Regisztráció Blogot indítok
Adatok
400eveshaz

5 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az eredeti alaprajz és funkciók nem igazán illeszkednek az életmódunkhoz, például szeretnénk fürdőszobát meg nappalit. Ezért mindenképpen újra kellett gondolnunk a ház alaprajzát és a helyiségek funkcióját. Amikor megvettük a házat, minél előbb neki akartunk látni a felújításnak, így el is kezdtünk…..
400eveshaz 2018.11.15 10:04:25
@Diétás: Valóban, a konyha terét nem akartuk tovább szabdalni, hogy ott alakítsunk ki kamrát. A konyhában sok minden elfér, elsősorban a száraz élelmiszerek, a lekvár-befőtt-szörp-sör-bor-zöldség-gyümölcs tárolását pedig a volt istállóba szervezzük ki. A pince ilyen szempontból hiányozni fog, de szóba jöhet épített pince és a zöldség-gyümölcs elvermelése is, jópofa megoldásokat láttunk.
400eveshaz 2018.12.06 11:10:21
@Diétás: Igen, majd arról is írunk. Itt egy vázlat a telekről és a házról: ibb.co/5WzQFx7

Barnával kiemelve a ház, a zöld részek pedig jobbról balra haladva az előkert, az udvar és a kert. A kép teteje északnak van tájolva.
  Az előző posztban ígértük, hogy leírjuk, mit és hogyan fogunk felújítani. Erre tételesen sort is kerítünk, de előbb arról szeretnénk értekezni, hogy milyen szemlélet mentén akarjuk végigvinni ezt a projektet. Mindenekelőtt ez egy régi ház, a régi parasztházak minden jellegzetességével.…..
Az első posztban írtuk, hogy teljes felújítást igényel a házunk. De milyen is volt az eredeti állapot, és egyáltalán, hogyan néz ki ez a ház? A házunk egy L-alakú parasztház, a rövidebb oldal közepén kapuszínnel, ami két lakrészre osztja. Ezeket nevezzük a továbbiakban találóan kisháznak és…..
400eveshaz 2018.09.13 21:57:03
@Genius2: Igen, építhetnénk újat, de annak (még) nem lenne ilyen lelke. Statikailag nincs gond a házzal - ez a statikus véleménye. Hogy mennyibe fog kerülni, azt nem merném megsaccolni, majd a végén elszámolunk :)

Nem tudjuk, hogy 400 éves-e, de többen állítják, hogy közel ennyi. Már elkezdtünk kutakodni a témában, lesz róla poszt!

@cs (mi más): a faluban vagy a környéken laksz?

@Rebelde: köszi, igyekszünk a posztokkal, de közben szerencsére offline is történnek a dolgok.

@Cyr: ha már belevágtunk, magát a projektet próbáljuk racionálisan levezényelni, de maga a nagy döntésben persze komoly szerepet játszott az emocionális énünk.
A 400 Éves Ház Belevágtunk! 2018.07.19 07:35:00
Belevágtunk egy házfelújításba, egy új életbe, és ezzel együtt ebbe a blogba is. Vasiak vagyunk, de a fővárosban élünk már régóta. Egy ideje azonban hol komolyabban, hol komolytalanabbul játszottunk a gondolattal, hogy jó lenne vidékre költözni. Mármint rendesen vidékre, nem…..