Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Emc2

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Emc2 2018.07.14 11:38:47
Érdemes külön választani két dolgot: 1. Lakhatás, mint szolgáltatás, amire mindenkinek szüksége van 2. Ingatlan, mint befektetés, amibe néhányan bele tudna vágni, ha megéri.

Kezdjük a befektetéssel! Az ingatlanpiaci "árfolyam" változik. Az utóbbi években Magyarországon nagy árnövekedés volt, ami lassacskán alábbhagy, és lehet, hogy fog csökkenni is.
Ha hitelre vesz az ember lakást, akkor azta a kockázatot vállalja, hogy a hitel kamatai elviszik az árfolyam növekedésből eredő hasznot. Az elmúlt években ez persze messze nem így volt, de most már emelkednek a kamatok! A lakásbefektetésnél pedig jelentős a belépés és a kilépés költsége is (idő, adó).

Nézzük a lakhatást. Személy szerint én az elmúlt 5 évben 3-szor költöztem települések között. És most is költöznék, ha Budapest túlsó végén találnék jobb munkahelyet. Mindeközben vettem lakást is. De lakásvásárlásnál a befektetést néztem, míg a lakhatásnál azt, hogy kellemes helyen, a munkahelyemhez közel legyen. Tehát albérlő voltam sokáig, pedig volt saját lakásom. Történetesen most beköltöztem a saját lakásomba, de ez nekem túl nagy, úgyhogy az egyik albérlőm maradt is velem.

Az, hogy milyen lakást éri meg befektetési céllal venni nem biztos, hogy egyezik az én saját lakhatási igényeimmel. Innentől kezdve logikusnak látom megvásárolni a legjobb befektetést és bérelni a legjobb lakhatást biztosító ingatlant. Ritka pillanat, ha ez a kettő egybeesik. Azt tanácsolom, hogy ne higyjetek ilyen egymondatos okosságoknak, hanem számoljátok ki, mi éri meg nektek személy szerint a legjobban!