Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ckrim

2 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Intro Egy frissen csatlakozott olvtársunk, nagygabe nem sokat lacafacázott. Jó civilhez méltóan amit nem tudott megvenni/megtalálni, megcsinálta maga. Ez pedig kéremszépen nem más, mint egy jó kis angol-magyar szótár, ami teljesen jól használható prc és mobipocket olvasása közben. Azaz a Kindle és…..
ckrim 2020.12.17 09:37:31
@Arturo:
Üdv. Nem tudom, hogy még olvassa e a kommenteket, de nekem hasonló kérdésem lenne mint a fentebb írónak. Pocketbookom van, amin megvétel után vettem csak észre, hogy nincs német-magyar szótár. Gondoltam rá, hogy csinálnék egy frisset. Találtam is megfelelő szótár adatbázist, de sajnos sehol sem találom, hogy hogyan lehet .dic formátumú fájlt gyártani. Van egy új kindle prc kiterjesztésű szótáram is, de sajnos azt sem tudom átalakítani. Van erre valamilyen egyszerűbb megoldás?
Előre is köszönőm a választ.
Ígéretemhez híven a blogot olyan notórius hackerekkel folytatom, akik híressé válásukkal megváltoztatták a közvélemény informatikai jogsértésekről alkotott képét, vagy cselekményük elkövetésének módja - az okozott károk és a szerzett hasznok fényében - jelzi a bűnözői társadalomban való elhelyezésük…..
ckrim 2018.07.12 15:01:06
@Berelhetoreklamfelulet:
Először is köszönöm, hogy elolvastad az írást. Másrészt, viszont sajnos én sem tudok veled egyet érteni.
Ha a teljesen hagyományos bűnözést nézzük ez inkább olyan, mintha én véletlenül nem zárnám kulcsra a kapum ajtaját és ezzel felhatalmaznám a behatolót, hogy bejöjjön. Vagy, ha a lakat gyártója árusítana egy olyan lakatot, amihez valahol pont van egy használható kulcs az eredetin kívül.
Utóbbi esetben szerintem egyénként van a gyártónak felelőssége, mert "nem rendesen funkcionáló eszközt gyártott" (vagyis a védelme kijátszható), de attól a kulcs használata esetén ugyanúgy betörést követek el.
Ez például az amerikai filmekben látható alacsony kerítéses ingatlanok esetén is látható. Attól, hogy ott simán beléphetek, még behatoltam más birtokára. Persze nem mindegy, hogy én ott csak körülnézek és elmegyek, vagy körülnézek összegyűjtöm a kerti gépeket és elmegyek, illetve körbenézek, letaposom a sövényt, tönkreteszem a gépeket és elmegyek. Ezeket mindet máshogy kell kezelni szerintem.
ckrim 2018.07.12 15:03:56
@Berelhetoreklamfelulet:
Bocsának az üzenet másik felére nem válaszoltam. Az, hogy belső rendszer azért más mint, most mert szerintem ott még nem így álltak a biztonság kérdéséhez, mint most. Azt írtam pont, hogy Morris cselekménye hívta fel rá a figyelmet, hogy ezekre figyelni kellene. Így egyetértek, hogy belső hálózatok esetén iszonyúan fontos a megbízhatóság.

Az szintén probléma, hogy a legtöbb belső hálózat esetén van olyan ember akin keresztül el lehet követni ennél sokkal súlyosabb bűncselekményeket is.
„Nem félek a számítógépektől, a hiányuktól félek.” Isaac Asimov Az információs technológia egyike ma a világ legdinamikusabban fejlődő területeinek. A számítástechnika térhódítása együtt jár azonban a számítógépes környezetben elkövetett bűncselekmények növekedésével és az új típusú bűnelkövetési…..
ckrim 2018.07.07 14:03:39
@Zacskóstej: Köszönöm a bátorítást. Ma néhány dologgal kiegészítettem az írást. Remélem választ kapsz néhány kérdésre. Nem húztam már túl a dolgot így második nekifutásra, de talán picit informatívabb lett a dolog :)
ckrim 2018.07.07 14:04:51
@gigabursch: Szia. Kissé frissítettem az írást, amiben néhány szóban leírtam a "módszert". Ennél jobban már nem akartam belemenni a részletekbe. Köszönöm az érdeklődést.
ckrim 2018.07.07 14:07:09
@Before: Köszi! Igen alapvetően én is ezt gondolom, de talán minden intellektuális bűncselekménynek ez a kulcsa valahol: az ember, hogyan képes másokat saját kvalitásai segítségével manipulálni céljai elérése érdekében. De lehet, hogy ezt csak én gondolom így :)