Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Póktalicska (törölt)

0 bejegyzést írt és 127 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
-Mondta egy rendőr olvasónknak akinek autóját egy BKV busz törte össze. A buszvezető először észre sem vette, hogy kanyarodás közben (az ívet levágva) összezúzta a Passatot. Olvasónk rádudált, a vezető leszállt a buszról, majd azzal vádolta meg az autóst, hogy Ő ment bele.…..
Póktalicska (törölt) 2009.11.20 10:20:31
@bukócső: Nem kell ismerni a busz pontos paramétereit, csak tisztában kéne lenni a KRESZ-szel, plusz minimális vezetői gyakorlat alapján a nagyobb járművek mozgásával. És akármilyen hihetetlen is, egy 10-12 méteres buszra oda kell figyelnie a többi közlekedőnek is, mert szándékosság nélkül is baleset történhet egy ilyen esetben.
Póktalicska (törölt) 2009.11.20 10:45:49
@bukócső: Rendszeresen utazom busszal (helyi és távolsági járattal is), és eddig még nem találkoztam olyan sofőrrel, aki szándékosan le akart volna zúzni egy autóst, pedig volt nem egy ilyen alkalom, ahol lehetősége lett volna rá. Tudom, egyszerűbb kiindulni a bunkó sofőrökből, hogy biztos rendszabályozni akarnak, de ez így hülyeség, mert a normális többségnek marhára nem érdeke, hogy bármit is összetörjön. Tudom, rohadt nehéz elképzelni, hogy egy hivatásos sofőr nem képes a busz minden egyes porcikáját egyszerre figyelemmel követni, de sajnos ez a nagy büdös helyzet, hogy néha holttérbe kerül egy jármű, vagy egyszerűen csak úgy beslisszan mellé, hogy csattannak. Ha a posztoló minimálisan odafigyelt volna a mellette lévő buszra, akkor egy kis fékezéssel elkerülhette volna a bajt. Leginkább azt kéne megérteni, hogy a nagy járművek vezetői sokkal nehezebb helyzetben vannak, és a KRESZ szabályok áthágásával az autósok nem könnyítik, hanem nehezítik a dolgukat.
Póktalicska (törölt) 2009.11.20 11:29:15
@bukócső: Ezzel teljesen egyetértek, hogy ideggyenge, bunkó, önjelölt rendőr sofőröknek nincs helye ilyen munkakörben. Tudom, hogy vannak alkalmatlan sofőrök, de én nem feltételezek alapból rossz szándékot, inkább pozitívak a tapasztalataim. Igaz, az adott esetben a fene se fogja megállapítani, hogy szándékos vagy véletlen balesetről van-e szó. Remélem, hogy az utóbbi eset áll fent.
Azt hiszem, Ganyager kicsit kevésbé látja objektíven a lenti helyzetet, mint egy ismeretlen kívülálló, de azért van abban valami, amit írt. Nem tudom, ti hogy gondoljátok, én most inkább adnék igazat a rendőröknek, mint levélírónk ismerősének, ha mindenképpen egy vétkest kell…..
Belsőség 300 paci fillérekért 2009.11.10 08:27:28
  Régi a vas, de távolról sem ócska. Egy gonosz kis turbófeltöltőnek hála, az egyszeri Civic motorja körülbelül 300 lóerős, van is meglepetés, mikor zöldre vált a lámpa. Vélemények az azonos című írásunkról...
Tanácstalan éppcsak belecsöppent volna a blog kemény magjába, de szombaton egy friss jogsis suhanc mindenféle félelemérzet nélkül, ellenben nagy adag magabiztossággal beleközlekedett az autója oldalába, mikor még a gyerkőcök is ott ültek a hátsó ülésen. És mintha ez már…..
  Még nem ültem olyan Škoda tesztautóban, amire ennyien ráizgultak volna. És a Yeti jó. Nem tökéletes persze, de tényleg jó. Vélemények az azonos című írásunkról...
Delikát, és a Homáron is többször előforduló kérdés, hogy a Rossz üldözése közben az Üldözők áthághatják-e a Rossz megfékezésére kitalált szabályokat. A dolog leginkább a tilosban parkoló közterületesek miatt szokott előkerülni, M. viszont egy rendőrös sztori után…..
