Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zoltan_Kovacs

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az amerikaiak 2020 februárjában Dohában tárgyaltak először a tálibokkal (legalábbis magas diplomáciai szinten) mégpedig az afganisztáni háború befejezéséről és az amerikai kivonulásról. Aztán egy évvel később, 2021 április 14-én Joe Biden hivatalosan is bejelentette egy sajtótájékoztatón, hogy…..
Zoltan_Kovacs 2022.05.09 10:26:17
Több határátkelő jelezte nekünk, hogy egészen furcsa helyzetbe került külföldön. Jellemzően ők azok, akik adott országban magánbiztosítással rendelkeznek és ott egyelőre nem tudják beoltatni magukat. Magyarországon viszont már nincs érvényes TAJ-kártyájuk, ezért (elvileg) ott sem oltakozhatnak,…..
Zoltan_Kovacs 2021.04.30 14:29:36
@Örömhernyó: Azt elfelejtetted közölni, hogy Malajziában élsz a helyi feleségeddel, brutálisan sokat keresel és még egyéb nyalánkságokat, amivel a jobangel blogtól másokon át idáig lehet találkozni és a teljes életedet el szoktad mesélni, ami persze tökéletes.
Van biciklid? Szeretsz időnként vagy akár napi szinten tekerni egyet? Akkor tegyél meg mindent, hogy a bicikli tolvajok, ne tehessenek neked keresztbe!..
Zoltan_Kovacs 2021.02.15 11:38:34
@Pierr Kardán: szóval te voltál az!
Nőként, anyaként a fél házat be tudnám pakolni az autóba, mert hát mi lesz, hogyha pont, azaz 1 dolog kell majd, ami nincs nálunk. Találtam is egy 100-as listát, de egy csomó olyan holmi van rajta felsorolva, ami egy női táska alapvető része. Nézzük meg, mi az a 7 dolog, ami tényleg fontos, hogy a…..
  Karácsony előtt, kora délután autóval mentem valahova, kanyarodtam, előttem egy futárautó, amelyek mindig sietnek, pláne ünnep előtt. A sofőr ennek ellenére dicséretesen türelmesen várt, hogy a zebrán átvergődjön a családi karaván: szatyrokkal felszerelt anya, aki maga után ráncigálta aprócska,…..
Zoltan_Kovacs 2021.01.04 10:03:02
@Ekrü: mi a gond azzal ha valaki egyedül él? Újabb társadalmi célpont lett az egyedülállókból?
Megszavazták. Nem, mintha bárkit meglepett volna. Mindenesetre az az amerikai nő, Joy Wright, akinek a történetét nemrég olvastam, itthon esélytelen lenne arra, hogy gyereke legyen. A hölgy ugyanis leszbikus. A történet elején még szingli is volt. Nem akart egyetlen férfival sem ágyba bújni annak…..
Valamiért szeretjük magunkat rosszabbnak látni a valóságosnál. Például azt hisszük, hogy a budapesti négyes metró lassan épült meg, holott a hét és fél kilométeres vonal 2006 és 2014 közt, azaz nyolc év alatt megépült, úgy, hogy közben néha egy kicsit abba is hagyták. Ehhez képest Berlinben 2020.…..
Az idő telik, ezen nincs mit szépíteni. A jó hír azonban az, hogy néhány filmen - nagy szerencsénkre - alig fog. Ilyen időtálló vígjáték többek között az idén 25 éves Ace Ventura - Állati nyomoZoo, amely Jim Carrey kiváló arcjátékára és - legalábbis magyarul - még ma is fergeteges szövegkönyvre…..
A probléma napi szintű: munkavállalók rendszeresen panaszkodnak, hogy 40 éves kor felett már nehéz állást találni, 50 felett szinte lehetetlen. Egyénileg szoktam tudni ezt cáfolni, segítséget nyújtani, de rendszerszinten a munkáltatókat kellene meggyőzni. Az alábbi írás a Linkedinen jelent meg,…..
Ha már (megint) Berlinben jártam, megnéztem pár retró jellegű turistalátványosságot is, például a Trabi Múzeumot: A gyűjtemény egy ház földszinti üzlethelyiségében működik, és ezt a teret annyira betölti a Trabik jellegzetes illata (szaga?), hogy egyből visszarepültem 35 évvel ezelőttre, amikor…..
Létezik egy szerkezet, ami nagyon sok sci-fi filmben és tv sorozatban feltűnik, de nem derül ki valójában micsoda. Valamiféle mobilizált plazma generátor kinézete van, amit bárhová oda lehet tolni, hogy jobban mutasson a helyszín. Az egész készülék egy műanyagból kiöntött valami, amiben két színes…..
Nemrégiben olvastam, hogy valami barom (mi másnak nevezném az ilyet?) panaszt tett a mentősökre, amiért életmentés közben zajongtak, villanyt gyújtottak, és ezzel őt zavarták. Rohadj meg, hülye állat - gondoltam, ahogyan azt vélhetőleg mindenki tette, olyanok is, akik nem gépelnék be a blogjukba a…..
Zoltan_Kovacs 2018.08.07 17:55:47
@Le a spammerekkel: Ha a kék fényt kikapcsolja, akkor ráparkolhatnak, azaz nem tudják betenni a beteget vagy csak nagyon nehezen, ebből ugyebár időveszteség következik, ami a beteg életébe is kerülhet. Megjegyzés: nem vagyok mentős, se orvos, pusztán logikusan gondolkodom + napi szinten közlekedem világvárosban kocsival.