Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GJM

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Én a 8. kerületbe kerültem az ügyeletre, éjjel szögbe léptem, ami a küszöbből állt ki. Ilyen mindenkivel történik, normál esetben dokihoz mész, megkapod a tetanuszt és hazaballagsz (de mostmár ügyeletre kell menni mert vmi hülye állat közgazdász kitalálta, hogy túl sok…..
GJM 2010.01.17 01:30:57
Tisztelt Kommentezők!
Előre bocsátom nem szorosan a kezdő poszthoz akarok írni, azt itt már kielemezték szakértők is, meg betegtársak is. Az indulatos vélemények miatt írok.

Hogy adott időben, adott helyen ki rendelt, kideríthető. Minősíthetetlenül viselkedett? Tessék bejelenteni a betegjogi képviselőnél - minden kórházban, rendelőben ki van írva a betegjogi képviselő neve. Akár hétfőn oda lehet menni, megnézni, fölírni: név, elérhetőség - , és bízni benne, hogy meg fogja tenni ami a kötelessége, ellenőrizni, hogy mi történt, és továbblépni, előre nézni. Ha itt általánosságba szítjuk az indulatokat, az nem visz előre.
Remélem, hogy a jó orvosok többsége Magyarországon fog dolgozni, és minket fog gyógyítani, akit itt élünk, és sem a sok lemondással járó folytonos tanulás, továbbképzés kényszere, sem a sokszor nehéz vagy méltatlan munkahelyi körülmények, a sok munka, sem a hőzöngők nem fogják elijeszteni és rákényszeríteni arra, amit itt sokan felemlegetnek, a külföldi munkavállalásra.
2. Tényleg sok változtatni való van ebben az országban, de mindenki saját magán kell hogy kezdje. Otthon a családban, a neveléssel, az önműveléssel. Hogy éljen egészségesen, vigyázzon magára, ne csak a másik embertől/orvsotól/mentőtől várjon csodát, hogy egyszerűbb tünetek esetén tudja mit kell tennie, lázcsillapítás, borogatás, toroköblítés csodát tud tenni, hogy az egyszerűbb tünetekkel ne rohanjon orvoshoz, ügyeleteshez, hogy annak az embernek maradjon ideje az igazi gyógyítani valókra.
3. Amíg nem vagyunk hajlandók elismerni, hogy magunk is felelősek vagyunk bizonyos dolgokért, addig semmi nem fog változni. Mindannyian tudjuk, hogy vannak kivédhetetlen balesetek, lehetne itt sorolni, de ugye senki nem várja/fogadja el tőlem hogy itt és most én bölcsen elrendezem ezt a kérdését, az elvárható óvatosságra, megelőzésre gondolok.
Sokat halljuk, hogy kevés a pénz az egészségügyben erre/arra nem jut, de szinte mindenki tud példát mondani mindkét végletre, az orvosi utasításokat be nem tartó, ennek következtében rosszabb állapotba kerülő drágábban gyógyítható betegere és a minden aprósággal azonnal orvoshoz rohanóra is.
Természetesen amikor a gyerekeim, de akár a magam esetében úgy éreztem, hogy tényleg baj van, akkor bizony addig mentem/megyek amíg meg nem találtuk a megoldást.
5. Nem voltam még olyan helyzetben, hogy nyilvánosan kiabálni kezdjen velem valaki, nem tudom mit csinálnék ilyen helyzetben, tréningezek rá, hogy ne tűrjem, de nem visszakiabálással,hanem valami szellemesebb megoldással állítsam le.
GJM 2010.01.17 22:25:19
@csutkababa: Jó fej vagy! Vigyázz magadra, hogy el ne kopj idő előtt.

@hubertusz:
Kedves Hubertusz! Gratula! Ilyen gondolkodás kellene sok.

Az indulatoskodások, általánosítások viszont félelmetesek, és csak mélyítik a kölcsönös meg nem értést.

Szurkolok, hogy a józanság és a tisztesség győzzön, a lányom - 28 éves rezidens - és a többi jó fej maradjon.
Más:
Többek között azt is tanítani kéne az óvodában, meg az általánosban, is, hogy a szúrt sebek a leggaládabbak közül valók, mert a mélyre hatolnak, és juttatják be a felületükön megtalálható kórokozókat.
Juha Siltanen-Jorma Uotinen: Piaf Piaf (r. Jorma Uotinen)Amikor egyik ismerősömnek említettem, hogy a Piaf Piafra megyek, hangos kacagásban tört ki. Felidézett egy 15 éve történt esetet – amikor Piaf Piafot hallgattatott velem, egy magyar feldolgozásban és hát nem igazán tetszett a dolog.…..