Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bepe

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Válságadók, nyugdíjpénztárak, adóváltozások – a szimbolikus politika dominanciája után most már benne vagyunk a pénztárcákat is érintő ügyekben. S bár többé-kevésbé mindegyik érdekelheti a választókat, számomra úgy tűnik, hogy a következő időszak legnagyobb…..
Közeledik az urnazárás ideje, egyre közelebb vagyunk a bizonyossághoz. Foglaljuk hát össze, hogy milyen kérdésekre kaphatunk ma este választ.1. Mekkora volt a választási részvétel, a korábbiakkal összehasonlítva ez magasnak vagy inkább alacsonynak számít?2. Voltak-e meglepő…..
bepe 2010.04.12 01:05:04
@Anyád a baráthal: nem tudom, hogy SZDSZ-utódpárt-e, de egy biztos, nekem még kicsit mindig hihetetlen, hogy egy párt, ami igazából magáról sem tudja, hogy mi, majdnem 8%-al képes volt bejutni. Ilyen is ritkán történik meg a világtörténelemben, de most kifogta az LMP.

Nagyon érdekes lesz az elkövetkezendő pár hónap, hiszen ki fog derülni, merre mozdul az LMP és merre a Jobbik az országgyűlésben. "Lakva ismerszik meg az ember" --> "Parlamentben ismerszik meg a párt" kb. ez a véleményem.
Az meg, hogy mindenki szdsz-ezi az LMP-t, két dolgot jelenthet: 1. vagy nagyon behatárolt a gondolkodásotok, nagy az előítéletetek és szeretitek az összeesküvés elméleteket (persze lehet, hogy ettől még végül igaz, amit mondtok) 2. vagy pedig olyan megbízható infóitok vannak, amiről nekem nincs tudomásom (de eddig ilyenekkel nem is álltatok elő)
bepe 2010.04.12 01:10:06
@BonFire: bocs, de a rasszizmus nem ezt jelenti. "Elég" egy népcsoportot gyűlölni. Tehát, ha valóban így áll a helyzet, nyugodtan rasszistának vallhatod magad.
Hogy ez tetszik-e vagy nem, nos... ezen változtathatsz, ha elkezded őket "közömbösen" kezelni.

Egyébként én mélységesen sajnálom, hogy te is erre a meggyőződésre jutottál, és még azt is bemeséled magadnak, hogy az nem baj, ha a cigányokat utálod. Mert baj.
bepe 2010.04.12 12:36:26
@Petrusz: Könyvek? Ki beszélt itt könyvekről? Ismerem a helyzetet, de attól még a gyűlölködés nem megoldás. Sőt...

@BonFire: Igen, körlátolt vagyok. Egyértelmű. Köszönöm, hogy ráébresztettél.
Az, hogy "okkal" gyűlölsz egy népcsoportot feloldja a rasszizmus fogalmát? Hát, el vagy még mindig tévedve. Nincs olyan ok, ami miatt ezt meg lehetne tenni. Hiába kergeted ezt a nagyon is csúnyán hangzó ábrándot.
Egy népcsoportot gyűlölni, az nem túl jó megközelítése a problémának.
Mert ez nem kis gond, ezt mindenki látja. De a megoldáshoz me kell próbálni semlegesen közeledni a kérdéshez. Nem gyűlölködéssel.
A 2010-es választás számos tekintetben különleges lehet. Az előző bejegyzésben már említettem, hogy 1990 után minden bizonnyal most dől el a legtöbb egyéni mandátum már az első fordulóban. Miközben a 176 választókerületből 1990-ben 5, 1994-ben 2, 1998-ban pedig csak 1 helyen…..
bepe 2009.12.20 01:46:22
Gábor! Azt kérted, osszuk meg, ha van információnk a fenti körzetekről. Budapestről, meg néhány egyéb körzetről egész sokat lehetett már olvasni, de JNSZ 5 - Kunszentmárton-ról még semmit. Hát akkor íme valami:

A körzet alapvetően nagyon baloldali. '94-től MSZP mindig nyert, az utóbbi két választáson Farkas Imre első körben tette mindezt. Az EP-n idén Fidesz vitte a körzetet, de ez szerintem nem sokat jelent.

Érdekes kérdés, mi ennek az oka. Farkas Imre gyakorlatilag semmit sem csinált. A gond azonban az szerintem, hogy a Fidesz töketlen a körzetben. Kunszentmárton SzDSz-es, a polgi. elég jól felvirágoztatta a várost. Szerintem ez helyi szinten továbbra is számít.
Tiszaföldvár (ami a legnagyobb település a körzetben) totál baloldali. A Fidesznek teljesen lehetetlen vezetői vannak. Esélyük kevés, még egy országos jó Fidesz támogatottsággal is...

A körzet szerintem beveszi majd az MSZP ígéreteit, javuló tendenciát, stb. A múltbéli tapasztalatok azt mutatják, hogy ha nem is simán, de vinni fogja a körzetet az MSZP. Talán nem az első körben, de a másodikban valószínűleg. S ebben a jobbik csak segíteni fog, mert itt főként a Fidesz-barátok álltak át a Jobbikhoz. A szocialisták törzsgyökeresek.
Esetleg az érdektelenség segítheti a jobboldalt, de ha az MSZP ráfekszik a körzetre, tuti elviszi.

Talán két három hónap múlva többet is lehet majd tudni. De a jelenlegi kiábrándultság ellenére is azt mondom, hogy 2006-ban is ez volt (tudom, nem ilyen szinten, de mégis). S szerintem a szocik visszahozzák magukat. Itt biztosan.