Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zombinyúl

0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A világért sem feltételeznénk, hogy szándékosan kavarodott volna el naiv kisnyugdíjas biztosításának módosító melléklete, ami miatt aztán az Allianz nem fizette ki a 180 ezer forintos polikarbonát tetőt, azután, hogy az ügyintézőjük javasolta, hogy inkább azt tegyen üveg…..
zombinyúl 2013.10.17 13:36:17
@herk: Annyival egészíteném ki, hogy úgy tűnik, a mami biztosítása csak sima üvegtörési káreseményre szólt, fix térítési tétellel (ez a 12 500,- Ft lehet).
Kiegészítő biztosítást (különleges üvegezésre vagy extra szolgáltatási fedezettel) kellett volna kötnie ahhoz, hogy az üvegtetőben keletkezett károkat megtérítse a biztosító. Előre, ugye..
A többi stimmel, szerintem jól értelmezted.. Vagy én sem.. :)
De a posztoló keveri a szezont a mással, na..
A biztosítónál fel sem merült, hogy a tetőben keletkezett kárt megtérítse, mert arról nem szólt a biztosítás.
Az megint más kérdés, hogy nem szép dolog, ha az ominózus koppanás után nem szóltak, hogy hogy lehetne kiegészíteni és mennyiért a biztosítást, hogy a későbbiekben - ha szükség lesz rá - akár meg is térítsék a kárt.
Norbi a csepeli Tescóban lőtte ezeket a szupergazdaságos fánkokat: Ezúttal küldöm szeretettel a csepeli Tesco lekváros buktáját (szept 24. esti vásárlás). Gondolom kellett a péknek a lekvár. ..
zombinyúl 2013.09.25 12:52:52
A hétvégén írtunk Bánhegyi Ferenc erkölcstan és történelem könyvéről. Most egyik olvasónk a többek között a szerző által írt Etika könyvből küldött be egy oldalt. A könyv a 13 éveseknek egy abortuszellenes propaganda filmet a Néma Sikolyt ajánlja, és a gyerekeket…..
zombinyúl 2013.09.10 10:31:37
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi):
Nekem nem volt ilyen ismerősöm.. De nem is hallottam akkoriban ilyet.. Attól persze még előfordul(ha)t(ott), elhiszem.
Ettől még nem ez volt az általános, azt gondolom. :)
Más világ volt, de pont ezért tartom butaságnak, hogy pont ennek a filmnek az ajánlásán vannak egyesek kiakadva.. Féltve a cseppet sem gyerekként viselkedő 13 éveseiket ettől a témától..
Ez a legkevesebb.. Szerintem.. Túl fogják élni, és még csak bele sem rokkannak lelkileg. Tuti.
Mondjuk a mi szüleink még nem gondolták, hogy beleszólhatnak, mit tanítanak nekünk a suliban.. :)
Subba Nyaralj Csabival! 2011.02.07 13:00:00
Eddig harmincnyolcan jelentkeztek, egy kis esélyünk talán még maradt! Vastag Csaba a Blikk.hu és a Szeretlek.hu segítségével keresi az Igazit, akivel egy exkluzív nyaralást tölt Sümegen a Hotel Kapitány**** Wellnessben. A szeretlek.hu új és régi regisztrált felhasználói…..
autózz! Kávé helyett adrenalin 2011.01.23 20:00:00
Aki annyira hardcore kerékpáros, mint Viktor, az nem riad meg a téltől és a lefagyott utaktól sem, pedig vannak aztán olyan közlekedők, akik egész egyszerűen képtelenek felmérni, hogy mit is fognak 3 másodperc múlva csinálni. Persze ezt még tovább tudják súlyosbítani azzal, ha…..
zombinyúl 2011.01.24 12:08:20
@gmower: Tényleg jó pár helyen van balra nagyívben kanyarodásnál telezöld..
Pl. Flórián tér, Kiscelli utcából a Pacsirtamezőre kanyarodáskor (a posta előtt)..
Ott rendszeresen el akarnak csapni figyelmes autósok..
 Egy törzsolvasó hívta fel a figyelmem erre, az Urbanista blog Főtávos posztjához fűzött epigrammai tömörségű kommentre:   nyu 2010.03.06. 22:07:31 @martin86: "Persze ha egyedi hőmennyiség mérés lehetséges" Akkor +30%-ot rak ra a fotav a hodijra... Lasd:…..
zombinyúl 2010.03.18 15:01:09
@Acmee: hááát, nem tudom. Nem győztél meg.

Nálunk van egyedi hőmennyiség mérő, a ház teljes felújításával együtt megcsinálták.

Aztán elvileg a lakók megszavazták, hogy mégis átalányt fizessünk a távhő felé, mint eddig.
OK.

Most megkaptuk az ukászt, hogy olvassuk le magunknak a mérők állását, hogy ki tudják számolni, hogy mennyit spóroltunk volna, ha nem átalányt fizetünk.
Rá 2 hétre kb. kiírták, hogy (!!!) ha viszont kevesebbet fizettünk valamiért átalánnyal, mint ha egyedi mérős elszámolás lenne, a különbözetet ki kell fizetni (!)

De legalább az általad is drágának titulált távleolvasós mérőnk van.

