Regisztráció Blogot indítok
Adatok
para fa

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A civil szervezetek ellen fellépő kormány a civil szervezetek függetlenségére hivatkozva nem tesz semmit egy autistákat fenyegetéssel, szóbeli bántalmazással „gyógyító” csaló tevékenységének megakadályozása érdekében...
para fa 2018.07.12 15:27:11
@LKerekes: Egyértelmű, hogy egy Jobbik-baloldal összfogásnak semmi értleme nem lett volna, több kárt okozott volna mint hasznot. Emlékeztetnélek azért, hogy ennek ellenére - vagy éppen ezért - pont az LMP ragaszkodott ehhez amikor kicsit úgy csináltak minhta benne lennének a koordinációban, csak épp pont ehhez a nyilvánvalóan telejsíthetetlen feltételhez kötötték, hogy ők is koordináljanak.

Ne felejtsd el azért azt sem, hogy itt két külön dologról van szó.

Az összefogás az konkrétan együtt indulást jelent. Ilyet kezdeményezett Botka. Ő azt ajánlotta, hogy induljanak szövetségben, úgy, hogy a többiek (MSZP, DK (-Gyurcsány), LMP, Momentum, Együtt, MLP, P) vihetik a listás helyek felét, és az egyéni jelöltek közül elvben akármennyit.
Az LMP még csak tárgyalni se volt hajlandó erről.

Aztán jött Juhász Péter, az - LMP által azóta lenyúlt - új pólus ötletével ami csak az új pártok (Együtt, LMP, Momdentum, P) összefogását jelentette volna.
Az LMP vele se volt hajlandó tárgyalni.

Ezek a kezdeményezések több mint 1 évvel a választás előtt voltak, vagyis ha az LMP hajlandó lett volna akár Botkával akár Juhásszal leülni és létrejöhetett volna egy egységes ellenzéki ellenzéki koalíció, akkor ezt az 1 évet értelmesen, okosan, egymással és nem egymás ellen végigkampányolva igenis le lehetett volna váltani a Fiedeszt, a Jobbik nélkül is.

Az utolsó pillanatokig halogatott koordinációnál nyilván ilyesmiről már nem lehett szó, itt már csak Orbán túlhatalmának megakadályozása volt a tét, ami ugyanakkor szintén nem lett volna lényegtelen. Ha sikerült volna legalább kétharmadot megakadályozni, akkor legalább egy minimális esély maradt volna a jövőre nézve.

Az LMP ebben se volt partner, Hódmezővásárhelyig hallani se akartak koordinációról, utána is csak alibiből csináltak úgy, mintha megfontolnák. Az itteni posztokból is látszik, hogy ez totál kamu volt, Szél Bernadett végighazudta a kampányt, eszükbe se volt nekik koordinálni egyetlen percig se.

A többit már tudjuk: az önszántukból visszalépő tagokat szarrá büntették, a koordinációért lobbizó Hadházyt előbb sallai megverte, majd kiutálták a pártból.
Ezzel szemben a Fidesszel összedolgozó zuglói jelölt megúszta egy enyhe ejnye-bejnyével és maradt vígan a pártban. "Más politika"

Az LMP-nek köszönhetően Orbánnak ma már olyan politikai és gazdasági(!) hatalom van a kezében, hogy demokratikus úton innentől már teljesen lehetetlen lesz leváltani.

Lehet itt álmodozni 22-ről meg 26-ról meg akármiről, de jobb lesz lassan felfogni, hogy ez a választás volt az utolsó esély a magyar demokrácia megmentésére, amit pedig az LMP a kormányváltás elszabotálásával csinált, az történelmi bűn.
Híre ment, hogy az LMP-ben „rendkívüli ülést tartanak az LMP ellen indított médiahadjárat" miatt. A hír majdnem igaz (az ülés nem rendkívüli), az annak nyomán született felháborodáshullám azonban a saját farkába harap: az elnökségi ülés ugyanis pont azzal kíván foglalkozni, hogy a párt belső…..
para fa 2018.07.12 15:00:07
@Lastres:

Aranyos, ahogy próbáljátok legitimálni a Jobbikot, de azért tudod itt nem mindenki alzheimeres és akad aki emlékszik még Jobbik gárda vonulgatásaira, az antiszemita, rasszista, xenofób, homofób örjöngéseikre, a kuruc.info nevű pártlapjukra, vagy épp az Iránhoz, majd Oroszországhoz (KGBéla megvan?) végül pedig Simicska Lajoshoz fűződő kapcsolataikra. Persze tudom, a Jobbik már cukipárt lett, bár a jelenlegi ex skinhead elnök fia a Betyársereg tagja és konkrétan Hitler idézet van rátetoválva, de mindez az LMP értékrendje szerint nyilván tök ok - a másik posztban Nuszbaum barátod a Momentummal meg a Kétfarkúval emlegeti egy lapon a Simicska által feltáplált (ex?)náci Jobbikot.

Aranyos, hogy te is adod a hülyét és úgy csinálsz mintha semmi különbség nem lenne, az alapvetően azonos értékrendet valló LMP és egyéb baloldali szavazók közti átszavazás valamint egy szélsőjobboldali neonácipárt és egyéb baloldali szavazók közti átszavazás között, azért nyilván pontosan tudod, hogy ez nem így van.

A felmérésekből elég jól látszott, hogy míg az LMP szavazok jelentős része simán átszavazna más baloldali jelöltre, ez a Jobbik-baloldal viszonylatban már korántsincs így - ami ugye azért nem annyira meglepő.
Ajánlom figyelmedbe:
magyarnarancs.hu/valasztas2018/ha-a-fidesz-ketharmadanak-a-megakadalyozasa-a-cel-akkor-tiz-lmp-szavazobol-tobb-mint-kilenc-es-a-jobbik-szavazok-tobb-mint-ketharmada-kesz-az-atszavazasra-110287

Presze tudom, ti csak annak a felmérésnek hisztek amit ti hamisítottatok.

