Regisztráció Blogot indítok
Adatok
theos tzilag

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
ez egy tesztoldal, az eredeti írás itt található https://kkbk.blog.hu/2009/06/08/spiro_gyorgy_jonnek_a_melymagyarok_1   Kossuth-díjas magyar író, költő, irodalomtörténész és műfordító. Aki többet akar tudni, az majd megnézni a wikipédián. A már unalomig ismételt Spiró-vers (és aztán annak erősen…..
theos tzilag 2018.08.23 18:43:00
" A hazának nincsen háza!
Mert fiainak nem hazája.
Büszke népnek küzdőpálya,
melyen az magát rongálja:
kincsnek, vérnek rossz gazdája." részlet- Írta Vörösmarty Mihály

Szégyellni mindenkinek van mit. Nincs bűntelen, tökéletes, ragyogóan jó, követni való nép- légyen önjelölt szerény, vicsorgó bátor, aki nem enged egy grammot sem -ha van- vagyonából, vélt vagy követelt saját igazából.l.

"..neve: dolgozz, és ne láss bért.
Neve: adj pénzt-és ne tudd mért.
Neve szégyen. Neve átok.
Ezzé lett magyar hazátok."-részlet-

Nincsenek ártatlanok. Nem voltak, nincsenek, nem is lehetnek. Csak maguknak fontos, kedves, jobb, szebb -ilyenek vannak. Ártatlanok nem. (a versnek közepe is van. Az is számít. )
Határozottan kijelentem: Vörösmarty Mihály- Arany János, József Attila, Madách Imre, Weöreös Sándor, Babits Mihály, mindig , minden szemszögből jobb költők, mint Spiró György minden energiáját belerakva.
(és még 1: Az igaz AZ IGAZAT, A HAZUG AZ IGAZÁT VÉDI 2. -MERT NEM TUDOK SZÁMOLNI: A gyűlölet akkor is rossz, mindenkinek, ha kedvesen írják de - tapintani lehet. Gyűlölködni, fröcsögni, meghazudtolni, vádolni mindig MÁST -akárki tud. Szinte semmilyen képességet nem igényel. Zseniális költő nem lehet akárki.Ha beleremeg benne a gyűlölet- akkor sem. Spiró nem az.. Gyűlölni csak arra alkalmas lelket igényel, haragot örökké, bosszúra szomjazást, savanyú szájat Az is kitűnik a sorból. De zseni csak azért, mert gyűlöl, megvet, nem lehet AKÁRKI!-Mert nem elég jó hozzá)
Heim "Omnipotens" Péter legutóbbi interjújában végre megmondta a tutit...„…Már idén hozzá kell nyúlni a rokkantnyugdíjas ellátáshoz, és a 400 ezer rokkantnyugdíjas felét ki kell küldeni a rendszerből…”A helyzet az, hogy egyes számítások szerint…..
theos tzilag 2018.08.23 16:31:46
"rokknyugger" Sok van .
De nem homogén csoport egységesen kezelhető problémája. Valahová leírtam , hogy kb. mit érthetünk ez alatt, de eltűnt.... Röviden: a sok rokkant nyugdíjas közt vannak valóban betegek- akik szinte mindig min. 25 %-kal kevésbé súlyosra értékeltetnek, mint amire jogosultak lennének- pl. 55 éves dolgos kőműves önhibán kívül mk. lábát tőből elvesztette. 31 éve követ rak- ehhez ért. Mi lett vele? 27 % munkakép. csökkenést állapítottak meg. Indok: könnyű szellemi munkára alkalmas........well. Én tudok úszni, de nem lehetek delfin.
A csúcs az máshol van, ahogy a baj is. Totális rokkantnak nyilvánított emberek - akik millió hasznot húzva ebből vállalkozónak mehetnek/mennek, ingyen parkolnak, közgyógy. listások- mi vesszük a gyógyszereiket....és nem betegek. Ennek a háttere elképzelhető. Egy naív dr. "belefutott" valamibe, amibe nem volt hivatva futni- 2 lehetőséget ajánlottak fel. 1. társul, őt is úgy hívják majd, mint Mézga Kriszta macskáját... 2. Eltűnik. (eltűnt- elköszönt előtte) A gond nem a rokkantak száma- 90 %-uk beteg, és nem tud sem dolgozni, sem megélni a díjból, amit kap. Nincs értékelve, hogy aki szándékosan teszi magát tönkre- ne kapjon jutalmat! (alkoholista, szétbagózott tüdejű, önsorsrontó életű)- ők alacsonyabb %-ú segítséget érdemelnek, mint az ártatlanul munkaképtelenné válók. De a felső harmad a fő - a rákfenéje az egésznek. Ők teljesen munkaképtelennek nyilváníttatnak, nem simán, nem ingyen. (szebben nem írhatom) Ezek nem igazán betegek- max. panaszkodnak- vagy azt sem. Szívesebben alkalmazzák őket- adókönnyebbség miatt. Közgyógyot kapnak, vállalkozók lehetnek, akik szintén jól tudnak az előnyökkel élni. Egy több tagú, független szakértő bizottság- kéne- akik neki mernek menni az egésznek, felül merik bírálni a hibákat, visszaéléseket....stb. Gondoljatok sok rosszra, akkor nem értitek félre, mikről beszélek.