Regisztráció Blogot indítok
Adatok
monitoring

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Mérce megköszönte a miniszterelnöknek, hogy a sok tiltakozás ellenére mégiscsak eljött, hogy ártson a politikától és pártoktól magát tudatosan függetleníteni kívánó civil megmozdulásnak. Így az időjárással összefogva sok embert mentett meg a hideg széltől és a civil…..
monitoring 2008.10.04 23:59:51
Több százezer helyett, néhány száz tüntető csatlakozott a Tarka Magyar demonstrációhoz (a híradásokban 2-3 ezer emberről tudósítottak), amely a felhívás szerint a kirekesztettség, a megkülönböztetés és az erőszakmentes közélet elleni kiállásra igyekezett felhívni a figyelmet. Az igazság azonban az, hogy a kívánt hatás elmaradt, mert bár a legtöbb normális ember egyet tud érteni abban, hogy az utóbbi évek alatt Magyarországon egyre inkább elharapódzott az agresszív indulatok ütköztetése, mely konfrontációk kárát az egész nemzet látja, de egy problémát a gyökerénél kell megragadni, márpedig a Tarka Magyar esetében éppen a probléma gyökerének figyelmen kívül hagyása az, amiért sokan nem voltak hajlandóak ma csatlakozni egy alapvetően pozitív fogalmakat felsorakoztató rendezvény mellé.

Először is a rendezvény szervezői hiába jelezték, hogy nem kívánnak semmilyen politikai hátteret adni demonstrációjuknak és többszörösen arra kérték Gyurcsány Ferencet is, hogy maradjon távol rendezvényüktől, a miniszterelnök mégis látogatását tette a tüntetésen, állítása szerint, mint „civil”. Természetesen, „civilként” is erőszakszervezetek egész hadserege biztosította azt az embert, aki akár az egyik mottójának is választhatná a tüntetésekről és demonstrációkról „bevallott” (Öszödi beszéd) véleményét: „Majd megunják.” Továbbá mai „civil kiállását”, erősen megkérdőjelezi az a tény, hogy előzőleg (várhatóan a jövőben is) többször is fasisztának, nácinak bélyegezte meg politikai ellenfeleit és úgy általában az egész nemzeti oldalt, valamint a rendszerváltás utáni legbrutálisabb tömegoszlatására adta áldását 2006. október 23-án.

Másodszor egy kirekesztettség ellenes rendezvény eleve kirekesztő, ha a szervezői és erőszakszervezetek határozzák meg, hogy kis is csatlakozhat egy demokratikus tüntetéshez. Hogyan beszélhetnek a demonstráció esetében politikamentességről, ha a jelenlegi kormánnyal egyet nem értők, nem tüntethetnek az erőszak és a megkülönböztetés ellen?

A Tarka Magyar, a kirekesztettség és az erőszak elleni civil rendezvényként lett meghirdetve, de egy olyan politikai hátteret kapott, amely kirekesztő és nem riad vissza a legbrutálisabb erőszaktól sem, ha érvényesíteni kívánja hatalmi akaratát.

Így eshetett, nem csak a rossz idő ellenére, hogy a legtöbb embernek nem volt gyomra kimenni és néhányak képmutatáshoz asszisztálni!
... avagy Orbán vagy Gyurcsány hozza el a hőn áhított békét?   Van a Facebook-on egy vicces csoport, "Everything I need to know about life I learned from Star Wars" elnevezéssel. Kevéssé hasznos (The probability of succesfully navigating an asteriod field is approximately…..
monitoring 2008.07.07 10:47:46
Nos, ha Star Wars szemmel akarom megközelíteni a témát, akkor azt mondanám, hogy Palpatine személye, sem Gyurcsánra, sem pedig Orbánra nem illik rá. Bár kétségkívül mindkettő operál időnként a Főkancellár hangzatos szövegeivel, beszédeivel. Palpatine azonban egy politikai zseni és valljuk be őszintén, egyik fél vezető politikusáról sem mondható ez el. Többszörösen kompromittálták és lejáratták már egymást valamint önmagukat. Ezt egy Palpatine formátumú politikus nem engedhetné meg magának. Én azt mondanám, hogy az igazi Palpatine még lapul és Darth Sidiousként irányítja egyelőre hátulról a szálakat. A bal oldal és a jobb oldal harca egyre inkább undort, megvetést és elkeseredettséget szül az emberekben, akármelyik oldalhoz is vonzódnak. Palpatine megfogja várni, még a feszültség tetőzik és akkor fog váratlanul feltűnni, mint a politikai élet és az ország fedhetetlen megváltója, lesöpörve a két politikai oldal vezető személyiségeit. Ne feledjük, hogy míg Palpatine-ból nem lett Főkancellár, addig csak egy szürke politikusként ismerték a Köztársaságban, ill. nem ismerték. Egy jelentéktelen szenátor volt, aki viszont a háttérben építgette kapcsolatait, miközben Darth Sidiousként igyekezett befeketíteni a Köztársaság akkori vezetését. Talán éppen ezt teszi most a „Mi” Palpatine/Sidious-unk is, előkészíti magának a terepet.....

