Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AirChef

62 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rendkívül magabiztos és kiegyensúlyozott versenyzéssel Veres István és a magyar csapat végül a 11. lett a világ legrangosabb szakácsversenyén. GRATULÁLOK A MAGYAR CSAPATNAK! Minden idők legrendhagyóbb Bocuse d'Or versenye zajlott az elmúlt napokban Lyonban. A szokásos január végi időpont helyett…..
Gianni Annoni és Haraszti Zsolt új éttermet nyitott. A Naphegyen- bámulatosan hangulatos környezetben- a magyar culináriát dicsérő éttermet hoztak létre. A két szakembert- Giannit és Zsoltot- már egyáltalán nem kell bemutatni, hiszen mindketten hosszú évek óta dolgoznak a vendéglátásban. A…..
A szakma csúcsa a gasztronómia ünnepe. Figyeléjétek az eseményeket.  A világ legnagyobb presztízsű szakácsversenyének világdöntőjét szeptember 26-27-énrendezik meg Lyonban a SIRHA keretein belül. Veres István és a magyar csapat a második napon főz! (elnök:Hamvas Zoltán, coach: Széll Tamás,…..
Miként került egy séf egy húsnagykereskedés élére? Milyen utat kell bejárni ahhoz, hogy ez működőképes legyen, és milyen nehézségekkel jár egy prémium termék piaci jelenlétének létrejötte? Elmondta nekem Pikács Árpád, aki a vendéglátó szakmából került a húskereskedők világába. Hogyan keveredtél a…..
A gasztronómiához szervesen köthető a művészet, és annak számos ágazata. Ha csak a mívesen elkészített és gyönyörűen szervírozott ételekből indulunk ki, már akkor is tudjuk, hogy egy étel nem csak nyelvünk, hanem szemünket is gönyörködteti. Az ételek látványa és az általuk bennünk feltörekvő…..
  Bár a pandémia legnagyobb vesztese a magyarországi vendéglátás, mégis vannak olyanok, akik felvették a kesztyűt. A fiatal, tehetséges séf, Tőkés Dániel is ezek közé tartozik. Természetesen ő is megküzdött azzal a kilátástalan helyzettel, amivel mindenki a szakmában, de úgy döntött, nem adja fel,…..
Mi történt Kozármislenyen? Tudtátok, hogy a csúcsgasztronómia teret hódít a délvidéken? Mi az a Miracle? Ha ezekre a kérdésekre nem tudjátok a választ, érdemes tovább olvasni!  Pécs – Sopianae - névre hallgató ókori római, még korábban pedig kelta település történelme régóta mérvadó jelentőségű.…..
Megnyílt az Andrássy út 41. szám alatt a Szék! A névválasztás egyszerű és nem véletlen, hiszen a székely konyha remekeit tárja a vendégek elé. Igazán kedves környezetben, méltón a nemzeti örökségre, a belváros frekventált részén remek élményben részesülhet, aki betér hozzájuk.  Bizton kijelenthető,…..
Megtiszteltetés volt számomra Kiss János séfúrral beszélgetni! Személyében egy olyan ikont ismerhettem meg, akinek munkássága, látásmódja, és mérhetetlen mély szakmaisága világszinten ismert. Köszönöm! Dr. János Kiss - Doctor of Culinary Arts, Corporate Executive Chef, Hyatt Hotels Corporation…..
Felejthetetlen élményben vehettem részt a Mecsekben, a Zengő lankái alatt elhelyezkedő Hosszúhetényben. Nem is meglepő, hogy már a rómaiak is megtelepedtek ezen a vidéken, hiszen szemet gyönyörködtető látvány tárul az ide látogatók elé. Sokan ismerik ezt a környéket a Dél-Dunántúli borrégióról, azon…..
A 2020-as év kétségtelenül a vendéglátás fekete betűs éve, legalábbis sokan ezt mondják. De mégis vannak olyan éttermek, és főleg olyan vállalkozók, akik alkalmazkodtak a kialakult helyzethez. Covid ide, Covid oda, mégis lehet működtetni éttermet, mégis sikerre lehet vinni vállalkozást a…..
Szabó Zsolt a fiatal generációs séfek egyike, aki már abba a szakmaiságba szocializálódott bele, mely a magyarországi gasztronómia felfelé ívelését hozta. Az a gondolkozásmód, amit ő is képvisel, előremozdíthatja a vendéglátást, és jó alapot tud teremteni a jövőt illetően. Mint mindenkinek, neki is…..
