Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ürgebőrbe

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
      I write as someone who lived through the Holocaust. - írja Schöpflin György.     A "lived through" leginkább azt jelenti, hogy túlélni vagy átélni. Ezen az alapon azt is mondhatnánk, hogy John Lennon "lived through the Holocaust" , esetleg Mao-Ce-Tung.  Schöpflin Györgynek kb. annyi köze…..
ürgebőrbe 2018.09.11 17:05:29
ürgebőrbe 2018.09.11 17:43:08
@jotunder: fogalmam sincs, mi történt vele, biztos volt valami mentessége a férje miatt, nekem azért maradt meg, mert Gyarmati Fanni a naplójában végtelen hosszan ekézi "Gyuszi" nejét és ott ez is kiderült - ez a Balázs nem tudom, honnan van a wikipédián, lehet, hogy 45 után volt valami villámmagyarosítás, de a naplóban végig Klein Kati néven szerepel, Angliában meg Katalin Schopflinként használta, ahogy most nézem a neten.
ürgebőrbe 2018.09.11 18:46:43
@jotunder: most belelapoztam a naplóba, S. Gyula és Klein Katalin 1938. július 28-án házasodtak össze, szerintem ez a honlap egyszerűen rossz adatot tartalmaz - még az a lehetőség jutott egyébként eszembe, hogy Klein Katalin lehet hogy már ekkorra magyarosította a nevét, Gy. Fanni leginkább egyszerűen Katiként emlegeti. néha Klein Kati, ha több Kati is a radaron van, de attól még lehet, hogy hivatalosan már nem úgy hívták.

amúgy igazán az a tragikus, hogy mi (én is) itt tényként beszélgetünk arról, hogy ezek az emberek zsidók voltak-e, pedig hát amíg ők dönthették el, addig nem tartották magukat annak. maga Schöpflin György is eldönthette, amiért külön súlyos a Szabadság teres emlékműves 2014-es okoskodása.
Bár kézzel-lábbal tiltakozik a magyar kormánypárt az ellen a német sajtóhír ellen, mely szerint az Orbán-kormány ultimátumot kapott az Európai Néppárttól, egyre valószínűbb, hogy ez csak a szokásos fideszes maszatolás. Valószínűleg igaz a Taggespiegel nevű lap állítása, mely szerint két feltételt…..
     A Nemzeti Közszolgálati Egyetemről lesz szó, amit még nem neveztek át Wass Albert Nemzetvédelmi Egyetemnek, de ami késik, az nem.       Orbán Viktor emberei (tehát Orbán Viktor) kitalálták, hogy 2023-tól csak az tölthet be magas közfunkciót Magyarországon, aki elvégzi az Nemzeti Közszolgálati…..