Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bougheau Tschiga

0 bejegyzést írt és 51 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mégsem értékesítheti tovább az MTV a futball-vb közvetítési jogait – döntött váratlanul a közalapítványi kuratórium, miközben a szavazás eredményeképpen győztest kellett volna hirdetni a két esélyes pályázat, az RTL Klub-Chello és a Digi TV között. Hoppá, megint…..
Bougheau Tschiga 2010.01.21 14:10:35
@r123: Engem nagyon is érdekel a vébé, és feltehetően eldurranna az agyam, ha azért nem tudnám nézni, mert rétegcsatornán vetítik. Aztán fognám magam, és megoldanám, hogy láthassam.

Kapaszkodj meg, hasonló logika alapján az olimpia közvetítését sem tartom egyértelműen közszolgálatinak, de két fontos körülményben különbözik a foci vébétől, ami ezt a kérdést is árnyalja, és ami miatt inkább elfogadom, hogy az MTV-nek kell közvetítenie:

- az olimpián nagyon sok sportágban képviseltetjük magunkat, netán éppen esélyesek, meghatározó résztvevők vagyunk, ezt megmutatni sokkal közszolgálatibb

- az olimpia szinte minden sportág számára a legnagyobb súlyú verseny, az egész sport világának csúcseseménye, nem egyetlen sportágé. a foci számára ráadásul azért nem meghatározó az olimpia, mert önmagában nagyobb biznisz, nem szorul rá, hogy egy ekkora seregszemle részeként adja el magát.
Bougheau Tschiga 2010.01.21 15:13:10
@citydevil: te melyik meccset nézed?

@juliusbond: azért nem tudnak profitot csinálni a ker.rádiók úgy, mint a Petőfi, mert szigorúbb szabályozás vonatkozik rájuk a műsoridő beszéd/zene megosztásával kapcsolatban és hasonló témákban (legalábbis amikor elindult, így volt), nem a zene fajtáján múlik.

@muskotály küvé: "ugyanannyi pénzből" - ezt nem tudom, de a pénz nem (csak) hirdetőktől származik, hanem közpénzből. felesleges, ugyanígy működhetne magánkézben is, hiszen népszerű, van rá kereslet.

Egyébként az egy pillanatra sem kétséges, hogy az MTV katasztrófa, jól menedzselt csatorna tudna pénzt csinálni a közvetítésből. Akkor más lenne a helyzet, nem ellenezném, hogy ott menjen a vébé, de így, hogy komoly veszteséget termelnek vele, gáz.

A közszolgálatiság lényege, hogy olyan témákkal foglalkozik, amelyek társadalmi szempontból fontosak, értékesek, de piaci alapon nem közvetítik őket. A sport nem feltétlenül ilyen szerintem, ráadásul az állami tévé nem feltétlenül egyenlő a közszolgálati tévével.
Bougheau Tschiga 2010.01.21 17:02:08
@ellgéé: a kommented első felének tényleg nem jártam utána, ez más megvilágításba helyezi a négy évvel ezelőtti közvetítés körülményeit.

Az elégedetlenség gondolom a nem kielégítő lefedettség miatt volt, ami például adódhat abból, hogy a magas árak miatt csak előfizetős, rétegcsatornák adják a meccseket (pl. csak sportklub), erre ilyen vagy olyan megoldást elvileg lehet szerződéses kereteken belül találni.

Szerintem érdemes azért összehasonlítani az említett csatornák és az MTV képességeit, pozícióját, ha arról lamentálgatunk, hogy itthon a közszolgálati tévének kell-e közvetítenie, vagy sem (vajon az, hogy a BBC közszolgálati, azt jelenti, hogy végtelen mennyiségű pénzt nyel el?).

Azt se felejtsük el, hogy az EBU visszaveheti a jogot, és eladhatja másnak. Az MTV egyetlen normális lépése lett volna, ha eladja akármelyik jelentkezőnek, és nem a közszolgálatisággal takarózik.
Navracsics Tibor olyan egetverő hülyeségek egész garmadáját szabadította ránk, hogy menten felrázott a politikai pankráció szemlélőiként ránk telepedett súlyos apátiából, feledtetve az előre kiszámított műpofonok és számolatlanul zuhogó kamutalálatok lehangoló unalmát.…..
Bougheau Tschiga 2009.12.16 20:19:00
@tölgyes: megannyi nehéz kérdés, aminek megválaszolásához én kevés vagyok...

