Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GMági

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem állunk be azoknak a sorába, akik hisztériakeltésre használják fel a tegnap éjjel a West Balkánban történt tragédiát. Meg kell várni, hogy a felelős szervek pontosan megállapítsák, hogy egyáltalán mi történt, mi vezetett három fiatal lány szörnyű halálához, és ezért…..
GMági 2011.01.17 00:14:20
@mement: amikor pánik van, akkor nincs higgadtság. Az egy másik elmeállapot, ha picit utánaolvasol a ilyen jellegű baleseteknek, ott jól leírják.

Fontos ismerni a helyet is a mostani állapotában, valóban egy aránylag keskeny és sok emelet hosszú lépcső köti össze az emeleteket. Minden emeleten kisebb-nagyobb kapacitású termek, összesen rengeteg ember fér el, ha mind üzemel, és mindenkinek a keskeny lépcsőn kellene közlekednie.

Jóindulattal viseltetve egyelőre mindkét szervező fél iránt, számomra ezek a kérdések merülnek fel:

- ki ad engedélyt arra, hogy olyan építészeti adottsággal rendelkező szórakozóhelyek, mint a mostani WB, a Corvintető de még említhetnék párat, adott számú embert fogadhassanak be?

- miért nincsen a szervezőknek, ahogy szerintem a legtöbb esetben nincsen, tömegkezelési ismeretük? Ez hol tanítják vajon? A fesztiváloknál a legkomolyabb biztonsági szakemberek (az igazi helyeken)tervezik meg az egészet, vészforgatókönyvestől, mindenestől, ezt nem kell egy sok száz vagy sok ezer főt befogadó hely esetében? (Én nem, nem gondolom, hogy az ostobán általánosító csendrendeletek meg tilalmak jelentik a megoldást, amit majd valami nagyokos politikus meg jegyző nulla helyzet- és igényfelmérés után kieszel.)

- Miért nem látják be a szervezők, hogy adott mennyiségű ember már nem tudja jól érezni magát, és hosszú távon igenis elpártolnak az olyan bulitól vagy helytől, ahol már lehetetlen a szórakozás a tömeg miatt?

- Engem mindig bánt az, hogy itthon olyan ritka az értelmes önkorlátozás. Hogy nem engedek be azért dupla annyi embert, hogy többet szakítsak a pián. Miért nincsen megtelt tábla?

- Részeg hatvanasok között is törhet ki pánik, de több ezer tinédzsert bezsúfolni valahova, ahol alkoholhoz is juthatnak, megfelelő menekülési útvonal nélkül, ez senkinek nem tűnt rizikósnak? Nekem sem volt 16 évesen olyan fejlett az ítélőképességem, mint most. És ettől még nyugodtan bulizzon a 16 éves, nem letiltani kell őket, csak nem mindegy, hogy a felnőtt szervezők milyen körülményeket biztosítanak neki.

Nagyon elszomorít és megdöbbent ez a történet, és én most nem elsősorban a felelősöket firtatnám, hanem az okokat. Hogy mit kell tenni azért, hogy feltegyék a szervezők a szervezés során azokat a kérdéseket, amik megakadályozhatják az ilyen tragédiákat. Mert attól, hogy a WB és az NNL vezetőit keresztre feszítjük, még nem oldódik meg a valódi probléma. Jövő héten szombaton ez megismétlődhet egy másik helyen.
Ráadásul egy menő füzetbe. A swismiss készített egy klassz to-do naptárat, ami már majdnem olyan, mint amire szocializálódtunk az órarendeknek köszönhetően a suliban, csak éppen klassz és online, ebből fakadóan pedig rugalmas.Ez pedig a TeuxDeux, egy szép, egyszerű…..
Naná, hogy bringával! Viszont most sietek. De legalább tudom, hogy oda fogok érni. Igen, máskor is bringával járok. Így van időm reggelit venni. Csak a sztrájk miatt vettem elő a bicajt, ezért is volt lapos a kereke. Egyébként csak erdőben szoktam biciklizni, városban nem…..
GMági 2010.01.15 16:03:24
Critical Miss Egyvalamit fogadj meg 2009.12.31 10:27:00
Mi más kellene újév előtt, mint egy fogadalomgenerátor, hiszen már annyi mindent másképp szeretnénk csinálni, hogy képtelenség kiválasztani, mit is kellene konkrétan megvalósítanunk. Erre lesz jó ez a site, de persze használhatjuk saját magunk megmosolyogtatására is.Ez a site…..
A hétvégén majdnem teljes hosszában elkészült a Vámház körúti kerékpárút a Szabadság híd és a félig kész Kálvin tér között. A fővárosi bringások körében a röpke eufóriát okozott, hogy a városvezetés Budapest rendszerváltás utáni történetében először…..
GMági 2009.11.03 14:05:24
@dw1: @valkür

Kérdés csak, hogy mikor jön az az aszfalt.

Jelenleg nagyon veszélyes, pár napja jártam arra, és ijesztő az autósoknak is, amikor meglódul feléjük a biciklis sávból a bringás, mert egy 15 centis hegyet kerülget.

