Regisztráció Blogot indítok
Adatok
roadbuster

10 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„A természet kevéssel megelégszik.” Ezzel a gondolattal a fejemben elhatároztam, hogy meghálálom azt a sok kellemes percet a természetnek, amit tőle kaptam/kapok. Rengeteg szép helyen járhattam, gyönyörű természeti értékeket láthattam hazánkban, viszont egy nagyon szomorú jelenségnek is a…..
  A húsvéti hétvégét rokonaimnál töltöttem. Már egy jó ideje tervezgettük, hogyha ott leszek és jó időnk lesz, kirándulunk egy kellemeset a közelben lévő Bakonyba. Ezúttal nem én terveztem meg az útvonalat, mivel két tizenéves is velünk tartott...
Hétvégére szép időt mondtak, így vasárnap úgy döntöttem, hogy ismét Nógrád-megye felé indulok. Amikor a 21-es úton mentem, mindig láttam egy tornyot Jobbágyi magasságában egy hegyen. Gondoltam, akkor most azt veszem célba...
Február 11-én egy szibériai hidegfront érte el hazánkat. Nagyon hideg volt, és hétköznap még úgy éreztem, hogy nem megyek sehova hétvégén a csontig hatoló hideg szél miatt. Ennek ellenére szombatra egy gyönyörű, napsütéses reggelre ébredtem, és elhatároztam, hogy a héten Nógrádban töltött fél nap…..
A szállásom Bledtől körülbelül 3 km-es távolságra volt, Ribnoban (Bledbe érkezésem előtti helyszínekről itt olvashatsz - Posztojna, Predjama, Ljubljana és Lipica) Mivel nem szeretek az autóval bajlódni, ezért úgy döntöttem, hogy gyalog érem el a várost. Nem bántam meg. Az oda vezető út sok szép…..
Korán reggel még Piranban (Piranról az irást itt találod) egy kávéra beültem, aztán fájó szívvel mentem tovább. A fő célpont: a Bledi-tó. De hogy az oda vezető út ne csak kocsikázással teljen, így először megálltam megtekinteni a több száz éves múltra visszatekintő majorságot, a lipicai ménest (ez…..
nap Budapesttől majdnem 600 km távolságra találjuk Pirant.  Kocsival nem lehet behajtani az óvárosi részbe, így az óvárosi rész előtt le kell tenni az autót egy mélygarázsba  vagy kardió edzés gyanánt kicsit messzebb is letehetjük az autót,  ahol természetesen ingyen lehet parkolni. Az…..
Egy ötnapos hosszú hétvégét sikerült kiütnöm az elmúlt hetekben. Az út során Pirant - egy gyönyörű olasz hangulatú tengerparti várost fedeztem fel, majd egy izgalmas, Indiana Jones hangulatát idéző cseppkőbarlang látogatáson vettem részt , ezt követően a Predjamai várat fedeztem fel. Egy kis…..
Az előző nap nem ettem keveset, de legalább sokat! Reggeli előtt egy kis pancsolással kezdtem a napot, mivel a szálló közvetlen átjárást biztosít a strandra. Ezután korgó gyomorral bandukoltam le az étterembe. Bőséges választéka van a hotelnek, így mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb…..
1. nap „Nekem a Balaton a Riviéra!” Talán egy mindenki által ismert dallam kicsiny hazánkban. Elhatároztam, hogy egy különleges programot csinálok, ami talán minden korosztálynak megfelel. Finom ételek, italok és csodálatos Balaton környéki tájak, ami nem csak a testnek, hanem a léleknek is…..