@Akihabara: erről azért nem tudnék rögtönözni egy kiselőadást, nyilván ezerféle struktúra létezhet, létezik. ami inkább lényeges, hogy a miénkhez hasonló pénztáras verzió nem igazán.
Bougheau Tschiga 2009.12.16 20:20:09
@Akihabara: a kérdéssel már sokkal korábban foglalkoztak, csak nem elég nagy elánnal. a probléma minden esetre ismert volt, talán már a rendszer megalkotásának idejében is, csak akkor még olyan távolinak tűnt az egész gondolom.
Bougheau Tschiga 2010.01.18 12:22:45
@Google: Indult párbeszéd a szakértők között, már jóval korábban (nemcsak nyugdíjpénztári témában, hanem a teljes nyugdíjrendszert érintő kérdésekben is).

www.portfolio.hu/lista/nyugdij/1
Jogos-e, hogy a BKV dolgozói időről időre megbénítják a város közlekedését? Egyáltalán megbénítják-e, vagy mindenki megvonja a vállát, és gond nélkül megoldja a megoldhatatlant, és a szokásos időben beér a munkahelyére? Szavazz! (Szolg.közl.: úgy tűnik, Firefoxból…..
Bougheau Tschiga 2010.01.12 09:09:51
@Levéltetű: az jó hír, nekem nem akarja (FF 3.5.7). Kár érte, pedig tetszetős szolgáltatás lenne ez a poll-r, de így elég megbízhatatlan.
Végem van. Sakk-matt, a nagyszájú újságírógyereket, sőt, a „névtelenségbe burkolózó bloggert” bedarálta a politika, a kormányszóvivő nyilatkozatában már szó szerint idéz a posztomból. Illetve dehogy idéz, sajátjaként használja a szavaimat, szóval…..
Bougheau Tschiga 2009.12.18 18:59:25
@szollar: Részemről rendben, köszönöm a reakciót.
A magyar piac legkóklerebb brókercége, a Capital Partners a Tékozló Homár legszebb találatait idéző közleményt jutatott el hozzánk. A szöveg előtt értetlenül állunk, az iromány ugyanis a kínai "DVD-játékosok" használati útmutatójának stílusában vezeti be a…..
Bougheau Tschiga 2009.09.21 16:40:58
@trója: jogos, a Zubrowka kavarhatott meg, pedig az lengyel.
Onlinemarketing blog Portfolio10 2009.05.28 22:39:00
Majdnem lemaradtam róla, pedig reggel óta itt figyel Iron1 levele... Tehát: ma 10 éves a Portfolio.hu!Boldog születésnapot, Portfólió!Az egyik kedvenc tematikus oldalam. Egyrészt, mert közgazdászként tudom értékelni a pontos híreket és a jó elemzéseket, másrészt azért, mert…..
BUKSZ Nincs kiút, csak a rablás? 2009.01.30 12:00:00
Nem is kell elolvasni az Index cikkét ahhoz, hogy rájöjjünk, az elmúlt egy-két hétben durván elszaporodtak a bankrablások országszerte, főként a fővárosban. Volt itt mindenféle akció, áldozatul esett több bank fiókja és pénzszállító autó is az elmúlt hetekben, fegyveres…..
Bougheau Tschiga 2009.01.30 14:37:32
BUKSZ Ez már majdnem kommunizmus 2009.01.27 10:42:00
"A tőke tulajdonosai úgy befolyásolják a munkásosztály igényeit, hogy az drága hiteleken vásároljon lakást, házat és technológiai eszközöket; amíg a vissza nem fizetett hitelek a bankok csődjéhez és ezen keresztül államosításukhoz vezetnek, és így az állam a…..
Bougheau Tschiga 2009.01.27 13:05:42
@.gereblye: Nagyon egyszerű: a bruttó hülyeség az azelőtt van, mielőtt nettósítanád az értelmes komponenssel. Ez esetben elhanyagolható értelmes komponenssel szemben egészen hatalmas bruttó hülyeség állt, ezért a végeredmény nem lehetett más, mint nettó hülyeség.
BUKSZ Kinek adnál még gázt? 2009.01.08 16:35:00
Ma délután, ebéd utáni szunyókálásunkból ébresztve robbant a hír, miszerint hazánk napi 2 millió köbméter földgázt szállít a gázkrízisben szinte azonnal térdre kényszerült déli szomszédunknak, Szerbiának.Rögtön adódik a kérdés: kinek adnánk még gázt, ha kérné?…..
Bougheau Tschiga 2009.01.08 17:13:30
@jazzcool: teljesen igaz minden, amit leírtál, de szerintem a posztban sem olvashatod sehol az ellenkezőjét...
Bougheau Tschiga 2009.01.08 18:12:56
@jazzcool: ezzel is egyetértek, de ez a poszt egy szavazás, nem az én véleményem
Nyugdíjkérdés, nyugdíjreform, tizenharmadik havi nyugdíj, nyugdíjas szegénység, nyugdíjak adóztatása, nyugdíjas blabla... lárifári, nem érdekel, egy mozdulattal gondoskodok a nyugdíjas jólétemről, és nem stresszelek tovább. Minden együtt van: van pompás nyugdíjszámla, tudom…..
Bernard Madoff végérvényesen beírta magát a történelemkönyvekbe, valószínűleg a piramisjátékot is róla neveznék el, ha erre a megtisztelő szerepre nem csapott volna le egy „kollégája” már közel száz évvel ezelőtt. Madoff ezzel együtt az egész világot átejtette,…..
A válság keményen megtépázta mindenki befektetését, nem véletlenül írtam egy korábbi posztban, hogy még az is bukott, aki a lehető legóvatosabban helyezte el pénzét. Na, meg itt az ingatlanalapos mizéria is, a befektetők hirtelen az évekig egyenletes ütemben növekvő…..
„330 milliárd forintot buktak a nyugdíjpénztárak idén, ez majdnem annyi, mint Budapest éves költségvetése”. Ilyet szól D. Tóth Kriszta a Királyi Tévé esti híradójában kedden, ráncolja homlokát, érezni, nagy a baj: a nyugdíjpénztárak vettek egy csomó részvényt…..
Bougheau Tschiga 2008.10.19 22:29:43
Wawel: A pénztáraknak nincsen nyeresége, mivel jogilag a pénztártagok tulajdonában álló, non-profit szervezetek. A levont költségek egy része működési költség (2009-től max. 4.5%, ezt vonják le a befizetésekből), másik része pedig a vagyonkezelési díj, amit a vagyonkezelő terhel rá a pénztár vagyonára (max 0.8 % évente). Keletkezik tehát nyereség, de nem a pénztárnál.

