Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Placebo

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Agnosztikus hiszekegy 2006.12.06 14:30:00
Volt is, lesz is még vallási téma itt, ezért most szájbarágósan, ábra segítségével elmagyaráznám az alapokat. Remélem, ezzel elkerülhető lesz, hogy újra és újra feltegye a begőzölt olvasó a vaskos kérdést: honnan tudod, hogy nincs isten, he? Lássuk az első illusztrációt.…..
Placebo 2006.12.08 15:48:30
Naszóval, pár gondolat a cikkhez:

Itt sokan fikáztak, hogy ejnye, ezt nem szabad így kimondani, meg hogy tartalmatlan,stb. Holott az én olvasatomban csak annyi itt a lényeg, hogy ha van egy alapvetően természettudományokon alapuló világképünk, abba ha beteszünk egy logikán és tudományon kívül álló elemet (úgyis mint mindenható, holott a természettudomány szerint csak olyat lehet tenni, ami nem ellenkezik a természettudományok törvényeivel), akkor nyilvánvaló, hogy ennek létét természettudományos módszerekkel, illetve logikával sem cáfolni, sem bizonyítani nem lehet. Ettől függetlenül mindenki azt hisz, amit akar, a cikk nem is hiszem, hogy erre irányult volna, csupán az a kérdés, milyen alapon várja bárki el, hogy ne mondjam azt a hitére, hogy szerintem egy ordas baromság.
Érdekesség, hogy míg ha valamelyik történyelmi egyházat valaki úgy rendesebben leszól, azért megvetés jár, míg nekünk pl az iskolában történelem órán effektíve kimondták, hogy Mohamed csaló volt, és még a tankönyvben is benne volt implicit módon. És akkor még nem is említettem azt, hogy görög vagy római isteneket csendben midenki megmosolyoghatja, vagy az egyiptomi fáraók sírját, akik szintén félig-meddig istenek voltak az ő hitük szerint, és szakrálisan temetkeztek, nos, az ő sírjukat vígan meg lehet gyalázni.
Tehát valahogy az most sokak fejében a kép, hogy van olyan hit, amit szabad fikázni, és van amelyiket nem. És ez valahogy nagyon nincsen rendben.