    Mikor egy sommelier végigjárja a szakma minden zugát, amikor a szakmai- és élettapasztalatok mély alapvetéseket hoznak, akkor éri el a szabadságot. Kovács Antal, akit a borok világából sokan ismernek, egyike azoknak a szakembereknek, akinek véleményére érdemes hallgatni és figyelni.…..
Sokan vélik úgy, hogy az újranyitás kulcsa a vidék lehet. A belföldi turizmus egyik legfelkapottabb régiója egyértelműen a Balaton, és annak vonzáskörzete. Előszeretettel választják mind a külföldiek, mind a belföldiek ezt a vidéket, nem csak természeti szépségei, és a tó által nyújtott…..
Amiről nem beszélnek: Covid-19-től a dallamok sem szólnak.A gasztronómia mérhetetlen nagy csapást kapott a vírus által. Tulajdonképpen megállt a vendéglátás, a turizmus, a rendezvénypiac, és vele számos iparág. Dőreség lenne azt hinni, hogy ez csak azokat a területeket érinti, ami szerves…..
Így gondoljuk: COVID-19 kontra gasztronómia!  Tény és való, hogy a legelső szektor, amit érintett a válság, az a vendéglátás volt. Én is voltam lent és fent, velem is sok minden történt, de ha van az embernek akaratereje és kitartása, akkor képesek vagyunk mindenből felállni. Az kétségtelen, hogy…..
Sokan és sokféleképpen közelítik meg a vírushelyzetet. Nyilvánvalóan vannak egészségügyi, gazdasági, és társadalmi következmények, melyek külön-külön is számtalan kérdést vetnek fel. Ami viszont mindenkit érint, mindazonáltal kevésbé érintett téma, az az otthoni főzéssel, és az alapanyagok…..
AirChef ETESD A DOKIT! 2020.04.06 12:05:18
ETESDADOKIT Soha nem látott összefogást hozott létre a globális vírusfenyegetés: emberek segítenek embereknek, szervezetek nyújtanak segítséget. Félretéve az általánosan uralkodó dölyfösséget, sokan jöttek rá arra, hogy együtt könnyebb. Az #etesdadokit humánus szerveződése példamutató mindenki…..
Mint minden szakmának, a vendéglátásnak is vannak szakkifejezései. Sajátságos, olykor csak a beavatottak számára érthető szavak, amivel rengeteg dolgot el tudnak magyarázni.  Kialakulásuk eredhet a tradíciókból, jövevényszavakból, külföldi kifejezésekből, vagy egyszerűen csak a mindennapok…..
Az Aranyhal Vendéglő hűen a tradíciókhoz, a magyar konyha értékei mentén, és a saját maguk által kijelölt úton szintet lép. Modern külsővel, a mai trendeknek megfelelő tálalással, és modern konyhatechnológiával készült ételekkel találkozhatunk náluk. Január 15-től új séf érkezett a fedélzetre, kinek…..
A jelen séfgenerációját rengeteg kritika éri az utóbbi években, de bizony vannak kivételek, akik tényleg azért főznek, mert szeretnek! Ezek közé tartozik az a fiatal tehetséges szakács is, aki a vendéglátás rengeteg aspektusát tapasztalta meg pályafutása alatt, de a hite ettől még megmaradt.   -…..
Jó, hogy találni még vendéglőt, ami hosszú évek óta működik. A nemrégiben megrendezésre került Étterem Hét kapcsán még többen felfedezték a helyet, és azok az értékelések, melyek alapján megkapták a Legjobb Kiszolgálás Díját, okot adott arra, hogy ellátogassak hozzájuk. A konyha remekül felszerelt,…..
  Újbudán nyílni fog egy bisztró, amit nem lehet bekategorizálni! Ennek oka nem más, mint hogy egy megszokottól teljesen eltérő, még soha nem látott koncepcióval rukkoltak elő. Egy étterem, ahol a legújabb technológiákkal, csakis minőségi alapanyagból, precíz és szemet gyönyörködtető tálalásokkal…..
„Én nem séfnek tanultam, hanem séffé váltam”  Nagy Zsoltnak teljesen egyértelmű volt a pályája: ő azok közé a szakácsok közé tartozik, akik már gyerekkorukban is a tűzhely mellett sertepertéltek. Ott lábatlankodott mindig a konyhában, és már fiatalon elkezdte magába szívni a tudást. Igaz, akkor…..
Kevesen merik megmutatni újbor választékukat abban a készültségi stádiumban, mikor még nem teljesen palackra érett a bor. Ezt a Cradium Pincészet!  Kevesen merik megmutatni újbor választékukat abban a készültségi stádiumban, mikor még nem teljesen palackra érett a bor. Ezt a Cradium Pincészet egy…..