Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Unavailable

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
       Szilvaytól, Seres Lászlóig, az ATV-től a magyar állami televízióig nyomatják a debil trumpista propagandát, miközben Biden nem kapja meg azokat a biztonsági információkat (remélhetőleg megkapja, mert vezető republikánusok átadják neki), amelyeket Trump napokkal a megválasztása után már…..
Komoly kihívás elé állította a magyar nemzet az EU népeit az idiótasági versenyben, de úgy tűnik, a németek még minket is képesek voltak beelőzni...
Unavailable 2018.09.07 20:59:47
@Helga Beauty Salon:
Vagy te, de az biztos!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nem, nem az embertelensége lett sok nekik. ..
Unavailable 2018.07.14 16:51:41
@Darw:

És szerinted, ha bezárják őket 5-10-20-30 napra böribe, az majd jól megoldja ezt a helyzetet?

Nem, mert ki fogják őket és ugyanúgy az utcán élnek majd.

Erre a társadalmi problémára szankció semmilyen szinten nem jelent megoldást, sőt enyhítést sem.

Képmutató terelés az egész intézkedési terv, ráadásul szégyen az ilyen szintű szociális érzéketlenség (nem segít, nem ad lehetőséget, alternatívát, hanem büntet, ráadásul azokat, akik élethelyzetükből adódóan a legkevésbé tudnak bármit tenni ez ellen) egy folyamatosan arcoskodó, eszetlenül melldöngetően keresztényi értékrendre hivatkozó kormány részéről arcátlan bunkóság.
Unavailable 2018.07.15 10:11:38
@0dzsud0: Szerintem ideákat kergetsz, a valóság azonban egészen más.

Először is, hajléktalanság mindig is volt, még a szocializmusban is, csak nem lehetett beszélni róla, és ha láttak hajléktalant, azt max. a rendőrrel elvitették, bezárták vagy addig verték, amíg máshova nem ment. Abszolút nem újdonság a jelenség.

A rendőr nem fogja kísérgetni a hajléktalanokat szállóra, nem dolga. Max. beviszi a rendőrségre, ahol szabálysértési eljárást fognak bevezetni, aminek semmi értelme. Csak akkor fognak vele foglalkozni, ha küldés van rájuk, a rendőrük önállóan nem fognak hajléktalanokat keresni, hülye lenne problémás és tök értelmetlen melót csinálni magának.

Képmutató az alaptörvényi tiltás, mert ahhoz, hogy a hajléktalanok ellátása megtörténhessen, nem kell tiltó szabályokat alkotni, elég lett volna a megfelelő szakmai és objektív feltételeket biztosítani, de nem ez történt.

Pont azért van az alaptörvényi szintű tiltás, hogy megteremtse a jogalapot arra a szabálysértési törvényben, hogy el lehessen járni a hajléktalanokkal szemben, be lehessen őket zárni, el lehessen őket vinni.

Tehát nem megoldják a problémát, hanem megteremtik a jogi alapján annak, hogy ezeket az embereket el lehessen "takarítani" a kényes szemű polgárság orra elől.

Szerintem buta az az ember, aki elhiszi, hogy a hajléktalanok szeretnek olyan körülmények között élni, amilyenek között élnek. És igen, sérülnek a jogaik. Sérül a tartózkodási hely szabad megválasztásának joga, ami alapjog.

Szankcionálják a szegénységet, a nyomort egy olyan magatartást/élethelyzetet, melynek nincs, nem is lehet társadalmi veszélyessége, csak nem szeretik látni a kényes orrú népek. A hajléktalan és a mélyszegénységben, nyomorban élők között csak annyi a különbség, hogy az egyiknek nincs állandó bejelentett lakcíme, a másiknak van, azonban mind a kettő ugyanolyan nyomorban él.

A mélyszegénységben élő ugyanúgy éhezik, nélkülözik, nem tud fürdeni, mosni, stb., télen ugyanúgy fázik, esetleg megfagy, csak nem közterületen "csinálja" és így nem látja a kényes úri nép, így nem is zavarja a helyzet. A mélyszegénységet leszarja a kormány (nem tesz ellene semmit), a hajléktalant is, és még szankcionálja is az élethelyzetét

"ha bezárják őket 5-10-20-30 napra böribe"szerintem ez egyszerű ferdítés, ez nem cél, és nem is lehet cél. "

Tisztán látszik, nem ismered a szabálysértési törvényt. A szabálysértési törvény szankciórendszere szerint kiszabják a pénzbírságot, vagy a közérdekű munkát. Ha nem fizet, vagy nem teljesíti a közérdekű munkát (márpedig tutira nem fogja, a fizetésre nincs lehetősége, a közérdekű munka egy vicc), a bíróság automatikusan át kell, hogy változtassa a büntetést elzárásra.

A szabálysértési hatóságnak nincs más lehetősége, mint felterjeszteni az ügyet bíróság felé a büntetés elzárásra történő átváltoztatása érdekében, a bíróságnak nincs más lehetősége a jogszabály alapján, a büntetést elzárásra változtatja.
Unavailable 2018.07.16 08:41:50
@Berelhetoreklamfelulet:

A szegénységet és a nyomort?

Na ne viccelj már............................
Aki nem ért egyet a Fidesszel, az hazaáruló...
Unavailable 2018.06.18 09:27:18
@különvélemény:

Jobban tennéd, ha utánanéznél annak, amit leírsz.

Még, hogy a CEU sincs rajta a listán?

De igen, ott van:

www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/central-european-university