Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Happier Earth Project

17 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Felfedeztük miért jó a műanyagmentes március, hogy pontosan mikre kell odafigyelnünk, és most nézzük meg azt, mit lehet a hulladékkal egyáltalán kezdeni. 5 mód van hulladékunk kezelésére: újrafelhasználás, újrahasznosítás, ártalmatlanítás, megelőzés, és egyéb kategória. Újrafelhasználás Az…..
  Az első részben körbejártuk mi is ez a műanyagmentes kihívás. Most lássuk mi az, amikre konkrétan odafigyelhetünk! Az előző workshopunkon volt ezekról szó, többen is kértétek, hogy összegezzük, íme :) A műanyagokkat 7 féle csoportba soroljuk. Ez kötelezően minden műanyagcsomagoláson rajta kell…..
Intro bejegyzés a műanyagmentes március cikksorozatunkhoz, amit a Facebook oldalunkon és az Instagrammon a #műanyagmentesHEP hashtag alatt követhettek.   Nincsen: idő, kedv, pénz, tudás, hely, energia, motiváció, kitartás, társ hozzá… Válassz! Kész? Rendben, most, hogy tudod, hogy mindezt…..
Hipotézis (amit a társadalom sugall): A minimalizmus azt jelenti, hogy aszkétaként kell üldögélnem egy darab ágyékkötőben a folyóparton. Konklúzió (csomag a saját utunkra): Nem az a lényeg, hogy önfeláldozóan vessük bele magunkat a nullafogyasztás szakadékába - egy kis odafigyeléssel és…..
Gerillakuka Experimentum magnificum 2018.11.09 20:47:01
Szép dolog megmondani a frankót, de ha van esély kísérleti úton utánajárni igazunknak, és eközben még arra is lehetőségünk van, hogy egy kis szenet megmentsünk a légkörbe való visszajutástól, akkor hol itt a dilemma? Most megnézzük, lesz-e teljesen ad hoc körülmények közt, azaz az egyszeri kiskerti…..
Happier Earth Project 2018.11.10 11:33:49
Sziasztok!  Olvasói sztorink érkezett az „Az vagy amit szemetelsz” bejegyzésre! Három gimis (Blanka, Rozi, Domi) elment egy napsütötte szombaton szemetetszedni...
A második HEP esemény időpontja: szeptember 30. Amikor ezt a dátumot először hallottam, akkor még csak augusztus volt, és egyáltalán nem tudtam, mire számítsak. Mi, HEP-ek, szaktársak lévén jól ismerjük egymás munkamorálját, hogy néha ezer százalékon pörgünk (általában a határidők előtt, hehe), néha…..
Nemrég vendégeskedtem a húgoméknál, és természetesen reggel dobtam egy zuhanyt. A fürdőszobában először valami nagyon furcsa volt, olyan üresnek tűnt – de hát nemrég költöztek, gondoltam magamban. Aztán rájöttem, hogy miért tűnik puritánnak a budoár: alig volt valahol valamilyen kencefice,…..
A Facebook megosztásoknak tényleg van ereje. A “jelöld meg a barátod és jön egy pizzával”, meg a végtelen pénzes posztok mondjuk nálam még nem váltak be, de az eseménymegosztósak igen. Megosztottam, hogy van ez a Dunamentő akció, a World Cleanup Day keretében, amikoris kesztyűben, zsákokkal…..
Egyszer, hosszú-hosszú évekkel ezelőtt a pesti éjszakában valahogy belebotlottam egy srácba, aki ugyan nem akart különösebben semmit, csak barátkozni, mégis az egyik legjobb kezdőmondattal nyitott: a kukádból megmondanám, ki vagy. Nyilván az indítás némi magyarázatra szorult: így derült ki, hogy…..
Hu. Ugye? Amit megeszünk, magunkra kenünk, kiteszünk a polcra, vagy éppen amit leveszünk a polcról, szóval a saját környezetünk, testünk és lelkünk fizikai összetevőiből lesznek hulladékaink. Kuka, kuka. Szelektíven, vagy sem: de az ökológiai lábnyomunk nem csak adatok, hanem kézzel fogható dolgok…..
Ha most kezdesz komposztálni, akkor pont neked szól ez a poszt, ha pedig nem, akkor: egy ember, egy évben, itt Magyarországon átlagosan 450 kg hulladékot termel. Ez eleve durva, de mi van, ha azt mondom, hogy ennek legalább a 30%-a szerves hulladék, amit amúgy vissza lehet táplálni az anyaföldbe?…..
Hejhó HEP tagok! Itt az első receptem, amit szeretnék megosztani veletek, csudijó természetes összetevőkből készült dezodor. Arra gondoltam, hogy ezt képekben a legegyszerűbb és célszerűbb bemutatni nektek, hogy a munkálkodás közben ne bizonytalanodjatok el, lássátok, hogy igen, ennek most épp…..
A tudatosság és a tudatos döntéshozás elég vicces egy dolog. Mert egyrészt sok szempontból borzasztóan leegyszerűsíti az életet – másrészt időnként (vagy eleinte) nagyon meg is tudja nehezíteni azt. De én speciel nem nagyon látok más követendő életformát, mint ezt. Hogy pontosan miben áll a…..
Kedves kis földlakók!  Ahogy fiatal felnőtté válunk, átértékelünk egy csomó dolgot, elköltözünk otthonról - a környezetváltozással pedig jön a teljes normaváltás, megváltozik körülöttünk a világ, és benne mi is. Ebben az életszakaszban folyamatosan változunk, formálódunk, épülünk-szépülünk, meg…..
Sziasztok kedves HEP tagok! Bemutatkoznék nektek én is, mint a „stvaller” becenév alatt futó szerkesztője ennek a blognak. 21 éves egyetemista vagyok, 2018. márciusában költöztem Budapestre, ami valószínűleg a friss élmény miatt a későbbiekben majd több bejegyzésemet is meghatározza. Miközben…..
Heii!  Egy 21 éves budapesti vagyok, de ha bármi lehetnék akkor Észak-Portugáliában szedném a szőlőt, vagy Dél-Olaszországban a mandulát meg a paradicsomot. -sóhaj- De most én lehetek a HEP ügyeletes szelektívese meg minimalistája. Ez egy jó ügy! Elmondom, mennyire egyszerű szelektíven gyűjteni,…..
Mi vagyunk a HEP, azaz a Happier Earth Project. Akárcsak ti! ;) Végzős egyetemisták, fiatal felnőttek vagyunk, akik szeretnének idő- és költséghatékony módszereket tanulni és megosztani – bár mindannyian máshonnan jövünk és más körökben mozgunk, más az életcélunk és mások a szokásaink, de van…..