Póktalicska (törölt) 2009.11.02 07:38:49
@Vajmaci: Érdekes egy fazon vagy... Elítéled, ha valaki mutogat, felhívja a figyelmet valamire, de azt teljesen normálisnak veszed, hogy levillogsz valakit. A levillogás nem seriffesdi, de a mutogatás igen? Egyébként a KRESZ hol írja, hogy nem szabad a közlekedés résztvevőjének figyelmét felhívni a balesetveszélyre? Nyilván te teljesen szótlanul tűrnéd, ha szembe jönne veled az autó az egyirányú utcában vagy az autópályán, szóval nem is törődnél a dologgal. Már ne is haragudj, de ha az említett rendőrök tényleg feltűnésmentesen akartak volna bűnüldözni, akkor nem KRESZ szabály áthágással és igazoltatással kellett volna felhívni a figyelmüket magukra...
Sokszor van szó száguldozókról, esztelen gyorshajtókról, sokkal kevesebbszer emlegetjük viszont a másik végletet, Márk ezzel kapcsolatos elmélkedését osztotta meg velünk, mert legalább ugyanannyira jelen van a közlekedésben ez a helyzet és a türelmetlen autósok miatt akár…..
Néha megijedek a hosszú levelektől, hogy majd mások is megijednek tőle és el sem olvassák, DÁ viszont annyira részletesen és mindenre kiterjedően írta le, miben más az autós közlekedés az Egyesült Államokban, mint itt nálunk, hogy egyik pillanatról a másikra már vége is volt…..
Ezért jó a nagy olvasottság, egyik nap szemtanút szerzünk egy balesethez, most meg a múltkori észak-budai óriásdugón való károgásunk nyomán megtalált minket Snake_Ey3s, aki egyike volt a koccanó autóknak és akit ismeretlenül szidott múltkori posztunk beküldője, amiért nem volt…..
Póktalicska (törölt) 2009.10.22 16:48:37
@csak john: A posztolót emiatt nehezen hoznák ki felelősnek, ugyanis a teljes balesetsorozat kimenetelét nem igazán befolyásolhatta, hogy éppen csak belecsúszott a Meganeba.
Póktalicska (törölt) 2009.10.22 17:08:47
@csak john: A történet alapján egészen minimálisan koccant az előtte lévő autóval, tehát nem úgy tűnik, hogy ellopta volna a Yaris féktávját. De tegyük fel, hogy a Yarisos csak emiatt csúszott bele a posztolóba, oké. Megsérült a két autó nagyon? Nem. Viszont az Omegás meg jól elintézte a saját autóját és a Yarist, amire azért nehéz lenne azt mondani, hogy az előtte történt két apró koccanás miatt rongyolt beléjük. Aztán ki tudja, a végén kit hoznak ki bűnösnek.
Vannak sokan, akik a KRESZ eleje táján lévő szabályokat sem olvasták el, pedig a 9.§-ban van egy bekezdés, méghozzá a hetedik, ami kimondja, hogy "Zöld fényjelzésnél sem szabad az útkereszteződésbe behajtani, ha azt - forgalmi torlódás miatt - a zöld fényjelzés tartama…..
Ahol én lakom, ott kicsiben van egy hasonló kereszteződés ahhoz, mint amiről Nikorene írt, mégpedig olyan ahol az egyik utcát keresztező másik kicsit odébb folytatódik, így nem teljesen egyértelmű, hogy az egy, vagy két kereszteződésnek számít és mikor kinek van elsőbbsége.…..
Póktalicska (törölt) 2009.10.08 07:57:43
@Lacaca: Elvileg jó helyre kanyarodott a VW-s, inkább arra próbáltam célozni, hogy ilyen szituációból leginkább a szándékos balhézással lehet kihozni az anyázást. Francért kell minden apróság miatt idegrohamot kapniuk az autósoknak.
Miközben ezt a pusztot fogalmazzuk, mi tűrés-tagadás, elnézést a kifejezésért, de halkan fingadozunk. Hogy miért? Szeptember elején posztoltuk be azt a nagyon is viccgyanús plakátot, amit a Vértes Volán egyik megállójában fotózott Bozsi egyik ismerőse. A következő szöveg állt…..
Összeszámoltam, hogy ebben a szerkesztőségben hány Toyota van. Négy. Rettenetes. Még jó, hogy ott van Winkler Tehene és TéZé Hacsirokuja, ezek talán tudják ellensúlyozni a Balázs Viktor Versója és az én Avensisem által sugárzott masszív szürkeséget. Mert a használós autók…..
Póktalicska (törölt) 2009.06.13 13:31:31
@Póktalicska: Ja, meg a másik a Balla Márton, akinek egészen elborult, de zseniális cikkei voltak. Őt fel lehet lelni valahol?