A pénztárak költségterhelése az ágazat indulásakor meglehetősen magas volt, de mára lényegesen javult a helyzet. A pénztárak a méretüknél fogva hatékonyak tudnak lenni, legalábbis ami a költségeket illeti, a szabályozás is rákényszeríti őket erre.

Durvalegény: Nincs magas ló, nincs kioktatás. Nem állítottam egyszer sem, hogy ez az érték nem tűnt el, és azt sem, hogy pontosan ezt a bukót fogják visszakorrigálni a piacok, és úgy folytatják az útjukat felfelé.

A lényeg, hogy hosszú távon – ahogyan Te is mondod – a részvényekbe is fektető portfólió a nyerő, azaz lesz nyugdíja annak, aki évtizedek múlva lesz nyugdíjas korú a mostani veszteségek ellenére is. Aki pedig nem (ez a kisebbség), nem is kerül növekedési portfólióba, így a vesztesége sem ilyen drasztikus, bár az állampapírok velük is kibabráltak kicsit.

Amit Te írsz sem vonja kétségbe, hogy részvényekbe is kell fektetnie annak, aki hosszú távon gondolkodik, a piaci sokk ellenére is. A rendszer lehetne jobb, de az alapgondolat igaz, ezért felesleges a riogatás, amiről a post szól.
 Csak értelmezés kérdése, hogy miért nyílt ki a parkoló autó ajtaja akkor, amikor egy arra haladó biciklis már nem tudta kikerülni. Ha biztosítónak jó az értelmezés, a súlyos sérüléseket szenvedett, vétlen kerékpáros hiába várja a kártérítést.  Budapesten…..