Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Libuel

20 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ostoba azért él, hogy egyék és igyék, az okos azért eszik és iszik, hogy éljen. Szókratész   Többször is hallottam idősebb emberektől, hogy a mai fiatalok nem esznek, hanem zabálnak és ezért annyira kövér mindenki. Ez meg maradt bennem, és elgondolkodtam rajta, majd rá kellett jönnöm, hogy…..
  Mit jelent egészségesnek lenni? Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Alkotmányának előszavában az egészség alábbi definíciója szerepel: „Az egészség a teljes testi, szellemi és szociális jólét állapota, nem pusztán a betegség vagy fogyatékosság hiánya.” Nos ugye ennek igen nehéz lenne…..
Sportolnom kéne, de nincs időm! Hogyan csináljam, amikor sosem lesz rá ennyi plusz pénzem? Meló, rohanás és otthon épphogy meg tudnék nézni egy filmet! Hova férne még be? Ugye, amikor ott tartasz, hogy a sok plusz kilót valahogy el kéne tüntetni, felmerülnek ezek a problémák. Végig nyomsz (jobb…..
A mai világban (elméletileg),  a fiatalság körében nem menő a házasság. Trendibb szinglinek lenni, trendibb, ha valakinek ugyan van párja mégsem élnek együtt, és nyitott kapcsolatban élnek, az az akkor csalják meg a másikat, amikor akarják. Azért írtam, hogy elméletileg, mert szerintem ez úgy…..
"Nem én csináltam, nincs közöm hozzá...." Ugye sokszor állunk így hozzá dolgokhoz. Én egyedül nem tehetek ez ellen, és én nem tudok változtatni rajta. Pedig azt elfelejted, hogy nem vagy egyedül!  Ugye mi mind emberek vagyunk, döntés képes lények, civilizáltak, és fejlettebbek más…..
A meg bocsájtás.  Tudom, tudom. Ez egy nagyon nehéz szó, és baromi nagy súllyal tudja nyomni az ember vállát.  A tesóm már századszorra kicsesz velem. Meg mondtam, hogy ne csinálja, de csak azért is! Hiába beszélek vele egyik fülén be a másikon ki és mindent felejt! Meg keserítette az…..
Nos a szépség, jah egy baaaaaaromira szubjektív dolog. Mindenkinek más a szép, és mindenkinek más tetszik.  Az ideál is koronként változik. Nézd meg őket!  De tényleg szánj időt rá! Mert, ha bárki beszólna igen is láthatod, hogy már pedig valamikor trendi voltál ;) .  Az ideális test és…..
Sokszor irigyelve nézi az ember a gyermekek boldog arcát. És a válasz mindig ugyan az: "neki még egyszerűbb és emiatt nincs annyi gondja". Ugye valahogy így hangzik? Pedig ennél nagyobb baromságot gondolni nehéz... Kérdezz csak meg egy gyermeket, vagy gondold magad vissza abba a korba. Könnyebb…..
Nők jelenléte, a mindennapokban 2018.07.31 09:42:52
 Hétköznapok...   Unalmas és monoton, már a könyöködön jön ki. Az óra mindig ugyan akkor ébreszt, és te már van hogy nélküle is fel kelsz, szóval csak a biztonság kedvéért hagyod be állítva, nehogy el aludj. Ha anyuka vagy, már unalmassá válik, hogy a gyerek reggeli hisztije, és a szokásos…..
"Mindig igaz, ha hiszi, amit hinni akar az ember, igaz? Mert az kevésbe bonyolult és könnyebb kezelni. Így, néhány igazság elvakítja az embereket."  Idézet a vízisten menyasszonya c. Sorozatból..
" De a legmegrözöttebb halálvallás bizony a kényelem vallás, mely eladni késztet a lelket, halált eszik és halált öklendez. A hitehagyottak halálvallása: az összes alibijével együtt álságos önpusztítás az életkezdet és az életalkony várószobájában, és fonalasan azután a kettő között." Bognár…..
A jelenlegi Marvel és DC filmek dömpingjében talán már el is felejtettük, hogy valaha készültek a zsáneren belül elképesztően egyedi és különleges alkotások. Ilyen volt az Erő Krónikája is...
Van amikor borzalmasan magányosnak érzi magát az ember, hogy teljesen egyedül van és ez mélyen be fészkeli magát a lelkébe. Egy valami azonban mindig jusson az eszedbe! SOSEM VAGY EGYEDÜL! A Világ része vagy, egy csepp a mindenségből. Része vagy mindenségnek és olyan mély és tiszta szeretet…..
Végre otthon! Belépve az ajtón le húztam a cipőmet, le vágtam a táskámat, át vedlettem a ruháimat kényelmesbe, és vízszintesbe vágtam magam az ágyon, és elkezdtem szörfölni a telómon. Miután meguntam a géphez ültem, és amikor vacsiztam vissza feküdtem a telefonnal az ágyba és így aludtam el. Van-e…..
  A probléma elkerülése erősíti vele a kapcsolatotHa próbálsz elkerülni egy problémát, vagy úgy teszel, mintha nem is lenne, félő, hogy csak áltatod magad. Ez nem jó.Ismerd el a probléma létezését a vele együtt járó összes érzelmi zűrzavarral. Az érzelemmel feltöltött problémás helyzetet te magad…..
  Be állsz a tükör elé a próba fülkében és felpróbálod azt a ruhát amibe belezúgtál azonnal, amikor a vállfán láttad. Aztán csak azért sem megy rád, egy óvatlan pillantás a tükörbe és sokkot kapsz az erőltetett és szörnyű megvilágításban meg látott tükör képedben. Rögtön át is fut az agyadon „Na de…..
Tudom néha, olyan mintha kettő lenne belőled. Mintha lenne egy te, aki ott van minden nap, és mutatod a világnak, miközben, van valaki benned, mélyen eldugva, és noha, néha elő jön, de alapjába véve el dugva, és csendben van. Nos ő az aki te voltál, és vagy, kívül pedig ott van az, akit te…..
Alakíthatom a ruhám,Alakíthatom a testem,Meg választhatom az iskolámés a munkahelyem.De a lelkem, az enyém, az ilyen.Ez vagyok én, a lényegem ugyan az marad, örökre!Ezt kell szeretnem, ez vagyok, voltam, s leszek mind örökké!..
A Nő   Noha a mai világunk patriarchális, az- az a férfiak vannak központban, és övék a „hatalom”; a történelem előtti időkben, bizony a matriarchális rendszer uralkodott, lásd Amazonok, akik ennek meg maradt kis egységei. De, hogy hogyan vették át az uralmat a férfiak, az rejtély….. De! A…..
A lelkem olyan akár egy könyv,Megannyi tiszta lapjánKacskaringós betűivelrajta hagyta nyomát az élet.Nem tudom, s nem láthatomaz utolsó lapjait, melyet eltakar megannyi történet, mi rám vár. Csak élvezni szeretném a mostani lapjait, s át írni ami fáj, ami bánt.A fekete, fehér lapokat, színessé…..
Van amikor úgy érzed, hogy semmi nem jön ma össze, és hát lássuk be, hogy általában márpedig így van... Fel kelsz előbb; ja jóval előbb... Hajad? Kész, majdnem tökéletes, órákat el babráltál vele azért, hogy a végén úgy hagyd ahogy eredetileg volt, mert feladtad a küzdelmet, a makacs tincsekkel…..