Akkor most megérte felújíttatni?
zombinyúl 2010.03.23 14:00:06
@Acmee:
Az itt a legnagyobb baj, hogy tájékoztatást sem arról nem kapott a közösség, hogy a felújítás költségeinek volt -e Főtáv-os vonatkozása, sem arról hogy változott -e bármiben a közösség szerződése.

Sőt, most eljutottunk odáig, hogy a 3. verziójú "tájékoztatást" kapjuk arról, hogy mi alapján fogunk fizetni.

Ez szerintem nem fair.

Egyéb információ még ehhez, hogy a mérők leolvasását a lakóknak maguknak kell megoldani, mert a Főtáv nem olvassa le, a ház megbízhatna egy céget a leolvasással jó pénzért/mérő.

Minden illetékesnek ezúton is meleg szívvel gratulálok!
Az nem újdonság, hogy a többsávos, villamossínnel felturbózott úttesteket átszelő gyalogos átkelőhelyeknél gyakorlatilag futólépésben kell haladni, hogy a pirosra váltás előtt elérjük a biztonságot jelentő túloldalt, de n leveléből kiderül, hogy ezt is lehet fokozni úgy,…..
zombinyúl 2010.03.04 12:24:58
@záporjózsi:
Én sajnos nem vagyok darab (160 cm, 43 kg, nőnemű lény), így még az is gyakran megesik, hogy a többi gyalog sem veszi figyelembe, hogy éppen jelen vagyok valahol. Persze ez egyéni szociális probléma, azt hiszem ;).

Ennek ellenére mindig elég határozottan szoktam közlekedni, és szerencsémre elég fürge vagyok :).

Viszont az a kérdés, hogy pl. ennél az ominózus kereszteződésnél (amit említettem) hogy van kalibrálva a lámpa, mennyire vették figyelembe az ürítési időt - ezen lehet vitatkozni. Én úgy tapasztaltam, hogy elég problémás.

Azon, hogy mennyi idegbeteg ember közlekedik, akik pl. azt hiszik, hogy megszűnik a dugó ha dudálnak... az megint egy másik történet.

Lehet, hogy Te egy kicsit más hatást gyakorolsz a többi közlekedőre mint én, és inkább kétszer meggondolják hogy bosszantsanak-e Téged.. ;)
zombinyúl 2010.03.05 13:31:43
@záporjózsi: Visszaszívom! :) Tegnap hazafelé megnéztem, és igazad van - van ott is terelősziget. Nem tudom, miért nem emlékeztem rá, de lehet hogy mindig a forgalomra figyeltem... ;) Szóval bocsi!
A napokban rendezték meg a GQ magazin német kiadásának díjátadó gáláját, a "Manner des Jahres"-t, amelyen az év modellje díjat a rengeteget foglalkoztatott és nagyon sokak által kedvelt modell, Jon Kortajarena kapta meg.Díjat nyert még továbbá Tom Ford divattervező is,…..
Velneszke ki van borulva, mert 20 perc fürdőzésért 13900 forintot fizetett a siófoki Azúr fürdőben. Azért volt csak 20 perc, mert Velneszke családjával együtt felháborodottan távozott, amikor kiderült számára, hogy a gyerekmedencébe nem mehetnek be a felnőttek, neki meg csak…..
zombinyúl 2009.09.08 16:24:21
@belagezabela: bocs, ha nagyon fárasztó voltam, csak arra szerettem volna célozni, hogy ha rendeleti/törvényi szabályozás van, fölösleges tipródni azon hogy hülyeség vagy nem.
Sajnálatos módon azt illik betartani és betartatni, nem kívánságműsor. (Ahogy mondani szokták - bár én is rühellem - a törvény nem ismerése nem ment fel annak betartása alól, illetve be nem tartása esetén a szankciók alól.) Ez van, ezt hívják jogállamnak.
Olvasónk férget talált a szendvicsben, ami prousti lökést adott neki. Mi leszünk az utolsók, akik elgáncsolják egy Henry David Thoreau-ba oltott Gerald Durell indulását, úgyhogy a hajtás után a szívós olvasók végigélvezhetik Tibor gondolatait a vidéki létről a XXI. század…..
Csodálatos képeket vizionáltunk eme társasházi backdoor-gyöngyszemtől, de hiába, FairyHarry szerint sem röpült be semmi az ablakon. Szevasz Homár, van a házunkban egy ideggyenge nyomi lakó, aki még a lepkefingra is rendőrt hívna szíve szerint, íme legújabb alkotása, amihez…..
Pilu szúrta ki, hogy a szíriusziak már a nagy túlélő Karaván-sajtra is rátették a tarsolyukat. A 70 év alatt kissé elfurcsult receptű klasszikus füstölt sajt honfoglalóul Pásztor lett, a grafikusnak viszont nem szóltak a névváltozásról. Így jöhetett létre a tájkép, amin…..
A tömegközlekedés lappangó veszélyére hívja fel a T. olvasók figyelmét Balázs, akinek fél órájába telt kiszabadítani egy nénit egy vécéből. A Vértes Volán állomásán valamikor régen lelopták a vécéajtókról a kilincseket, azóta egy kolléga van, aki "ilyenkor…..
Minden Homár-olvasó tudja, hogy készül a magyar árengedmény: kiírok egy olyan magas árat, amekkorát csak képes vagyok hazudni, aztán leengedem irtózatosan, az se baj, ha semmivel se leszek olcsóbb, mint az akció előtti valódi ár volt. Olyan ez, mint a bikaherélés: mindenki tudja,…..