Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pitypang8

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tolod, csinálod, még csinálod, muszáj, kell, jóó, már csak két hét van a hajtásból, azt már féllábon is, ezt még behúzzuk, gyerekek, hopp egy pici túlóra itt, egy kis stressz ott, hát igen, aludni se tudsz olyan jól mostanában, meg a nagymuti is kórházban, a kölök meg verekszik a suliban és b*szki a…..
A szeretet, a megbecsülés és elismerés megfelelő kifejezése nemcsak a párok között fontos, hanem minden emberi kapcsolatban, így a munkatársak között is. A Chapman-féle szeretetnyelvek ismerete a munkahelyi kommunikációt és a közös munkát is hatékonyabbá teheti...
A vállalati szférában állandó téma az, hogy miként lehet összehangolni a munkát és a magánéletet. Az a jobb, ha valaki 5-kor leteszi a lantot és utána elfelejt mindent, ami a feladataival kapcsolatos, vagy az, ha bármikor elérhető és hadba állítható, cserébe nap közben elintézi ügyes-bajos dolgait?…..
Pitypang8 2018.07.19 08:29:56
A bejegyzés nagyon aktuális témával foglalkozik, és én is rengeteget gondolkodtam, hogy mi lenne a jó. Mivel nagyon nehezen viselem a kötöttségeket, ezért az integrált munkavégzés sokkal szimpatikusabbnak tűnik. Azonban egyetértek az előttem írókkal, ez tulajdonképpen vállalkozói szinten valósul meg. Én láttam mind a két oldalt. Én napi nyolc órában dolgozom, kötött keretek között, miközben szüleim vállalkozók. Utóbbi esetében valóban működik az integrált munkavégzés, minden percükről maguk döntenek. Szabadon intézhetik magánügyeiket hétköznap, ugyanakkor vannak problémák, amin hétvégén is megy az agyalás, a megoldás keresés.

Aki viszont egy nagyobb multinál dolgozik napi 8 órában nem sok választása van. Ha olyan a munkakultúra, akkor igenis szúrós szemmel néznek arra, aki napközben elugrana a postára vagy egyik nap korábban menne haza, míg máskor benn maradna egy órával tovább (mert úgy tudja megoldani a napi feladatait). Szerintem nagyon kevés az olyan munkakör cégen belül, hogy rugalmasan dolgozz. Mert egy nagyobb cégnél mindig lesznek feletteseid, akik, ha nem kedvelik ezt a munkastílust nem fogják támogatni. A mai napig rengeteg vezető akkor nyugodt, ha azt látja, hogy Te reggel 8-kor bementél és délután 17-kor elmentél (no meg ha extra munka van, akkor amiatt bent maradtál vagy hétvégén foglalkoztál vele). És egyet kell értsek egy felettem szólóval, hogy munkaóráért fizetnek és nem a munkáért, amit megcsinálsz... Ez pedig leginkább szerintem arra buzdít, hogy szeparált munkavégző legyél! Oké bent ülök napi 9-10 órát, de akkor azon kívül nem akarok munkáról hallani.