Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Azizam

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tipikusan olyan ügyet ismertet az alábbi levélíró, amely során a hivatalok töketlenkedése miatt szívatnak egy jogszerűen eljárt felet. Sajnos csak a bírósági eljárás során lehet már a helyzetet tisztázni.Tisztelt Zugügyvéd!Az alábbi ügyben szeretném segítségét…..
Azizam 2009.09.18 22:22:51
"pénzt kérnek a fénymásolásért" tudod te, mennyit fénymásolnak a bírósági jegyzők? irdatlan sokat, pedig gyönyörűen ott van törvénybe vésve, mit hogy, hány példányban, stb. kell benyújtani a bírósághoz. fél napok mennek el csak azzal, hogy a fénymásolóban dekkolunk.

"bélyegért - bizonylat nélkül" illetékbélyeg csak úgy kerül egy beadványra, hogy azt felülbélyegzik. ha keresettel indítasz egy pert, azután illetéket kell fizetned - a költségjegyzékben pontosan vezetve vagyon, melyik fél mennyi illetéket ró le és miért.

tavaly rengeteg parkolós ügyet szüntetett meg a másodfok, de az új szabályozás szerint, ami valami olyasmit mond, hogy nem évül el a bünti, emiatt az összes (több ezer aktáról van szó) visszaforog a rendszerbe. igen, ettől aztán mindenki marhára boldog. főleg a bírók. nem az a céljuk, hogy pénzt sajtoljanak ki az egyszerű polgárból - nem tudom, melyik kommentelő, aki azt írta, hogy a bírósági alkalmazott azt mondta neki, egyszerűbb, ha fizet, meg ilyenek - nos, egyszeri leíróra nem feltétlen szabad hallgatni. nem mindegyik kedves kolléganő van tisztában azzal, hogy mit lehet és mit nem. (igen, bíróságon dolgozom - fb. gazdasági kollégiuma). az igaz, hogy valaki fizetni fog, általában ez a pervesztes fél. rá lehet verni az perköltséget (pernyertesség-vesztesség arányában), sőt, még az ügyvédi munkadíjat is. nem feltétlen kell összetojni magát az embernek, ha azt látja, bíróság meg idézés. az első riadalom után elő kéne venni józan paraszti eszünket.
Egyesek mit meg nem tesznek AZ IGAZI fotóért... +1 bónusz ..
Azizam 2009.06.28 13:57:20
Aki kultúrát terjeszt, az Nemzeti kulturális járulékot fizet. Ennek a mértéke a filmterjesztés árbevétele után 2 %, a DVD forgalmazás bevételei után 3%. Erőszak vagy pornó tartalmú művek esetében ennek a mértéke 25%. A Kulturális Örökségvédelmi Hivatal Filmiroda…..