Regisztráció Blogot indítok
Adatok
--j (vagymi)

0 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Szavazz ránk, loptunk! 2006.12.14 17:13:00
A gyűlölet és a megvetés jogos, a csodálkozás viszont nem, amikor a közérdek a vastag pénztárcák előtt földig pucsítva, koszos kis kurvaként testesül meg a magyar pártokban. Például eladnak ezt-azt pályáztatás nélkül, áron alul, sonderangebot, vegye-vigye. Most épp a…..
w Dr. Mókus és az erdőtűz 2006.12.13 12:00:00
Anno egy jegyzet kapcsán már nyílt itt egy topik a semmire se való, ám eddig tömegesen képzett bölcsészekről, akiknek túlburjánzását talán visszafogja valamennyire a tandíj, illetve a zabhegyező-szakok visszametszése. Akkor nem volt túl nagy vita ebből, bár akadtak…..
w Népes rokonság 2006.12.12 00:16:00
Egy mondat egy hírből:A helyszínen összegyűlt a beteg népes rokonsága, akik halállal fenyegették meg a mentősöket, ha a férfi nem marad életben - közölte Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.Találós kérdés:…..
--j (vagymi) 2006.12.12 13:03:21
A "mondjuk vagy ne mondjuk hogy cigány-e" problémára nem fogunk választ lelni szociológiai körökkel. Egy mérce legyen: az, hogy az adott állítás igaz-e.
"népes rokonsága..." népes volt-e? Igen. Rokonság volt-e? Alighanem. Akkor az állítás igaz, nincs probléma. Hogy kissé pejoratív a megfogalmazás? Passz. Az legyen a Győrffi problémája.
Ha állandóan, minden egyes szavunkat patikamérlegen kell méricskélni, hogy ugyan, nem sért-e meg valakit, azzal teljesen lebénul a (pár)beszéd lehetősége; ráadásul pont olyan témákban, amikről nagyon, de nagyon sokat kéne beszélnünk, hogy valami megoldás körvonalazódhasson. (Ugyan, hogy lehetne valamelyest orvosolni a cigányproblémát, ha közben ki sem ejthetem a számon azt a szót, hogy 'cigány'?)
A radikális liberális álláspontnak annak kéne lennie, hogy legyen jogunk igazat mondani. Ha az a tény, hogy 'az elkövető cigány volt', akkor 'az elkövető cigány volt', ez hangozzék így.
Hogy ez egyeseket gyűlöletre uszít? és azt mondják majd erre, hogy rezervátumba az összes cigányt? netán tettlegesen bántalmazzák ennek hatására egy cigány honfitársukat? Ott vannak a törvények: az előbbi uszítás, az utóbbi testi sértés, lehet ítélkezni, bírságolni, bebörtönözni. Csökevényes az igazságszolgáltatás? Ez nem az 'igazság', hanem a 'szolgáltatás' hibája; azt tessék javítgatni - mi addig is hadd mondjuk el azt, ami a szívünkön van!
Hogy a töpörödött agyúak miatt ne mondhassunk még igazat se (de csakis az igazat, mást nem!), ez nonszensz, ez ellen tiltakoznia kéne minden radikálliberálisnak.
w Van egy Lufti a hálószobában 2006.12.10 00:08:00
Hétvégékre homályzónát ígértem, fringe theory-kat, marginális hiedelmeket. Mielőtt a szcientológusokat tűznénk nyársra, teszek egy kört ufótémában. A mítoszt magát nem ismertetem, eléggé közismertek az elemei Roswelltől az amerikai kormányba beépült idegeneken át a Gaiát…..
A mai Naplóban a TV2 utánamegy kicsit v_andika14 kalandjainak, akit érdekel, tekintse meg. Nyilatkozni nem volt érkezésem, de csináltam nekik chates accountot képekkel, mert az úttörő ahol tud, segít. Kíváncsi vagyok, mennyire és hogyan járják körbe. Közben érdekes lehet a…..
w Agnosztikus hiszekegy 2006.12.06 14:30:00
Volt is, lesz is még vallási téma itt, ezért most szájbarágósan, ábra segítségével elmagyaráznám az alapokat. Remélem, ezzel elkerülhető lesz, hogy újra és újra feltegye a begőzölt olvasó a vaskos kérdést: honnan tudod, hogy nincs isten, he? Lássuk az első illusztrációt.…..
w Terepasztalbontás 2006.12.08 19:00:00
Nem szeretem magamat ismételni, írtam már a vasútreformról eleget itt meg itt is. Az egy tucatnyi utast kiszolgáló mellékvonalak megszüntetése, illetve a Volán és a MÁV összehangolása olyan része a reformnak, amivel szinte lehetetlen vitatkozni. Ez nem terepasztal, hanem ország;…..