Regisztráció Blogot indítok
Adatok
leifpottemaker

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Újabb vendégposzt következik Viktor tollából, aki szerencsére sokkal precízebb nálam, így részletesen összeszedte a kiköltözéshez szükséges tudnivalókat. Sok "külföldre költözős" blogon olvasható hasonló témájú bejegyzés. Mégis úgy gondoltam, hogy érdemes írni egy újabb listát a svédországi…..
leifpottemaker 2018.07.20 16:15:49
@NRebeka: Koszonom a valaszt. Nektek mennyi ido volt, amig elkeszult az uj bankszamla? Nekem a SEB-nel azt mondtak, hogy az uj bankszamlanyitas egy par hetbe telik. Kozben aztan megjott a sved szemelyim es ujraprobalkoztam a swedbank-nal, ok 10 napot mondtak. Ez csak szamomra meglepo vagy Svedorszagban ilyen hosszu idobe telik a bankszamlanyitas?
leifpottemaker 2018.07.23 18:27:57
@NRebeka: Személyesen voltam mindkét bankban. A swedbank-ban, ki kellett tölteni egy kérdőívét, hogy mire kell a bankszámla, van-e másik bankszámlád stb. Utána ráírt a néni a lapra valamit a svéd személyiről, majd mondta, hogy 10 napon múlva küldenek egy levelet, addig mindenféle security check-et csinálnak.

A SEB-nél svéd személyi nélkül, csak PN-nel, annyi volt a különbség, hogy lefénymásolták a munkaszerződést és az útlevelet, itt nem kellett kitölteni és aláírni semmit, majd kértek egy email címet (vagy telefonszámot), hogy egy pár héten belül értesítenek.