Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pietarii

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hiába cáfolja rendszeresen az óriás techcégek és szakértők armadája, hogy a telefonjaink nem hallgatnak le bennünket, ezt a saját tapasztalataink cáfolják nap mint nap...
Pietarii 2019.10.22 19:13:59
@munkanélküli informatikus:
Teljesen egyetértek. Más védelmi eszközök is hatástalanok lehetnek. Pl. a szerver oldalon gondosan összeállított content security policy-t is kedvére átírja egy olyan bővítmény, aminek megengedtük az adatok manipulálását pl. a reklámok kigyomlálása céljából. Onnantól kezdve pedig egy sor további támadási lehetőség nyílik.
Pietarii 2019.10.22 19:26:08
@midnight coder: ennél azért sokkal kifinomultabb ajánlói rendszerek is vannak. Gondolj csak az “akik ezt vásárolták, még ezeket a termékeket is megvették...” típusú ajánlásokat. Ezentúl pedig gyakorlatilag az online trackelt aktivitásod mind hozzájárul a profilodhoz, amiből szuperul lehet következtetni az érdeklődési köreidre, mindenféle preferenciádra. Egy jól összeállított machine learning algoritmus kenterbe veri a legjobb pszichológusok, szociológusok, marketinges szakemberek csapatát.
Pietarii 2024.03.19 15:04:41
@geegee: Egy kicsit összetettebb a dolog annál, minthogy rádtukmálnak dolgokat, amik amúgy nem érdekelnek, vagy felesleges baromságok.

A világ valószínűleg legjobban fizetett pszichológusai és marketing szakemberei gyártják a legjobb reklámokat, amik akkor is képesek manipulálni tudat alatt, ha egyébként pontosan tisztában vagy azzal, hogy épp manipulálni próbálnak. Ezeket a reklámokat ráadásul a rólad és másokról gyűjtött adatok alapján a gépi tanulás segítségével nagyon pontosan és hatékonyan célba is juttatják ma már.

Így végül nem az történik, hogy rádtukmálják az általad feleslegesnek tartott baromságot, hanem inkább az, hogy olyan dolgok iránt keltik fel benned a vágyat, amik amúgy nyilván elég közel esnek az érdeklődési területeidhez. A reklámok nélkül pedig sokkal kisebb eséllyel vennéd meg ezeket a dolgokat, vagy épp fel sem merülne benned a gondolat, hogy "szükséged van" rájuk.

Aki azt gondolja magáról, hogy 100 % tudatos és racionális lény, akit soha nem tudnak manipulálni azok az emberek, akik ehhez értenek a világon a legjobban, az szerintem nincs tisztában önmagával, vagy azzal, hogy mennyire döbbenetesen hatékonyan tud működni a marketing.
A Pesti Srácok 2013-ban indult, magát keresztény-konzervatív értékekkel rendelkező hírportálnak tekinti, ez azonban általában csak olyan formában igaz, hogy a magát szintén hasonló értékrendűnek valló Fidesz-KDNP holdudvarához tartozva évek óta óriási számban termeli ki a bíróság által is hazugnak…..
Pietarii 2019.11.14 16:13:11
@MAXVAL bircaman közíró: Tisztaban vagyok vele, hogy Viktor az MSZP politikusai elleni szemelyes tamadasnak szanta a megjegyzeset. Kozben azert talan kicsit szegyeltek magukat a Fidesz soraiban is a volt MSZMP tagok. Akik meg ugy gondoljak, hogy az Orban altal ma epitett autokracia nem eppen az, amit a rendszervaltas idejeben igert, azok szerint ennek a rogtonzott megszolalasanak a szohasznalatat a tudatalattibol feltoro mely igazsagok formaltak.
Pietarii 2019.11.14 23:23:04
@math0: Úgy értettem, hogy feltételezzük, hogy a szakmádban szeretnél maradni. Tanárként lehetsz magántanár vállalkozóként (nyelvtanárok előnyben), esetleg taníthatsz privát oktatási intézményben, de az összes állami iskola kiesik.
Pietarii 2019.11.14 23:25:23
@math0: ... mert ugye ha egy tanár nem akar feltétlenül tanár maradni, akkor gondolkodás nélkül elmehet például az aldiba pénztárosnak kétszeres fizetésért.
Argentínában elutasították az abortusztörvény enyhítését, melyért rengeteg feminista szervezet harcolt, jogosan. A törvényjavaslat megengedte volna, hogy a magzatot elvetesse az édesanya a terhesség 14. hetéig, ezt a társadalom 60 %-a támogatta. Viszont a szenátus gyakorlatilag semmibe véve az…..
Pietarii 2018.08.11 15:50:07
@maxval balcán bircaman: Tudod-e, hogy például a művi meddővé tételnek milyen szigorú törvényi feltételei vannak, és hogy milyen arányban csinálják meg “okosban”. Persze ez így is jóval kisebb szám, mint az abortuszoké, de jól mutatja, hogy a korrupció mennyire nem elhanyagolható tényező.
Pietarii 2018.08.11 16:07:47
@maxval balcán bircaman:
Akkor maradnak az otthoni praktikák, még rosszabb.
Pietarii 2018.08.11 19:50:32
@Sir Galahad: Nem pont erről van szó. Attól, hogy bizonyos cselekmények kapcsán a büntetésnek van visszatartó ereje, más esetekben lehet abszolút kontraproduktív is a szigorú büntetés. Hogyan ellenőriznéd hatékonyan, hogy ne próbálják meg a nők otthon méreggel, forró vízzel vagy vállfával saját maguk elhajtani a magzatot? Sehogy. A lopásnak és az emberölésnek nincs olyan alternatívája, ami egyszerűen elérhető, még nehezebben kontrollálható, és veszélyesebb, mint az eredeti bűncselekmény, ezért az analógiád nem állja meg a helyét. Továbbra is azt állítom, hogy a jelenlegi rendszer elég szigorú, sőt, bizonyos pontokon feleslegesen bünteti a nőket (abortusztabletta nem engedélyezett, csak a műtéti beavatkozás), és a nem kívánt terhességek megelőzésére kéne inkàbb fókuszálni,
Egy ausztrál fürdőruhamárka gondolt egyet és a legfrissebb katalógusában a modellek retusálatlan fotóit használta. Amitől persze a net elalélt, a kommentelők dicshimnuszokat zengtek...
Pietarii 2018.06.13 15:36:14
@Nancsibacsi: Komoly szovegertesi problemakkal kuzdesz. Egy szot se irtam arrol, hogy mennyire szexi a kepen lathato modell, meg arrol se, hogy szamomra izgato-e. Azt tettem szova, hogy egeszsegtelen. Ahogy masok is irtak, az anorexias vagy 0-24-ben sportolo tini modellekre eleg szar valasz, hogy a masik vegletet kezdjuk el tolni, mint "normalis". Legyenek valoban normalis alkatu nok, felolem lehet narancsboros, meg uszogumis, de a 20+ kg sulyfelesleg mar beteg. Ezt normalisnak eladni legalabb annyira beteg dolog, mint az anorexias lanyokat.

Es bizony art vele masoknak. Art azoknak, akikkel elhiteti, hogy a sulyos tulsuly normalis dolog, es csak elfogadas kerdese. Aztan amikor 40 evesen izuleti problemakkal / cukorbetegseggel / sziv- es errendszeri betegsegekkel elkezd orvoshoz jarni, azzal art majd a sajat csaladjanak is, es az egesz tarsadalomnak.