Érzésem szerint - bár levélírónk ezt nem említi - Hargita lehetett az "A" jelú autó sofőrje, esetleg utasa, mert bár mindig a hátulról érkező a hibás, álló autónál pedig ha nem is lehet követési távolságról beszélni, akkor sem lehet ő a hibás még olyan esetben…..
Póktalicska (törölt) 2009.06.09 15:50:25
@autósmotoros: "A szabálytalanul álló autó nem ez a kategória. Pont."

Viszont az a szabálytalan autós lehetett volna bármi, ami okkal áll ott az út közepén. Az, hogy valaki szabálytalanul megáll az út közepén, még nem menti fel a másikat az alól, hogy nem megfelelően választotta meg a sebességet. Tehát a helyzet annyiban módosul, hogy az ott ok nélkül álldogáló autós felelőssége is figyelembe vehető, de ettől még a hátulról érkező is hibás.
Póktalicska (törölt) 2009.06.09 16:07:30
@Emmett Brown: Mindkettő felelőssége vizsgálható az adott esetben. Ha "B" nem áll az út szélén, vagy "A" megfelelő sebességet választ, elkerülhető lett volna a baleset. Mindkettő hibázott.
Póktalicska (törölt) 2009.06.09 16:08:24
@Póktalicska: Út közepén, bocsánat.
  Maga az eljárás körülbelül kétszer annyiba kerül, mint itthon. Ezzel nagyjából el is mondtunk minden rosszat a procedúráról.  Vélemények az azonos című írásunkról...
Póktalicska (törölt) 2009.06.05 12:55:16
Nem teljesen ide kapcsolódik, de azért mégis elmesélek egy kis történetet.

Volt nálunk az egyetemen két féléven keresztül egy svéd cserediák, és megkért, hogy segítsek neki autót ügyintézni. Beleszeretett a Ladába, és akart venni egy öreg ezerketteset otthonra, afféle hobbiautónak. Elmentünk, megvettük a gépet, szervizben helyrepofozták a járgányt, majd jött az okmányiroda. Felhívtam az információs vonalat:

- Van egy külföldi barátom, vett egy autót, szeretné kivinni, mit kell tenni, mit vigyünk, milyen papírok kellenek?
- Hát, én nem vagyok közlekedésis, de utánakérdezek.

Pár perc várakozás után jött a válasz, hogy kell a srác útlevele, az autó papírjai, az adás-vételi, és ennyi, nincs szükség másra. Kaptunk időpontot, bementünk az irodába, ahonnan 5 perc után szépen el is küldtek minket, mert nem volt eredetiségvizsgája az autónak. Nem értettem a dolgot, hiszen a telefonban rákérdeztem. Jaaaa, ha adás-vétel előtt kivonják a forgalomból a járművet, akkor valóban nem kell. De ha érvényes forgalmival vette meg, akkor kell az eredetiségvizsga, plusz át kell íratni az autót a nevére, hogy azzal a lendülettel ki is vonják a forgalomból, és kapjon ideiglenes rendszámot (emiatt plusz 40e forint volt az ügyintézés). A teljes "papírozás" bégül összesen 60e forint volt mindennel együtt, az autó meg 70e forintba került... Azt már csak halkan említem, hogy a srác nem értette, hogy ha ott vagyunk az irodában, akkor miért kell még közben ide-oda járkálni a csekkek és a biztosítás miatt. Jó sztori lesz ez neki otthon baráti sörözésnél...

Bocsi az offért, de a bürokráciáról ez jutott eszembe. :)
Póktalicska (törölt) 2009.06.05 13:20:07
@w126: Áááá, ő csak szimplán őrült. :) Most szerdán indult haza, még nem kaptunk hírt róla (mondjuk 3-4 naposra tervezte a túrát). :)
Senki nem szeret a hosszú hétvégén dolgozni, a mentősök életéhez ez viszont sajnos gyakran hozzátartozik. Kisdobos motoron küzdött az eső ellen, ami már alapból sem veszélytelen, akkor meg főleg, ha kikanyarodik hirtelen eléd egy villogót sem használó mentőautó, aztán mikor…..
Póktalicska (törölt) 2009.06.01 18:45:13
@jani51: Jani bazmeg... Majd ha veled is így játszadozik egy erősebb autós, akkor átgondolod a kommentedet is...