U.I.: De hol vannak a Jedik? És kicsoda Anakin? :D
monitoring 2008.07.07 12:30:07
Egy picit még eljátszadoztam ezzel a Palpatine kérdéssel. Vajon melyik pártban, politikai erőben lapulhat meg a későbbi „Főkancellárunk”? Ha az USA-ban élnék, könnyebb lenne a válasz. Azt mondanám, egy republikánus politikusról van szó, aki bemocskolva egy demokrata elnököt, jut hatalomra, mint konzervatív, aki lassú reformokat hajt végre, hogy megfeleljen a társadalomnak és a politikai életnek, majd egy WTC-hez hasonló konfliktus során, az állam és a nép védelmére hivatkozva, elkezdje hatalmát növelni. Lényegében ez Amerikában többé-kevésbé meg is valósult, de azért Bush nem olyan tehetséges, mint mondjuk Palpatine, illetve azért van jó néhány dolog, amit még figyelembe kell venni a Főkancellárnál.

Szóval Palpatine, eleinte egy szürke, hétköznapi, jelentéktelen politikusnak látszik, miközben a háttérben irányítja a szálakat. Palpatine-t, az SW univerzumában, sokan fajgyűlölőnek, idegenellenesnek gondolják, mert a Birodalom megszilárdulása után, gyakorlatilag másodrendűvé fokozza az idegeneket a galaxisban. /Egyébként Lucas, annak idején, a Galaktikus Birodalom hadseregét, a Harmadik Birodalom példájára hozta létre./ Igazából azonban Palaptine nem rasszista, csak felismeri az emberekben lévő előítéletességet és még fokozza is, saját hatalmának érdekében. Ugyebár a Konföderáció vezetői, szinte, mind idegen fajokból származnak. Márpedig a bűnös háború kirobbantását, az idegenek nyakába varja a Birodalom megszületésének idején, a Klón Háborúk végeztével. De már a főkancellári hivatalba való beiktatása után is megindultak olyan „pletykák”, hogy az emberek uralmának ideje fog eljönni és az idegen népek háttérbe szorulnak. A társadalom nagy rész, azonban a Főkancellárt egy határozott, konzervatív politikusnak ismerik, aki rengeteget dolgozik. Lassú reformokat hajt végre, hogy véletlenül se borítsa fel az egyensúlyt ill. a folyamatosan tárgyal a különböző politikai erőkkel.

Ezek figyelembevételével, Én azt gondolom, hogy a „Mi” Palpatine-ünk, talán még a parlamentben sincs és még csak most dolgozik azon, hogy megalapozza pályafutását. Nem lehet pl. MSZPés. Úgy tűnik, az MSZP történelmi vereség felé halad éppen és hiteles politikai erőként, onnan nem tudna jelenleg kinőni. Nem lehet Fideszes sem, de nyilvánvalóan, azoknak megbuktatására fog készülni, ha megnyerik a választásokat. Sok ember most azt gondolja, hogy rosszul csinálta az MSZP, hát majd a FIDESZ jobban fogja. A „Mi” Palpatine-ünk pedig, pont azt a csalódottságot akarja majd kihasználni, amelyet az emberek akkor fognak érezni, amikor rájönnek, hogy a FIDESZ sem lesz jobb az MSZPnél. Persze ebben Darth Sidious keze is benne lesz, hogy még véletlenül se lehessen jobb. Palpatine, nem lehet SZDSZes sem. Palpatinetól távol állnak a liberalista eszmék, még akkor is, ha az SZDSZ csak jelszavakat ismer és a gyakorlatban csak egy pénzügyi elit klubja. Az MDFben már elképzelhető lehetne, de túl kicsi párt és senkit sem mozgat meg. Talán be sem jut a következő választásokon.

