Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pilsonis

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Amerikai Egyesült Államok létrejötte előtt, - de már Kolumbusz felfedező útjai után - az első gyarmatosító szándékkal érkező (és telepeket létesítő) európaiak a XVI. században kötöttek ki Észak-Amerika keleti partjainál. 1587-ben például I. Erzsébet kegyence, Walter Raleigh próbálkozott állandó…..
A harmadik részben az Iowák gépészetéről és páncélzatáról lesz szó. Némi leírás is lesz a páncélozásról általában, hiszen a csatahajó a nagy ágyúkon felül ettől igazán csatahajó! A New Jersey, valószínűleg 1943-ban. Ebből a szögből elég jelentőségteljesnek hat az óriási hajó, talán mert a kép…..
Napjaink Minden vadász barbár!? 2006.06.21 18:42:00
Itt élünk az Európai Unióban, ahol a disznóvágáson el kell kábítani a disznókat, mielőtt leöljük őket. Mindezt azért hogy ezzel se kínozzuk az állatokat!Így van ez már minden állat esetében, kiéve a vadon élő állatoknál. A vadászat az más, ott nincsenek tekintettel az…..
Pilsonis 2018.06.18 15:55:15
A vadászbarát kommentezők egyike sem reagál a posztban felhozott eseményekre, csupán mindent egy kalap alá véve lesöpörnek azzal, hogy "nem ért hozzá és hülye az író".

Ezzel az a baj, hogy amikor már megcáfolni sem mernek állításokat, akkor lehet tudni, hogy érzékeny pontra lett tapintva.

Legyünk őszinték kedves vadásznak nevezett önkényes fegyveres igazságosztók. Lelőni az elefántot az agyaráért az vadgazdálkodási szempontokat kielégítő vadászatnak számít? Aligha. Ez orvvadászat, ami bűncselekmény.
Lelőni a gazdája mellől a sétáltatott kutyát vajon szintén vadgazdálkodási szempontokat kielégítő vadászatnak számít? Aligha. Ez veszélyeztetés és lőfegyverrel való visszaélés, ami szintén bűncselekmény.
Ráfogni a vadászati célra kapott fegyvert kisgyerekes családokra és elzavarni őket heveny "baszdmegolás" vajon szintén a vadgazdálkodási szempontokat kielégítő vadászatnak számít? Aligha. Sajnos ez is bűncselekmény, ráadásul egyszerre többet is kimerít.

Azon fent se akadjunk, hogy a "nagy természetbarát" vadászok aztán szana-széjjel tiporják az erdőt a dzsipjeikkel, mert akkor természetjárók, hogy két lépést képtelenek gyalog megtenni a házuktól. Igaz, én még csak dagadt vadászt láttam, valószínűleg itt a pont. :D

Természetesen a szembesítéskor heves hebegés-habogás, fülvakarás és gyáva hazudozás és tagadás megy, hiszen ha elgurul a gyógyszer és nem arra használja fel a "kedves" vadász a fegyverét, amire kapta, akkor bizony fülüket-farkukat behúzzák. Ez sem meglepő, gyáva mind, ki fegyvert ragad, ugyanis a való életben megélt kisebbrendűségi komplexusukat palástolják el azzal, hogy náluk gyengébbeken töltik ki haragjukat, azok életének kioltásával.

Arról persze már ne is beszéljünk, amikor behívjátok ide a sok olasz suttyót, aki halomra lövik a védett állatok, hogy aztán megpróbálják kicsempészni őket az országból. Ez IS bűncselekmény, ráadásul ez már bűnszervezetben. Ezt is letagadják a vadászok, mégis tele vannak a hírek a határon elfogott olasz vadászok elkobzott trófeagyűjteményével.

Szóval soká éljen a vadász társadalom, amiért bűnszervezeti szinten járul hozzá a hazai fauna visszafordíthatatlan megkárosításához, amikor összejátszanak a külföldi gazdagokkal.