kb. már megvan, csak a kezdőlépés irányát keresem. :)
Köszönöm előre is.
Thorfin 2018.08.02 23:47:48
@mikkamakka74: Szia! Köszi! Az egyik opció az nálunk is BC. Úgyhogy megnézem. IT vonalon (teljes munkaidőben) csak két éve dolgozom. De nem programozó-fejlesztő vagyok, hanem kb a szolgáltatásmenedzser írja le legjobban a munkaköröm.
Átnézem amiket linkeltél, hátha találok valami érdekeset.
Még egyszer köszönöm!