És akkor majd szépen ráterítik a most felfestett vonalakra? És felfestik újra? És a második rétegnél is újra? Háromszor festik fel? :-) Vagy kihagyják azt a részt, ahova most a festék került, és egy vájatban lesz a festék? :-)

Valaki útépítésbe jártas világosítson már fel. Miért nem nyomják le az a két réteget, és utána festik fel a vonalakat? Vagy hogy van ez?
Mekis kolléga státuszüzenetei közül fújta ide a szél (és már ő is Kristófnak mondott érte köszönetet, de hát ilyen ez a re-blogolós adat-világ) ezt a remek kis oldalt Lengyelországból, a Bicyclegirls-t, mely a bringás hölgyek halmazából erőteljesen a fixire koncentrál.…..
Critical Miss Rövidzárlat 2009.09.23 07:08:00
Van néhány szó, amit képtelen vagyok kimondani, amikor szükségem lenne rá. Tisztára, mintha valami ötvenhatos idős néni lennék, aki évtizedek múltán hazajött. Mostanában elkezdtem ezeket feljegyzetelni, hogy talán azzal, ha néha rájuk nézek, könnyebben eszembe jutnak majd a…..
Bocsánat, nem fogok webkettes evangélista stílusban írni arról, hogy ma már minden magára valamit is adó márkának oda kell figyelnie a neten róla folyó párbeszédre és a felhasználók véleményére, mert máskülönben lehúzhatja a redőnyt (bár egyébként egyetértek).…..
Korábban írtam arról, hogy én inkább dokumentálom az életemet, mint élem, mert rájöttem, hogy például tinédzserkoromból öt kép van rólam és slusszpassz. A mostanában készült képeket mindig megtartom magamnak, és videózni is csak nyilvános helyeken és programokon szoktam, de…..
Annyi sok csinos lány képének közzététele után itt az idő, ezúttal kifejezetten a bringás hölgyeink kedvében szeretnénk járni. Így a bánki képek közül csokorba szedtünk pár jól sikerült képet a fesztiválozó srácokról.Államvasutakos utastársunkról hamar kiderült, a…..
GMági 2009.08.12 13:27:09
Végre átadtuk a HVG.hu által felajánlott, nagyon jó állapotú számítógépeket három, a Bloggerunióban (BU) hirdető szervezetnek. Őket a BU bloggerei választották ki. A legtöbben a következő kezdeményezésekre szavaztak:- Fény Felé Alapítvány (lakóotthont üzemeltetnek)- Mint…..
Mikor még kölyökképpel rohangásztunk a világban (pontosabban kocsmáról kocsmára), meg voltunk győződve arról, hogy mi nem. Mi aztán nem leszünk hétköznapiak, unalmasak, nem leszünk irodai munkások. Még tán gyerekünk sem lesz, aki szörnyülködjön rajtunk.Ahogy aztán telik az…..
Azoknak, akik egy napfényes biciklibarát városban élnek, azoknak kapásból az első tény: az Eurovelo 6-os európai biciklis főközlekedési útvonal budai rakparton vezetett szakasza a Batthyány tértől az Erzsébet hídig gyászos képet mutat. A legszélesebb részén is maximum 4 méter…..
Előző héten elmentem a Gödörbe, mert riasztott a LeCool (amit GMági nevű klassz olvasónk is említett egy korábbi poszt kommentjében), hogy P'andiciel divatbemutató lesz és mivel már régen láttam őket, gondoltam elmegyek. Viszont mire odaértem, már nem igazán voltak jó helyek,…..
Kíváncsi vagyok rá, hogy mennyire vagyok egyedül a következő "problémával": engem zavar, ha túl kedvesek velem a boltban, a piacon vagy akár más hasonló szituációban. Főleg, ha az interakció hosszabb időt vesz igénybe két percnél. Olyannyira igaz ez, hogy például egy…..
Critical Miss Bitte 2009.07.02 07:40:00
Voltam a Deutschland sagt danke programon, de csak péntek este, mert még az tűnt érdekesebbnek, vagy legalábbis én nem akartam századszor megnézni a Goodby Lenint, amit az előző napon adtak le. A pénteki program Frenák Pál volt többek között, egyébként pedig nézhettél…..
GMági 2009.07.02 14:35:30
Apropó városhasználat.

lecool.com/cities/budapest/newsletters/en/current.html

A hangvétel nem mindig tökéletesen eltalált, de a programok, az arcok szerintem tök jók.
Blogunk hónapok óta foglalkozik az újbudai alkoholárusítás korlátozásáról szóló rendelettel. Már márciusban felhívtuk olvasóink figyelmét, hogy Molnár Gyula miként védi meg a ZP-t és a Riót, míg záratja be az összes többi kocsmát. A nem éppen józan…..
Critical Miss Ultranaiv pr-es 2009.04.06 07:17:00
Egy nagyon érdekes levelet kapott többek között a Daily, amiben egy pr-es megírja, hogy új e-mailkezelést vezet be annak érdekében, hogy növelje a produktivitását és a kreativitását.Az új módszernek az a lényege, hogy csak 11-kor és délután 4-kor csekkolja a leveleit, ezért ha…..
Már rég elmúlt a reklámszakma boldog aranykora, amikor a lehetetlenül túlméretezett ügynökségi irodákban minden csupa Playstation, süppedős plüss-szőnyeg és pénz nélkül működő kólaautomata volt – a jól fizető állásokból, a város legtisztább kokaincsíkjaiból és…..