Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ceruzah

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Blogadó Az ateizmus nem vallás! 2018.07.17 03:01:57
"Az ateizmus Isten, ill. az istenek tagadása, logikailag a teizmus ellentéte. (A teizmus az a világnézet, mely Isten valóságosságát állítja, s létezését megmutatni, bizonyítani próbálja.)" Sajnálatos módon nagyon sok tévhit kering az interneten, az ateizmusról, és ennek mélyebb filozófiai…..
ceruzah 2018.07.26 04:00:52
@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Ezt írtam: "
Ha holnap kitalálok magamnak egy új vallást, az pont olyan érvényes és bizonyított lesz, mint a katolicizmus, iszlám, buddhizmus. A szcientológia pont akkora eséllyel hirdeti az igazságot, mint a pápa."

Te erre ezt: "Ha neked a szcientológia azonos hitelű a pszichológiával és a pszichiátriával, akkor elmeorvosi kezelésre szorulsz."

Tehát nem írtam, hogy a szcientológia azonos hitelű lenne a pszichiátriával. Azt írtam, hogy a szcientológia pont olyan kitalált butaság, mint az összes többi vallás, állításainak pont annyi köze van a valósághoz. Mennyország, pokol, Allah, nirvána, Xenu... Csak mivel a szcientológia alapítója a modrrn korban élt, ezért mindenki tudja róla, hogy mekkora szélhámos volt. A többi vallásalapító életéről meg legendák ködébe vész minden ismeretünk. Kivéve talán Mohamedet, akinek életéről elég sokat tudunk. De amit tudunk, az se túl hízelgő.
Ezeket motoros szólásokat, mondásokat már biztosan hallottad, sőt lefogadom, hogy jópárat már te magad is használtál. Vannak köztük oltári nagy baromságok és hatalmas igazságok is. Ki így, ki úgy értelmezi. Lássuk hát az én szubjektív értelmezésemben mit jelentenek ezek az…..
ceruzah 2018.07.25 16:11:19
@xaba99: a robogó NEM csak segédmotoros kerékpárt jelent, hanem akár 600 cm³-s, de robogó alkatú, vázú motort. Üléspozíciótól, váztól függ, hogy mit nevezünk robogónak. Ha az ülés alatt van egy csomagtartó, akkor az robogó szerintem.
Én a robogókat már jobban szeretem, mint a motorokat. Nyilván nem terpere, de útra kényelmesebb egy robogó. Vezetőnek, utasnak is.

Egy 125 cm³-s vagy 150 cm³-s Yamaha robogóval is tudsz olyat száguldani egy hegyi szerpentinen, hogy kiugrik a szíved a mellkasodból.
És vannak 125 cm³-s motorok, amik nem erősebbek egy ugyanolyan motorral szerelt robogónál, de motor alkatú vázuk van.
Szóval meddő vita ez.
Mielőtt rátérek a cikk témájának kifejtésére, elmondanám, hogy senkit nem akarok semmire rávenni vagy meggyőzni a posztommal. Nem vagyok táplálkozási szakértő, és az alábbi kalkuláció hibás is lehet. Vagyok viszont túlsúlyos 12 éve. Azzal, hogy kiszámolom az elhízásom költségét, se biztos, hogy…..
ceruzah 2018.07.24 14:53:59
@bobijub: ázsiai barátnőm anyjának sose mondta meg senki, hogy kövér, le kéne fogynia, mert ez ázsiai kultúra, itt tilos őszintén beszélni még barátokkal, családtagokkal is. Az időset, feljebbvalót, hatalommal rendelkezőt tisztelni kell feltétel nélkül. Ezért senki nem mond senkinek semmit őszintén, nehogy udvariatlan legyen. Szóval a barátnőm anyjánál fél éve emiatt diagnosztizáltak cukorbetegséget. Mert egész életében senki se mondta neki, hogy elhízott. Itt jó evés egy örömforrás, étterembe járás időtöltés és hobbi. Szóval mindenki vidáman zabált vele, most meg mindenki széttárja a kezeit, hogy szegény, cukorbajos lett. Ez nem most alakult ki, hanem 30 éve kezdődött...

@moonlight777:
pszichopata nem aggódik másokért, sőt, maipulálja őket, élvezi mások önpusztítását nézni.
Én aggódom azért, akinek az arcába mondom, hogy ne cigizzen, ne egyen mértéktelenül, fogyjon le.
Bocs, új nicket használok, mert a blogger valamiért kitiltott...

@Mónika Bódi: csak azoknak olvasok be őszintén, akiket szeretek és aggódom az egészségükért.

@Boar.: Anyám az egyik legdurvább drogot hasznalta: cigizett, annál pusztítóbb drog kevés van, például az opiátok és a kokain
ceruzah 2018.07.24 14:59:18
@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: az a baj, hogy ma minden kritikát fat shamingnek titulálnak. És a "fat is beautiful", plus size és hasonló őrületek korában büszkék kezdenek lenni a kövérek a túlsúlyukra.

Tom Segura amerikai komikus úgy fogyott le, hogy direkt megkérte a rajongóit és barátait, hogy alázzák twitteren, instagramon. És működött. Igaz, ehhez kell egy fejlett önirónia és humorérzék is. Besavanyodott, besérült kövér emberek meg mindenen megsértődnek. Ha tudsz nevetni a bajodon (akaraterő hiánya, zabálás függőség, túlsúly), akkor le is tudod győzni.
ceruzah 2018.07.24 22:45:59
@moonlight777: azt nem mondd már, hogy a lakosság negyedét, harmadát, néhány országban felét kitevő kövér embereket mindenütt molesztálták gyerekkorában...
Csendes-óceáni szigeteken, Dél-Kelet Ázsiában pár éve nőtt meg a kövérség és főleg gyerekeket érint. Mert könnyen elérhető az olcsó szemét kaja és a mai gyerekek sokkal kevesebbet mozognak, mint akár pár évtizede.

@midnightcoder2: való igaz, van ilyen hormonális alapú elhízás. Egy ilyenről vannak közeli tapasztalataim. Egy 17 éves koráig modell alkatú lány kb. 1-2 év alatt elefánt méretűre hízott. Láttam ilyet sajnos. Egyet. A többi kövér ember, akiket ismerek, szimplán igénytelenek. Kb. a kövérek 1%-a lehet hormonális alapon kövér. A többség csak többet eszik, mint amennyit kellene.
Illetve ahogy öregszenek, nem tudatosul bennük, hogy kevesebb energiára lenne szükségük. Peldául egy élsportoló, fizikai munkás vagy akárki továbbra is annyit eszik 45 évesen, mint fiatalabb korában, amikor aktívabb volt. Ebből lesz a sok pocakos ex-focista.