Az esetek többségében elég egyértelmű a helyzet olyankor, amikor egy autóba hátulról szalad bele a mögötte jövő, követési távolság be nem tartása. Jelen helyzetben is ez a sanszos, mert az elöl hirtelen fékező nő még csak nem is ok nélkül állt meg. Névtelen levélírónk…..
Valószínűleg már sokan kerültetek olyan helyzetbe az úton, hogy úgy éreztétek a mögöttetek lévő foglalkozására nézve feltehetőleg urológus lehet, mert mindenáron közel akar kerülni hátulról. Ace is egy hasonló perverz álodzata lett, de történetébe mégsem ez a…..
Póktalicska (törölt) 2009.05.16 19:36:10
@l69: Az én oktatóm nem tanította, édesapámtól ismerem a módszert, bár én nem szeretem alkalmazni, de ha valaki így jelez előttem, akkor megértem.
Póktalicska (törölt) 2009.05.16 22:19:43
@Zsola777: Tiltja valami, hogy felvillantsd a féklámpát? Nem.
Póktalicska (törölt) 2009.05.17 16:41:49
@Paladin: És egy ilyet szituációt miért kell oktatásnak venni? Miért nem lehet úgy értelmezni, hogy az elöl haladó jelezni akart valamit? Miért nem lehet figyelembe venni, hogy nem egyedül vagyunk az utakon? Miért kell agresszívan reagálni mindenre? Mi lenne, ha az emberek nem lennének olyan önérzetesek? Megszűnne ez a blog...
autózz! Jogsit a bringásoknak! 2009.05.14 10:05:00
Sitti kerékpárosként gyakran autóba pattan, és szomorú tapasztalatairól számol be nekünk, melyeket négy keréken közlekedve élt át. Ti mit gondoltok, hogyan lehetne megreformálni a kerékpárral közlekedők hozzáállását? Talán ők is szerezzenek valamiféle jogosítványt? Nem…..
Póktalicska (törölt) 2009.05.14 20:11:56
Amikor kellemes az idő, leginkább gyalog közlekedem a városban. A jó idő kezdetével egyre több kerékpáros van, és valahogy úgy érzem, hogy már nem csak az autósok, hanem a kerékpárosok is lesz@rják a gyalogosokat. A jelzőlámpákat legtöbbször figyelembe se veszik, csalinkáznak a járda és az úttest között, lassítás nélkül húznak el a híd szűk járdáján az emberek mellett, a zebrán áthaladók közé behajtanak, félreugrásra kényszerítik a gyalogost. Nem mondom, hogy minden kerékpáros ilyen, de inkább negatív a tapasztalatom. Rohadt kellemetlen, hogy nem lehet nyugodtan sétálni miattuk sem.
Nincs is annál bosszantóbb, mint mikor az embert már a szabályos közlekedésben is megakadályozzák, és ráadásul mindezt egy majdnem töküres autópályán. István egy korábbi szorizhoz hasonlatos történetét osztotta meg velünk. A kék Astra-sok között netán valami furcsa kerge…..
Póktalicska (törölt) 2009.05.13 16:54:33
@newtehen: Az ilyen baltaarcú apukat én is imádom, bevágja a családot az Astrába, Fabiába, Lanosba, stb., aztán szép komótosan 110-120-szal bebetonozza magát a belső sávba az autópályán. Mondjuk ezek addig szoktak magabiztosak lenni, míg egy gallytörős terepjáró meg nem jelenik mögöttük. Akármennyire is szabálytalan, én már szó nélkül elmegyek mellettük jobbról, bosszantson másokat.
Póktalicska (törölt) 2009.05.13 17:31:45
@Zalay: Te miről beszélsz??? Nem a lassúsággal van baj, hanem azzal, hogy azt rákényszeríti másokra! Nem esett le? Türelemről lehet beszélni, ha a fazon észbekap, és lehúzódik. De úgy, hogy szándékosan, vagy szimplán agyhalottsága miatt folyamatosan a belsőben marad?
Póktalicska (törölt) 2009.05.13 17:42:14
@TH: Szerintem szándékosan csinálja...
Darren az a típus, aki könnyen bepöccen, de ugyanolyan gyorsan túl is tud lépni az ideges fázison, hogy aztán minden mehessen tovább a régi kerékvágásban. Mindenesetre érdekes lehetett az autós arca, amikor az ordítozásának hatására nem egészen az történt, amire számított.…..
Póktalicska (törölt) 2009.05.13 11:57:26
@vangogh?: Blájen élete hatás... :)