Annál valószínűbb, hogy Palpatine valamely radikális nézeteket valló pártban bújik meg és ott majd, mind nacionalista, konzervatív politikusként fog kiforrni. Palpatine figurájához, sokat merítettek pl. Hitlerből is. Hitler, senkiként kezdte egy egyre radikálisabbá váló pártban. Ám Hitler megítélése, teljesen mást volt, mint a párté. Ehhez el lehet olvasni Ian Kershaw: A Hitler-mítosz című könyvét. Az emberek többsége Hitlerrel és nem a pártkatonákkal szimpatizált. Sokszor úgy hitték, hogy az elkövetett disznóságokról, a Führer nem is tud. Sőt a háború után is, sok német nem tudta elhinni még egy jó darabig, hogy Hitler hibáztatható az elkövetett szörnyűségekért is. Úgy gondolták, Hitler jó volt, csak a tanácsadói voltak romlottak. Na valószínűleg, hasonló lesz a kép, a „Mi” Palpatine-ünkről is. Miért pont a radikális nacionalista erőkben keresi boldogulását? Mert a nacionalizmus jelszavaival könnyebb tömegeket megnyerni, hiszen mindenki szeret azonosulni az olyan érzelmekkel, mint pl. a hazafiság vagy nemzeti hagyományok, a nemzeti összetartozás. A szélsőségesektől, egészen a konzervatívokig. Ezért kell Neki majd egy radikális párt, amely felett, mint konzervatív, fedhetetlen erő fog megjelenni.

Ez persze csak egy feltevés, spekuláció, fikció! Emiatt nem a nacionalizmust kell gyűlölni és lefasisztázni. Hanem az embereknek nem kellene állandóan gyűlölködniük. Mert a Palpatine félék, a gyűlöletet használják ki.

A mostani felvonulást ill. erőszakos ellendemonstrációt pl. a nagyobb politikai erők igyekeznek kihasználni egymás javára. A bal nemzeti önvédelemre buzdít, a jobb pedig a balt hibáztatja, hogy nem tudja megvédeni az embereket. De megint csak ki nyerhet. Hát Sidious, ha létezik. Sidious először is arra használja az eseményeket, hogy megint csak elmélyítse a gyűlöletet. Hogy hogyan győz? Először is provokált közvetve, vagy közvetlenül egy ilyen balhét, így adva megint okot, a politikai oldalaknak, hogy egymást okolják, miközben a lényeg ismét elveszik majd a párviadalban. A gyűlöletet, gyűlölettel fokozza. Az embereket pedig, mindkét oldalon kiábrándítja, hogy a politikai oldalak álságosan állnak ki a demokrácia és a szabadság mellett, de annyira nyilvánvaló, hogy ezt nem meggyőződésből, hanem propaganda célból teszik és így sül el visszafele a próbálkozásuk. Ez a dolog nem a melegekről szólt. Csak eszközök voltak Neki, úgy, ahogy a radikális ellenzők is. Az emberek káoszt látnak mindenhol és rendre vágynak majd, meg megújuló politikai kultúrára. Palpatine pedig a kellő időben majd megadja Nekik. Olyan nacionalista vezetővé válik, akit elismernek és tisztelni fognak a radikálisok, az emberek másik része pedig örülni fog, hogy eljött egy olyan konzervatív vezető, aki rendet teremt és megfékezi a radikálisokat /lásd.: Hitler leszámolt az SA-val pl./, illetve megújítja a politikát. Ezután jön majd a következő fázis….

U.I.: Halálcsillagot azért nem valószínű, hogy épít majd…. ;)