Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sztare

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
SZÓLJ, SZÓSZÉK!A templom szószékét 1945-ben építették meg. A templom belsőépítészeti munkálatai során, 1950-ben vetődött fel az egyes falfelületek mozaikkal való kirakása és Kolbe Mihály festőművész próbamunkája hozta meg a döntést e technika javára. A mozaikképek és a mozaikablakok terveit Árkainé…..
Mohácsi Örökségvédők Templom 2018.07.16 22:31:03
ÖSSZEFÜGGÉSEKGondolataink összeérnekA mohácsi Fogadalmi templom felújítási-, és átalakítási terveivel kapcsolatos háttér-információk kutatásai során sokunkban elevenednek meg régi emlékek és idéződnek föl a régen tanultak. Bennünket örökségvédőket különösen olyankor tölt el nagy öröm, amikor a…..
sztare 2018.07.22 19:34:14
Idemásolom első hozzászólásomat, mert illik templomaink szeretetéhez.

Pontosítás céljából írom, hogy a mohácsi Szent Mihály plébániatemplom adatait közlik a következő honlapok:

nagyvofely.hu/mohacs/templomok

Nagyvőfély ismertetése igazán nem lehet elavult, hiszen a világhálón a vállalkozók saját honlapjaikat, szolgáltatásaikat rendszeresen fríissíteni szokták. Mint ezt is.

Ugyanígy mutatja be két másik honlap is:

www.utazzitthon.hu/latnivalo/mohacs/belvarosi-plebania-templom-21692

Megnevezése: Belvárosi Plébánia Templom, Mohács
Címe: Mohács, Szent Mihály tér

mohacs.utisugo.hu/latnivalok/belvarosi-plebania-templom-mohacs-88311.html

Ezzel szemben 2017.év végén miserend.hu/templom/2286 linknév alatti weboldal már csak belvárosi templomnak nevezi. Ezidőben a Csatatéri Fogadalmi emléktemplom kapta a Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplom titulust.

Mindezt azért írom ide, mert nagyonis ellentmondásosnak tartom az eltérő elnevezéseket. A mohácsiaknak egyáltalán nem mindegy, hogy ismert és szeretett templomaikat nélkülük, sőt ellenükre nevezgetik át. Mely szerint manapság már néhány fotós is ilyen új névvel azonosítja fényképeiken a templomainkat. Konkrétan a googlen megjelenő galériában PrtSc mentettem el ilyen képoldalakat, ahonnan nem tudom idemásolni a hivatkozást

A világhálón Mohács templomok-at keresve a google-térképen mindkét külvárosi templom Szent István király nevet kapta. Emiatt egyik fotós a Püspök templom képét nevezi Zárda templomnak, ami megtévesztés. Persze tudjuk, hogy a google nem legmegbízhatóbb hírforrás. De valamiféle téves infóra csak támaszkodnak., ki tudja milyen forrásból?
Meglehet, van aki legyint minderre: ugyan már, mit számít?

Mégis kérem, hogy tartsuk meg a hagyományt, és maradjon meg plébánia templomnak a Szent Mihály téren magasodó Belvárosi plébánia templom, és Magyarok Nagyasszonyának felajánlott templom a Csatatéri Fogadalmi emléktemplom. Rendben?