Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Azazigazság

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Muszáj egy jó szándékú figyelmeztetéssel kezdenem, mai témánk kicsit száraz, és nagyon technikai. Akiket nem érdekel a HiFi (High-End Audio, stb.) ilyen mélységben, csak maga a zenehallgatás, a dobozokon belüli huncutságokat meghagynák másoknak, azoknak ez a cikk nem fog tetszeni, sőt érdektelen,…..
AudioWorld LZ Seven , "a hetedik" 2018.06.22 09:31:52
Nem nagyon csodálkoznék azon, ha a fenti idézőjeles jelzővel hivatkoznék az általam épített, legújabb fejlesztésű végfokomra, amolyan „zászlóshajómra” , az sokakban egyből a hasonló című film ( egyébként kiváló a maga műfajában, ha valaki még nem látta volna, Brad Pitt és Morgan Freeman játssza a…..
AudioWorld Lóerők...alapjáraton. 2018.06.02 22:16:40
Mindez idáig nem sikerült túltennem magam az idei müncheni Show tanulságain. Talán mégsem volt annyira értelmetlen az idén is kilátogatnom, nem is gondoltam volna, hogy ennyire, ilyen hosszú ideig mocorognak majd a gondolataimban a leszűrhető – legalábbis egyféle gondolkodás alapján levonható –…..
Azazigazság 2018.06.09 11:47:12
,hogy nem szoktam hsz.-eket kommentelni mostanában, mert ennek is eléggé lejárt az ideje úgy érzem. De szeretnék köszöni és gratulálni is egyben az írásokhoz és a kitartó lelkesedéshez mint új olvasó, aki 1 fél éve követő kb. Egy pár éve tart az újrakezdésem a hifiben. Az elején beértem kevéssel, majd váltottam szemléletet és hangkereső lettem.

A hang felvétel minőségéhez annyit, hogy csatlakozom az előttem szólókhoz, akik a minőségi hangfelvételeket hiányolják a hangberendezésükhöz. Itt annyit szeretnék felhozni, hogy a hifiben sok minden fejben dől el. Így önmagában ez sem új, de szerintem a rendszerem fejlesztéséhez, kipróbálásához a jó minőségű műsorforrásra van szükség. Eleve tudni akarom, hogy mit tartok a kezemben, illetve hol tartok mint hifihallgató személyiség. A "gép" kipróbálásához kell a jó felvétel. A zenehallgatásnál be lehet érni kevesebbel is időnként. Valóban nem kifejezetten választás kérdése az, ha nincs vagy nehezen megszerezhető a hangfelvétel teszt demó minőségben.

A hanghordozók, formátumok időbeni sorrendjében is lehet példákat találni a visszalépésre, amikor az új hordozó formátum nem volt képes az azt megelőzőt minőségben túlteljesíteni, de nem is volt a célja, ellenben sikeressé váltak: kompakt kazetta, mp3. Valami hasonlót kell tegyen a hifista saját világán belül akkor, ha mennyiséget is szeretne hallgatni. Tehát le kell adni a top-ból. A lényeg az, hogy ez még az egyén saját tűréshatárán belül maradjon. Megmaradjon még az élvezeti faktor rész. Tehát egy kis zenehallgatáshoz elég lehet a youtube a DAC helyett. Példával élve ha strandra mentem volna hétvégén, de rossz idő van, akkor múzeumban kötök ki, de végül jól éreztem magam mégis.