Regisztráció Blogot indítok
Adatok
acelvaros34

163 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor egy különösen nehéz problémával foglalkozunk, melyet minden igyekezetünkkel meg kívánunk „emészteni”, étkezéskor túl sok gyomorsavunk termelődik, ami végső soron felfelé tör a nyelőcsövön: egyszóval „megsavanyodunk”. A felesleges gyomorsav, mely a mellkas és a torok égető érzését okozza,…..
Függetlenül attól, hogy nem megfelelő táplálékot vagy „emészthe­tetlen érzelmeket” nyelünk-e le, a gyomrunk erre mindig savképző­déssel reagál. Minthogy a gyomorsav a méreg, düh, félelem, agresszivitás és hasonlók megemésztésére nem alkalmas, a „sze­gény éhenkórász” savanyodik meg, azaz agresszív…..
A haj évszázadok óta az emberi életerő szimbóluma. A szőke embereknek mintegy 140 000, a barnáknak 110 000, a vörös hajú-aknák közel 90 000 hajszáluk van. Az egészséges hajszál körülbelül 5-7 évig él, ezen idő alatt mintegy 70 cm hosszúra nő, mielőtt kihullana. Az egészséges ember naponta mintegy 70…..
Szervezetünk kiválasztó rendszere azt a célt szolgálja, hogy megsza­badítson bennünket a haszontalan vagy káros anyagoktól. Normális körülmények között erre azután kerül sor, hogy a táplálékot (azaz a benyomásokat) megemésztettük, s ennek során a számunkra fonto­sat kiszűrtük.. A hasmenésben…..
A hátfájást elsősorban a hátizmok meghúzódása, a csigolyák közti porcko­rongok sérülése vagy – el­sősorban idősebb korban -a csigolyák kis ízületeinek elváltozásai idézik elő. Ál­talában néhány napig tartó probléma, de lehet elhúzó­dó, akár munkaképtelensé­get okozó állapot is. Fájdal­mat válthat…..
A gerincoszlop tartást és támaszt nyújt a testnek, segítségével egyenesedünk fel. A hátfájdalmak tehát a lelki magatartással, belső támasszal és egyenességgel függnek össze. A gerinctájékon jelent­kező problémák többnyire mindig lelki túlterhelésre utalnak, amiről gyakorta nem akarunk tudomást…..
A horkolás az a „rendellenesség”, amely általában nem az érintett személynek, hanem a környezetének okozza a legtöbb bosszúságot: az illető valószínűleg sokkal többet alszik, mint a családtagjai. Ha mi is az ilyen akaratlan éjszakai randalírozók közé tartozunk, mutassuk meg partnerünknek a „túlélő”…..
A rövid ideig tartó hörghurutos megbetegedések többségét vírusos vagy bakteriális fertőzés okoz­za, de allergia is kiválthatja. A hörgők megduzzadnak, és a csillószőrök – a légutakat borító apró szőrök – megbénulnak, így tisztító tevékenységüket nem tud­ják elvégezni. A nyák fel­gyűlik, ami heves…..
Nők esetében a vizeletürítés közben tapasztalt égető, szúró, görcsös fájdalom általá­ban húgyúti fertőzést (hólyaghurutot) jelent. Minden ötödik nő évente legalább egyszer szenved ilyen fertőzésben, és sajnos, aki egyszer elkapta, annál újra visszatérhet. A férfiak körében kevésbé gyakori a…..
Az ideges feszültség mindig belső nyomásra utal, mely azért jön létre, mert valami nem úgy történik, ahogy az illető szeretné. A belső nyugalom és kiegyensúlyozottság zavarát jelzi, mely abbéli vá­gyunkból adódik, hogy erőnkön felül teljesítsünk, valamint félelmünkből, hogy belsőleg felállított…..
Az időskori panaszok megoldatlan problémákra és életfeladatokra utalnak. A tünet jellege pontosan elárulja, milyen feladatról van szó. Az öregkorral nem feltétlenül jár együtt betegség, feltéve, hogy az ember az élet folyamán megtanulta a maga leckéit. Az időskor sajátos feladata, hogy az ember…..
Az ínhüvelygyulladás következtében a kéz és az ujjak a legkisebb mozdulatra is fájnak, s a határozott fogás lehetetlenné válik. Ez tipikus „titkárnői betegség” kiváltó tényezőjének elsősorban az írógépelést tartják. A betegség valódi oka azonban a pszichikai, munkával összefüggő túlterhelés. A test…..
