Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kicsikelevendula

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Láttam egy videót! Pontosabban A VIDEÓT! Megérintette 2rule szárnyon szárnyaló lelkemet. A megmaradásunk kérdései a retinámba égtek. Még éjszakai is ezeket látom: Úgy véled, rendben van az, hogy majd mások gyermekei kitermelik a nyugdíjadat? Gondoltál már arra, hogy te is megöregszel és egy…..
Kicsikelevendula 2018.06.20 09:21:18
Szörnyű, hogy egy olyan "Polgi"derül ezen a témán a legjobbakat, ahol a településen semmi nem ösztönzi a párokat a gyermekvállalásra, vagy esetleg a többedik gyermek vállalásra.Csak hogy pár példát említsek:az óvodába csak azokat a gyerekeket veszik fel akik 2018 szeptemberéig betöltik a 3. évüket, az üres helyeket a szomszédos települések gyerekeivel töltik fel.Azoknak a szülőknek akiknek gyermeke 2018 későbbi hónapjaiban(vagy bármikor a 2018/2019-es tanévben) tölti be a 3. életévét, azt javasolják, nézzenek körül a szomszédos településeken! (Vajon az a szülő, aki elviszi gyermekét máshova óvodába visszahozza-e a településre iskolába, vagy a jól ismert közegben iratja majd be?)
Megvette a már működő, bölcsődét és azt állítja, hogy bölcsődei férőhelyeket biztosít. A 7 fős minibölcsőde jelenleg arra jó, h a törvényt letudja, továbbra is 7 gyerek járhat a településen bölcsődébe (hogy is mondják?:adtunk a ....-nak egy pofont?) Tehát a gyermekek elhelyezését tekintve nem történt semmi.A kismamák bizonytalanok, nem tudnak visszamenni dolgozni, hiszen nincs hova tenni a gyermeket.
Van egy csomó játszótér, megint épül egy, de egyik sem megfelelő: A Bálnáson lyukas kerítés, évek óta ottfelejtett raklap kiálló szögekkel az árnyékoló minősége is kifogásolható, törött a csúszda stb., Az Erdein nem kapu hanem csak egy korlát védi a gyerekeket az autó alá rohanástól, az Új játszótér kb 75 cm-es kerítésdróttal van körbekerítve, amelynek fonatai az 1-2 éves korosztálynak szemmagasságban állnak ki.A Kapu egy 14 hónapos gyermeknek sem okoz akadályt hogy kinyissa.Ja és sehonnan nem vezet út a játszótérre.
Folyamatos útépítésekről hallunk, de egyik útkereszteződést sem sikerült babakocsival könnyen vehetőre csinálni, még a vadonatúj út tér sem akadálymentes
Remélem drága jó Polgink ezt is megmondja.