Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MagusMedivh

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A blog.hu is tehet egy szívességet, hogy még mindig (majdnem egy éve) nem tudok reagálni komment formájában a saját blogomon egy saját bejegyzésre. Hiába jeleztem ezt kétszer is a blog.hu felé, szemmel láthatóan szarnak bele a problémába. Ezért most kivételesen egy külön bejegyzés formájában…..
MagusMedivh 2018.07.17 18:13:35
Kedves Malkav!
Tényleg meglepő hogy a blog.hu nem ad lehetőséget neked a kommentekre reagálni, és köszönöm hogy ennek ellenére is reagáltál a válaszomra, jó látni hogy vannak értelmes emberek is az interneten akik nyitottak a vitára és nem csak anyázni tudják a másikat (mint gondolom ahogy az általad említett thotferi szokta). :)
Abban 100%-osan egyetértek veled hogy a Fidesz egy jó kampányfogásért megtesz bármit. A céljuk egyértelmű: Magyarország lakosságát bólogató jánosokká kell tenni, akik eszik minden szavukat, és sajnos elég sikeresek ebben. És sajnos ide tartozik az általad említett "mumusnak beállítása" a bevándorlóknak is.
A példáidat értem a az integrációra és működhet is, egyes népcsoportokkal, de azért az elmúlt idők azt mutatják hogy délről érkező embertársaink inkább szeretnek egyben maradni, lásd: No-go zónák Párizsban, Brüsszelben, vagy több német városban is amit még a Die Zeit az egyik leginkább bevándorlást támogató újság is megírt.
A szülőföldjükön való megoldást pedig úgy értettem, hogy igenis azért van ott az EU a 28 tagállamával, hogy megszavazhasson egy hadsereg létrehozását és beszállhasson a háborúba nyilván a megfelelő oldalon a megfelelő óvatossággal hogy világháborút azért ne törjünk ki. Ehelyett persze az EU-ban is csak Sorosozni meg migránsozni tudunk, de ez szerintem egy járható út lenne.
Az utolsó probléma pedig a kivándorlás amit te még most belehoztál ebbe, amely hatalmas probléma Magyarországon, és természetesen ezt gazdaságilag kell kezelni amelyhez jelen drága kormányunk úgyse nagyon fog nyúlni, inkább épülnek a stadionok, az úgyis olyan jó biznisz ilyen magas színvonalú csapatokkal... ja nem...
És abban meg teljesen egyetértek veled, hogy elképesztő képmutatás a kormányunktól hogy kereszténynek vallja magát csak a szavazatok miatt amikor a viselkedésük közel sincs egy síkon a keresztény értékrenddel.
Már biztos szétterjedt a neten Nyáry Krisztián nyílt levele, melyet a NAV-nak írt, és megpedzegetett benne egy érdekes részletet. A hamarosan bevezetésre kerülő bevándorlásellenes törvénycsomag szerint "bevándorlást segítő tevékenységnek minősül a bevándorlást pozitív színben feltüntető propaganda…..
MagusMedivh 2018.07.16 17:58:26
Kedves Malkav!
Kezdjük egy kijelentéssel, ha felsorolnak nekem 10 dolgot amit a kormány tesz a belpolitikában valószínűleg egyel sem értenék egyet. DE! A bevándorlás politika egy nagyon fontos pozitívuma, a probléma inkább a köré épített propagandával (Sorosozás stb.) van. Jelen pillanatban tömeges bevándorlásról beszélünk amely egy komplex társadalmi és gazdasági probléma így nem közelíthetjük meg csupán vallásos meggyőződés alapján (bár amit leírtál az egy tökéletes vallásos világban ideális lenne). Ez az ország még a saját embereit sem tudja eltartani, a forint hanyatlik, a gazdaság sürgős fejlesztésre szorul. Az emberek tömeges beengedése pedig semmiféle asszimilációt nem fog eredményezni, hanem szegregációt, mivel ők is szívesebben élnek a korábban már jól megszokott társadalmi struktúrájukban (Lásd a cigányok nagy csoportjával mennyi ideje élünk együtt és a mai napig nem beszélhetünk integrációról). Így avval kell beérni ami marad, lassú csepegtetett migráció amely kötelező módon az UNHCR 1951 és 67-es (
www.unhcr.org/3b66c2aa10) megállapodása alapján meg is történik hiszen akiket átvizsgálnak azokat kötelesek vagyunk beengedni, egyszerűn se Magyarország se egyik ország sem áll készen ekkora embertömegek befogadására egy az ittenitől teljesen eltérő kultúrából, a problémát a szülőföldjükön kell megoldani nem pedig itt. Sajnálatos emberi sorsok természetesen, de amíg a saját magyar falvainkban emberek havi 10000 forintból kell hogy megéljenek addíg esélytelen hogy akár plusz 100000 embernek is teljes ellátást biztosítsunk ezt kéne észrevenni elsősorban itt, nem pedig a Bibliát. Záró gondolatként pedig csak annyit, hogy nem kell elhinni hogy a kormány bármi elvi gondolatot is komolyan venne. Nekik az a céljuk hogy 4 évente nyerjenek, ehhez pedig propaganda szükséges, és ha az segíti őket, hogy kereszténynek vallják magukat akkor az lesz, ha pedig az, hogy antiszemitának akkor azt fogják mondani, az egész egy körítés az emberek meggyőzésére, nem pedig egy ördögi terv az egyház ellen. Mint a szabad piacon kereset-kínálat. Ők sajnos jól megtalálták Magyarországon a Marshall keresztet a kettő között.
Ha valamiben tévednék nyugodtan javíts ki, nem vagyok szakértő egyik említett tudományágban sem :)