Az isiász, más néven ülőideg-fájdalom, valóságos vagy annak vélt túlterhelésre utal. Az ember vagy túl sokat vállalt, illetve tervezett be magának, túlzott felelősséget visel vagy problémákat hurcol magával, amitől egyre nehezebbnek tűnik az élete. Az isiász panaszok néha anyagi problémákkal vagy a…..
Az életet az energia szüntelen áramlása és cseréje, keletkezés és elmúlás, folytonos fel- és leépülés jellemzi. Ideális esetben életünk minden területe s egyben testünk különböző részei is egyforma mértékben részesülnek energiából. Ha azonban bizonyos tevékenységeket, „magatartásokat” vagy…..
Edzés alatt időnként be­görcsöl egy izmunk, vagy más tevékenység közben valamelyik testrészünk hosszabb időre megmere­vedik (például nem tudjuk elengedni a tollat). A gör­csöt mindkét esetben az izom túlterhelése, elektro­lithiány, stressz vagy kime­rültség okozza. Az éjszakai lábszárgörcs vagy a…..
Az izomsorvadás esetében a test izmai fokozatosan megrövidülnek, a beteg gyenge és cselekvőképtelen lesz. E betegség révén a test jelzi, hogy az illető természetes cselekvő­képességét azáltal veszítette el, hogy izmait nem vette igénybe, nem mozgott eleget, azaz változásra képtelennek…..
Az ízületi betegségeknek több mint 100 típusa ismert, amelyeket két cso­portba sorolunk. Az egyik­be az akut és krónikus gyulladások (arthritisek), a másikba az ízületi kopá­sok (artrózisok) tartoznak. Az artrózis bármely ízület­ben kialakulhat; hátterében a mozgásszegény életmód, a túlsúly vagy…..
Az arthritis, más néven ízületi gyulladás esetében fizikai merevség­ről és mozgásképtelenségről van szó. Mindez arra utal, hogy a beteg szellemi-lelki vonatkozásban is „mozgásképtelenné”, azaz hajtha­tatlanná és makaccsá vált. Ez a betegség, különösen idősebb embe­rek körében, rendkívül gyakori.…..
A csukló belsejében egy szűk alagút, az un. kéztő-csatorna helyezkedik el. Hátsó falát a kéztőcsontok, elülső falát a haránt­csuklószalag képezi. Ezen át futnak az ujjak hajlító-inai, és áthalad rajta a kö­zépideg is. Ha sérülés, reumás elváltozás vagy más ok miatt a csatorna beszű­kül, a felül futó…..
Az emberek olyan gyakran panaszkodnak tartós, nagy­fokú fáradtságra, kimerült­ségre, hogy az orvosok ezt tartják az első számú egészségügyi problémának. Többnyire motiváció hiány és a szexuális vágy csökke­nése kíséri. Kialakulásához számos betegség és élet­módbeli tényező is hozzá­járul, köztük az…..
A kisebbrendűségi érzés azt sugallja az embernek, hogy „Úgy, ahogy vagyok, nem találhatnak szeretetreméltónak!” Minthogy azonban az ember szeretetre vágyik, mert önmagát képtelen szeret­ni, mindent megkísérel, hogy környezetével megkedveltesse magát. Engedelmes, szorgalmas, egyre okosabbá és…..
Aki lakásában már-már szinte kínos rendet tart, mindezt nagy valószínűséggel bizonytalanságból teszi. Öntudatlanul érzi, hogy lelki egyensúlya ingatag lábakon áll, s már egy apró hanyagság is elegendő ahhoz, hogy teljesen összezavarodjék. Ráadásul aki kör­nyezetének demonstrálni szeretné, milyen…..
A köhögés két fajtáját kü­lönböztetjük meg. A hurutos (produktív) köhögést, amelynek során váladék szakad fel, általában aller­gia, meghűlés vagy más lég­úti fertőzés okozza. A szá­raz (improduktív) köhögés szintén lehet meghűlés eredménye, de gyakrabban mellhártyagyulladás tünete, vagy…..
A benőtt lábköröm mellett valószínűleg a gombásodás az egyik leg­kellemetlenebb körömbe­tegség. Ez utóbbi esetben a köröm – többnyire a nagy­lábujjon – megvastagszik, elszíneződik és törékennyé válik. Gyakori rendellenes­ség még a köröm törede­zése, amelyet az öregedés, a kiszáradás vagy a nem…..
A köszvény többnyire hajlam alapján kialakult anyagcserezavar (elsődleges köszvény), melyet a purinban gazdag táplálkozás idéz elő. Purinra a szervezetnek szüksége van, ám ha a vér telítődik vele, akkor köszvényes roham léphet fel. Egy anyagból tehát felesleg mutatkozik a testben.. Lelki…..