Nincs szükség semmiféle utólagos belemagyarázásra, jóval a választások előtt is látszott, hogy ez lesz, ha nem lesz koordináció.

Ajánlom pl ezt a 444 cikket, ami márciusi:
444.hu/2018/03/15/az-lmp-sek-azt-erzik-meglincselik-oket-ha-nem-mukodnek-egyutt

Ebben konkrétan Vágó Gábor nyilatkozta, hogy: "ahol négy éve öt-hat ember lézengett, ott most ötven-hatvanan gyűlnek össze, és mind csak az összefogásról kérdeznek"
Egy másik LMP-s pedig ezt: "Volt hogy azt éreztem, szabályosan meglincselnek, ha esélyt sem adnuk az együttműködésnek"

Vagyis nem igaz, hogy utólag derült ki, hogy az LMP-nek össze kellett volna fognia, hiszen végig ez volt a választói elvárás, csak épp ti magasról tettetek erre, mert csak az egyéni önös érdekeitekkel voltatok elfoglalva. Ezért vagytok most ütve, ezért érzi most mindenki azt, hogy az LMP önérdekből vagy a Fidesz nyomására, de mindenképp elárulta az ellenzéki szavazókat.

Az LMP azért van jobban ütve mint a többi párt, mert az LMP-nek volt akkora támogatottsága, ami összefogás-koordináció esetén reálisan befolyásolhatta volna az eredményt. Vagyis a kezetekben volt egy eszköz, amivel nem éltetek, sőt.

Számomra az a legmegdöbbentőbb, hogy miközben minden, de tényleg minden felületen ezrek magyarázzák nektek, hogy miért nem volt ok amit csináltatok, ti még mindig nem fogjátok fel, még mindig ismételgetitek a bullshit dumátokat. Közben szakad szanaszét a pártotok, a támogatottságotok zuhan mint a kő, de ti csakazértis mondjátok tovább, ugyanazt.

Ezt külön kiemelem:
"A törzstámogatók és a tagság jelentős része ugyanis komolyan gondolja, amit itt sokan nem értenek, hogy TÉNYLEG meg kellene haladni az régi pártokat, táborokat - a lejáratódott baloldalt IS. "

Tudod valószínűleg ezt azért nem értik meg sokan, MERT 10 ÉVE CSINÁLJÁTOK ÉS SEHOGY NEM ÁLLTOK VELE!!!!! Kaptatok kicsit több mint 400 ezer szavazatot, az MSZP+DK meg 988 ezret. A legelső 2010-es eredményetekhez képest alig sikerült valamicskét erősödnötök, a 10%-nak se voltatok soha közelében se, nemhogy az önálló kormányváltásnak! És tudod az a baj, hogy amíg ti a régi pártok meghaladásával vagytok elfoglalva, addig Orbán Mészáros Lőrinc nevére írja a fél országot (amit a büdös életben nem lehet visszacsinálni, hisz magántulajdon, nem 4 évre szól, amit összeharácsoltak az már az övék!), emberek halnak meg a roskadozó egészségügyben, fiatalok vesznek el a katasztrófális színvonalú oktatási rendszerben és családok szakadnak szét, mert a fiatalok inkább itthagyják ezt az egész szart és elhúznak külföldre, minthogy kivárjátk amíg ti - ki tudja hány évtized alatt - majd "meghaladjátok régi" pártokat.

Eközben ti pedig nyugisan szürcsölgetitek a kávét a parlamenti folyosón, kemény ellenzékként nyomogatjátok a "TARTÓZKODOM" gombot a Stop Sorosra, olyan überfontos dolgokról posztoltok napokig mint a Red Bull Air Race - ami nyilánvalóan az ország legsúlyosabb problémája -, azt a pár embert pedig aki megpróbálja felrázni ezt a beposhadt állóvizet rövid úton kiutáljátok a pártból (lásd Hadházy).

Lehet, hogy a törzstámogatók (akikkel a parlamentbe se jutottatok volna be) és a tagság jelentős része (mivel mindenki mást kizártatok vagy kiutáltatok) vevő erre a, mondjuk ki: ingyenélésre, az Orbánnal szemben kritikus többségnek viszont finoman szólva mostanra lett végleg elege belőletek, hisz nyilvánvalóan ti nem képviselitek azokat akik itt kormányváltást akartak.

A látens Fidesz szavazóknak alibipártnak még jók lesztek, másra aligha.
Híre ment, hogy az LMP-ben „rendkívüli ülést tartanak az LMP ellen indított médiahadjárat" miatt. A belső levelezésből kiszökött hír majdnem igaz (az ülés nem rendkívüli), az annak nyomán született felháborodáshullám azonban a saját farkába harap: az elnökségi ülés ugyanis pont azzal kíván…..
para fa 2018.07.12 14:15:49
@eßemfaßom meg áll: Kedves Fideszes harcinick! Érveid nincsenek, marad a személyeskedés?

Belinkeltem korábban Szél Bernadett Index interjúját, de a kedvedért megteszem újra.

Ő pl. az interjú alapján elég reális opciónak vette a kormányváltást:

index.hu/belfold/2018/valasztas/2018/03/23/interju_szel_bernadettel_az_lmp_miniszterelnok-jeloltjevel_orban_viktor_bortonbe_zar_ha_o_gyoz/

Vagy szerinted hazudott? Ó, az nem lehet, egy LMP-s sose hazudik.