Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Krisztina Zsuzsa Kovács

1 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Karib-szigeteken, a Kis-Antillák legmagasabb aktív vulkánja a maga 1467 méterével Guadeloupe szigetén, (ahol élek) Saint-Claude városánál található, a neve: La Grande Soufriére. Legutoljára 1976-ban tört ki és a megfelelő kitelepítésnek köszönhetően senki sem sérült meg. Mivel iszonyatosan fájt a…..
A hazai szalonna íze még az ember szájában van, amikor már a repülőn ül és úton van… hova is? Vissza? Haza? A visszatérés nem mindig könnyű, még akkor sem, ha az ember a karibi térségbe (konkrétna Guadeloupe-re) utazik, mint a mai poszt szerzője, Kriszta. Innen nem messze…..
Krisztina Zsuzsa Kovács 2018.11.01 14:13:54
@London2009:
Köszönöm szépen a jókívánságot! :)
Krisztina Zsuzsa Kovács 2018.11.03 03:15:24
@Dikusz: Igen, tényleg lány :))
Az már nemegyszer kiderült itt, a Határátkelőn is, hogy a bennünk egy országról vagy régióról élő kép és a valóság nem feltétlenül mindig esik egybe. Vagy még pontosabb lenne úgy fogalmazni, hogy minden országnak megvannak az árnyoldalai. Még a Karib-térségnek is, úgyhogy…..
Krisztina Zsuzsa Kovács 2018.08.10 22:35:05
@Silence78:
Igen, EU tag ez a sziget, akárcsak Martinique.
Krisztina Zsuzsa Kovács 2018.08.12 15:53:29
@blackhairlady:
Ez számomra is nagy kérdés, mert családot szeretnék alapítani hamarosan és emiatt is nagy a dilemma.
Gyönyörű a hely, az emberek kedvesek, nagy a nyugi, amihez könnyen hozzá lehet szokni, de néha azért hiányzik a nyüzsgő Pesti élet, főleg a kultúrális része. Attól is függ a megélhetésem hogy alakul.
A Death in Paradise-ról hallottam én is, mert kerestek szereplőket, illetve már láttam is hogy forgattak. Honnan értesültél róla? hol lehet megnézni?
Mert megváltoztat, az biztos. A mai történetek közül kettő is erről szól, még ha némileg másképp is. Titeket hogyan változtatott meg, egyáltalán: változtatok? Emellett az is kiderül, hogy milyen (magyar szemmel meglepő) módon keresnek polgármestert Amszterdamban...
Krisztina Zsuzsa Kovács 2018.07.23 22:15:46
@Hari Seldon 2:
Igen Guadeloupe szigetén is óriási őrület volt egész nap, nagy nemzeti összeborulás...:) néha nem is árt ez.
Krisztina Zsuzsa Kovács 2018.07.23 22:23:30
@Csodabogár:
"Karib sziget, a leírtak szerint, nekem egy rémálom. Semmirül bezsélgetni kedvesen és egész nap hangos zenét hallgatni, nem az én esetem. A raszta fejektől meg szó szerint viszketegségem lesz. Nekem mindig az ápolatlan piszkos haj jön be belőle. No de izlések és pofonok..."

Meg szeretném cáfolni, mert van tapasztalatom, bár tény, hogy ízlések és pofonok...:)
Nem csak felületes beszélgetéseket lehet bonyolítani, az itteniek nem annyira rohannak, így sokkal több idő jut a kapcsolatok ápolására, a beszélgetésre, közös programokra.
Meglepő, de nagyon nagyon ápoltak az itteniek, a raszták is. Én is azt gondoltam, hogy gázosak. Nem egy táncos ismerősöm raszta, akiknek az illatát érzem mikor táncolunk. A raszta pasik büszkék a hajukra és a legtöbben ápolják és vigyáznak rá, hogy mindig jó illatúak legyenek.
Nem kis lelkierő kell ahhoz, hogy az ember (nem kevés tipródás után) egyszer fogja magát és nekiinduljon az álmai megvalósításának. Különösen megnehezíti a dolgot, ha ehhez olyan messzire kell menni, amilyen messzire Kriszta ment. De összeszedte minden bátorságát és belevágott.…..
Krisztina Zsuzsa Kovács 2018.07.23 21:33:21
@P.Elliot:
Köszönöm szépen a jókívánságokat :)
Krisztina Zsuzsa Kovács 2018.07.23 21:53:01
@Bredpitt Monika:
Köszönöm a kommentet.
A blogom legelejétől időrendben leírtam őszintén min mentem keresztül, eléggé kalandos volt...:) és hogy az utazásról hogy hoztam meg a döntést az pedig itt található:
karibialmok.hu/rolam/
www.facebook.com/karibialmok/
karibialmok.hu/2017/04/01/repules-a-paradicsomba-koltozes-a-dzsungelbe/
karibialmok.hu/2017/04/05/az-egyuttlakas-kezdeti-nehezsegei-a-legjobb-sztorik/
karibialmok.hu/2017/04/20/a-fordulopont/
Krisztina Zsuzsa Kovács 2018.07.23 22:04:36
@Zacskóstej:
"Ami érdekes, hogy a családtól való elköszönés 1 mondat. Slussz pássz...páo. A tánc szó meg 39x szerepel az írásban. Ez így elég satnya.
Illetva akit helyettesítenek 1 éve az már nem helyettes ;)"

Egy elköszönés nem hiszem, hogy bárkit érdekelne több mint egy mondatban. Másrészről a családi dolgok eléggé mindenkinek a magánügye. Szerintem. De nyilván ha olvastad volna a többi bejegyzésem, akkor nem írtál volna ilyen kommentet. A tánc szó pedig nyilván sokszor szerepel, mivel ez az egész blog lényege, hogy valaki megvalósította gyermekkori táncos álmát. Satnya? Én boldog vagyok, te az vagy...? :)
Határátkelő A karibi álom ára 2018.07.23 06:30:00
Szerintem a legtöbb emberben él a „napsütés, tengerpart, pálmafák” romantikus ábrándkép, a legtöbben álmodoztunk már arról, milyen jó lenne ilyen helyen élni. Ami biztosan így van, de mint mindennek, ennek is ára van. Hogy milyen ára – erről szól Kriszta írása, aki…..
Krisztina Zsuzsa Kovács 2018.07.23 20:13:30
@Herr Géza:
Sokan érdeklődtek nálam olyanok, akik a kiköltözésen gondolkoznak és nekik bizony fontos szempont, hogy a napi megélhetéshez szükséges élelmiszerek mennyibe kerülnek nagyjából. Ezért született ez a blog. De egy mondatból nem állhat egy blog bejegyzés :)) Amúgy egyetértek, mindenki eldönti mit is akar. Én például imádok itt élni. A fizetések pedig nyilván magasabbak, de normális, bejelentett, határozatlan idejű szerződést kapni nem egyszerű itt. Ha az megvan, onnantól királyság az ittlét.
Krisztina Zsuzsa Kovács 2018.07.23 20:13:31
@Bicepsz Elek77:
Guadeloupe szigete és környéke a blogjaim fő témája, így az itteni helyzetről írok mindig. Igazad van, az itteni szigetek között óriási a különbség! Ahogy az árakban is, még szigeten belül is! A listában egy olcsóbb áruház árait tüntettem fel, ahol én vásárolok, de kisebb vagy igényesebb boltokban simán a másfél szerese vagy duplája is lehet az ára ugyanannak a dolognak.
A vendéglátóhelyeken meg igencsak el vannak szállva. Van ahol egyetlen üveg sör 8 EUR.