Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bambabacsi

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Folyton azt szajkózzák körülöttünk, hogy a házasság válságban van. Nem csak a sajátunk, hanem úgy általában, az intézmény maga. Mert hogy régen milyen más volt. Persze ez a régen nagyon tág fogalom, ilyenkor kedvem lenne megkérdezni, hogy mikor volt az a régen, amelyre a…..
bambabacsi 2011.04.05 18:25:30
@GiveltAway: Önismeret, értékrend

Ezzel maximálisan egyet tudok érteni. De, ez nem csak a házasság, hanem úgy általában az emberi kapcsolatok vonatkozásában is igaz. Van, akiknél a barátok is jönnek-mennek, mint a zokni, és a gatya, mások meg évtizedekre szoros baráti kötelékben maradnak.
Szerintem ezen a házasság jó/nemjó dolgon nem érdemes polemizálni. Mivel minden ember más és más, nyilván másképp viszonyulnak az emberi kapcsolataikhoz is. Vannak, akiknél a házasság egy jól működő rendszer, míg mások képtelenek lennének fenntartani egy kis laza semmi kapcsolatot is.
Hogy rossz, mert nehezebb kiszállni belőle? Szerintem ugyanakkora macera lehet egy jól felépített, számos közös lábon álló (gyerek, ház stb) élettársi kapcsolatot szétbontani, mint egy házzaságot.
Ha azt mondom szerető, azt mondod, húszéves, független, hosszú combú, szőke csaj. Nem túl okos, de legalább szép. És mi van, ha a szerető egyáltalán nem így néz ki? Ha negyvenöt éves, férjezett, kétgyerekes, átlagos kinézetű, szemüveges, okos NŐ? Mondjuk ... Korábbi…..
bambabacsi 2011.04.04 14:00:46
@Kommentel(n)ő:
A neten mostanság teljes gőzzel hódít az, amiről te írsz, ami meglehetősen zavaró, de nem csak a hozzád hasonlók számára, hanem mondjuk a magamfajtákra nézve is:)
Én mindig is hangsúlyoztam, hogy szerető és szexpartner két külön kategória, és sajna a mostani huszonévesek az "érett nők"-ben az előbbit látják, pedig a második kategória sokkal izgalmasabb.
bambabacsi 2011.04.04 14:36:01
@Kommentel(n)ő:
Javítom először is magam, merthogy a sorrend fordított, tehát szexpartner és szerető, és az utóbbira gondoltam magam is, mint izgalmasabb kapcsolatra.
Szerető: egy olyan titkos kapcsolat férfi és nő között, amely nem csak a testiségen alapul, hanem érzelmek, gondolatok közösségére..lehetne akár egy testi-lelki barátság is, de attól azért az érzelmi oldal lényegesen gazdagabb.
Vágyunk valamire. Lehet, hogy először csak személytelenül. Pezseg a vérünk, itt a tavasz. Kísértésbe esünk. Találunk valakit. Fantáziálunk vele. Lehet, hogy az otthoni szex közben. Vagy épp önkielégítéskor. Flörtölünk. Levelezgetünk, telefonálgatunk. Kétértelműek vagyunk,…..
bambabacsi 2011.04.02 13:20:09
@skarlát betű:
Nekem inkább játéknak tűnik a szavakkal. Tegnap egy másik posztnál jeleztem, hogy mi a bajom magával a szóval és a következő pár sorból tán ki is derül, miért.
Én pl álltam már mindkét oldalon. Előbb ott, ahol azok vannak, akiket "csaltak", majd (mostanság) azon, ahol a "csalók". Igaz, ez nem egy kapcsolatban volt és akkor még én is másképp láttam az élet nagy dolgait.
Arra viszont emlékszem, miképp tudtam meg. Sejtettem, majd eme sejtés sugallta nyomozásba kezdtem és kiderült a történet. Nem volt jobb, sőt, utáltam utána magamat, miért is nem maradtam nyugton..És mindezt tetéztem is azzal, hogy nem vetettem véget annak a kapcsolatnak, sőt, újra és újra átéltem a ráeszmélést, miszerint valaki más is van a történetben. És érdekes módon a harmadik jelenléténél jobban zavart a másik folyamatos hazudozása, megmagyarázása az egyértelműnek...
Persze, az a kapcsolat már rég a múlté, de tanulságnak örök:-)
bambabacsi 2011.04.02 13:54:47
@skarlát betű:
Nem, amikor megtudtam, szóltam:) Sőt, nagyon is büszke voltam magamra, miszerint én átlátok a szitán:))
Akkoriban (még nyeretlen kétévesként, az első kapcsolatban) úgy éreztem, hogy én is hibás vagyok a helyzetért, nomeg a már korábban említett birtoklási vágy okán nem bírtam volna kilépni abból a kapcsolatból.
bambabacsi 2011.04.02 15:16:10
@skarlát betű:
Nem kértem meg, mert mire fény derült, tulajdonképpen véget is ért. Egy banális elszólás miatt fogtam egyébként csak gyanút, és időbe telt, mire felgöngyölítettem a szálakat.
Persze, nem változott sokat a helyzet, később is megtette, és akkor következett be, amire már korábban is utaltam, nevezetesen kimagyarázni az egyértelműt. De, akkor már lényegében megette a fene az egész kapcsolatot, csak én nem votlam képes ezt józan ésszel belátni:)
A Veszedelmes viszonyok című klasszikus szerint nincs. Egy szükségképpen elszánt, profi csábító, aki korlátlan szabadidővel és elég pénzzel rendelkezik, előbb-utóbb sikerrel jár. Mit ér az erény, ha nem teszik próbára, ugyebár? Mit ér a hűség, ha a csalásnak még a…..
Maga a csalás szó implikálja, hogy itt valami becstelen dologról van szó. Csalunk, hazudunk, átverünk, aki ilyesmire képes, az minden más aljasságra is kapható. Vagy nem? Nem feltétlen. Sőt, egyáltalán nem. Akinek hazudni kell, az legtöbbször maga érdemelte ki, hogy hazudni kelljen…..
bambabacsi 2011.03.27 17:19:37
@skarlát betű:
Alvó ügynökként ténykedtem:)
bambabacsi 2011.03.27 22:45:13
@skarlát betű:
Kód nem volt, a téma késztetett megszólalásra:)
bambabacsi 2011.04.01 21:34:48
@Ifigenie (lenitas.blogger.hu):
Az igazi az, amikor olyas valakivel találkozol, akiről épp abban a pillanatban derül ki, hogy ő is tilosban jár:) az már csak a szerencse kérdése, hogy ebből cinkos összevigyorgás lesz, vagy para:)