Adatok
ZolPa
0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Beszélgetés a házi sörfőzésről
Gyakori kérdésekre válaszok kezdőknek azaz A FAKU.
2018.04.17 00:16:36
Sziasztok,
Olyan, de olyan sokszor felmerülnek ugyanazok a kérdések az Első házisörfőző facebook csoportban, hogy itt az ideje egy mezei kérdés-válasz cikknek, amelyel remélhetőleg sok lelkes kezdő házi sörfőző fog hasznos információkkal gyarapodni. Előre szólok, hogy néhány esetben a válaszok…..
Az előző cikkben sört főztünk egy fazékban. Most a palackozás kerül sorra.
Az otthon készített házisör pont olyan szénsavas mint a bolti sör. Ezt úgy érjük el, hogy palackozáskor a teljesen leerjedt sörhöz cukrot adagolunk. A pezsgőhöz hasonlóan ez a cukor tovább erjed a…..
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz
Tudnátok segíteni abban, hogy a Házi Sörfőzde c. (Greg Hughes) könyvben hogyan kell értelmezni az időablakokat?
1. Pl. Bohémiai pilseni (Iható 4-5 hét múlva, Főerjedés: 12°C, Utóerjedés: 4 hét 3°C-on) Ez esetben meddig tartom 12°C-on főerjedés céljából? Ill. mikor palackozom? Az utóérlelés történik 3°C-on palackban?
2. Flandriai vörös ale (Iható >1év múlva, Főerjedés: legalább 4 hét 22°C-on, Utóerjedés: legalább 6 hónap 22°C-on) Ugyanez lenne a kérdés: mikor palackozom? Ill. az utóerjedési hőmérséklet=palackozást követő hőmérséklet?
Előre is köszönöm a válaszokat!