Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dj.Maci

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kis túlzással húsz éve kezdtem a vendéglátást, akkoriban a szakmai ártalom még az ital volt. Olyan szinten kéz a kézben járt a pincérek és a szakácsok munkahelyi alkoholizálása, mint ahogy az átlagember a culágerekre gondol.  A vendéglátás sosem volt egy könnyű terep, légy akár placcon, akár…..
Dj.Maci 2018.07.24 14:00:05
@bda: Kedves! Te ugye kényelmesen üldögélsz, és osztod az észt egy légkondis irodából?! Vagy netán heti 6 napot állsz a konyhában, napi 12-14 órában?! Amennyiben nem próbáltál még ennyit dekkolni éveken keresztül egy konyhában, akkor légyszi maradj csendben, talán bölcsebbnek tűnsz! Mert amikor Te/Ti szépen kényelmesen úgy döntesz/döntötök, hogy elmész/elmentek egy étterembe vacsizni hétvégén, amikor már réges rég elfelejtetted/elfelejtettétek a munkahelyet, akkor aza bizonyos szakács, aki alkesz, drogos ott van, és dolgozik. Beszélhetünk itt gyengeségről csak nincs értelme. Ennyit dolgozni ( heti 6 nap, napi 12-14 óra, hétvégén is, 88 fokban, állni) ráadásul ilyen környezetben, talán egy kicsit több megbecsülést, és megértést érdemelnének! Nemcsak ők vannak így a gondjaikkal. Én pl alig ismerek józan buszsofőrt, taxist, alkeszt viszont annál többet............. A szakács mesterséget is elég jól ismerem: apósom, exem és gyerekem is ebben dolgozik. Szóval maradj csak meg a munkádnál, és hűsöljél, délutánonként mozgással vezesd le a feszültséget. De aki a forró konyhában áll, és bűzlik az olaj szagtól, annak 12 óra talpalás után nincs kedve elmenni futni, kondizni............. Azért megjegyezném, hogy ha megkérdeznél egyet is ezek az emberek közül, akkor nincs bajuk a munkájukkal, ha mondjuk heti 40 órát dolgoznának, normális fizetésért. Csak akkor a Hozzád hasonló kényelmes emberek, hogy vacsiznának étterembe? Hisz szombaton vasárnap még a fű se nő a hivatalba, az irodába, és még sorolhatnám. Azért szabadidőmben lehet én is elmorzsolok egy könnycseppet a szemem sarkába rád gondolva, akik ilyen sokra becsülik a fehérfelsős úri munkájukat, és büszkék arra, hogy mennyi mindent csinálnak. Egy kicsit nézz a függöny mögé is, és ne csak azt lásd amit látni akarsz! Jó étvágyat :) Reméld, hogy az lesz mindig a tányérodon, amit kértél :D
Dj.Maci 2018.07.26 14:09:19
@bda: Úgy látom, kicsit félrementél! Ugyanis Nem a Te munkádról van/volt szó, hanem a szakácsok túlterheltségéről, és annak hozományáról, az alkohol és drog használatról! Nagyon szép amit leírtál, és szépen kifényezted magad, csak épp ez senkit nem érdekel :) Igen, dolgoztam ügyeletbe FOLYAMATOS műszakban, 12 és 24 órás beosztásban. Amíg Te kipihented a műtétek, újraélesztések fáradalmait hétvégén, akkor én épp lehet ügyeltem 12-24 órában. Szóval tudlak ezért sajnálni! Majd elmorzsolok tényleg egy könnycseppet érted! Te vezettél rendszeresen éjszaka megállás nélkül 12 órában? Kevés ahhoz fogható van! Én ilyeneket is csináltam. Mindenesetre egyikünk sem áll napi 12-14 órát a meleg konyhába a tűzhely mellett, vagy állunk a napon a látványkonyhába. Én nem tudom melyik a jobb?! Az aranyér, vagy a viszeres láb!? A fizetésről már ne is beszéljünk. Ha egy átlagos szakács normális fizetést akar hazavinni, akkor bizony így és ennyit kell neki dolgozni! Köszönet a munkáltatóknak, akik ilyen hurokba dugják az alkalmazottaik fejét! Én nem csodálkozom, hogy ilyen gondokkal küzdenek, de tulajdonképpen majdnem minden szakma képviselői górcső alá vehetnénk, hogy ki mit csinál munka után! Kicsit talán kiragadott ez és kisarkosított ez az írás, de kétségtelen hogy van alapja. De minden vasútállomáson van kocsma, mint ahogy minden Volán telephelynél is van.......... De szintén van alkesz és drogos ..... had ne soroljam és bántsam meg azokat, akik kibírják, vagy ésszerű keretek között merülnek el kicsit a rosszba. Nagyon jól hangzik amit Kormányunk állít a hiányszakmáról, csak éppen semmi sem igaz belőle. A 16. bőrt is lenyúzzák a szakácsokról, széthajtják őket, akik örülnek hogy van munkájuk, és kapnak pénzt. Direkt nem a fizetés szót használtam!