Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Helyi Idő

37 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Június 21-én délelőtt tíz órakor a Magyar Tudományos Akadémia melletti rakparton, a Lánchíd pesti hídfőjénél villámcsődületre gyűlt össze néhány száz budapesti lakos, hogy kifejezze egyetértését és szimpátiáját Karácsony Gergely főpolgármesterrel, a kormány kisszerű, alattomos és egyre ízléstelenebb…..
A veszélyhelyzeti korlátozó intézkedések legújabb módosítása, amely szerint a fővárosiak és a Pest megyeiek vonatkozásában továbbra is hatályban maradnak a szabad mozgást korlátozó szabályok, míg a vidékiek bátran utazhatnak bárhová, akár Budapestre, vagy Pest megye szabadon megválasztott…..
Bár a jelenlegihez fogható járványhelyzet emberemlékezet óta nem volt Magyarországon,  a kolontári vörösiszap katasztrófa kezelésének egyes tapasztalatai mégis érdemesnek látszanak arra, hogy felidézzük őket. Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testülete 2010. november 11-én…..
„Az elmúlt száz év legsikeresebb tíz évi kormányzását” követően nagyjából egy hónappal napról napra egyre katasztrofálisabb hírekkel kell szembesülnünk. A családok többségénél a túlélés vált a legfontosabb célkitűzéssé. Nem, nem a migránshullám megújulása fenyegeti a magyar családokat, hiszen…..
Kívülállóként kísértem figyelemmel a kerületünkben lezajlott időközi választást, amelyre azt követően került sor, hogy a momentumos Kerpel-Fronius Gábor határozott ígérete ellenére lemondott a kerületi képviselő-testületi tagságáról, hogy Karácsony Gergely főpolgármester egyik helyettese…..
Helyi Idő István, a szobor 2020.02.02 17:48:35
2017. január 25-i ülésén döntött arról az időközben menesztett, Tarlós István által vezetett Fővárosi Közgyűlés, hogy Lukács György szobrának eltávolítását követően Szent István királynak állít szobrot az államalapító király nevét viselő XIII. kerületi parkban. Igaz, hogy a fővárosban (egy tavaly…..
Január 24-én pénteken Imola Nieder O’Neill művészettörténész nyitotta meg édesapja, a XIII. kerületi önkormányzat első főépítésze, Nieder Iván építész festményeiből válogatott kiállítást, amelyet február 21. napjáig tekinthetnek meg a látogatók. A jelentős számban megjelent érdeklődő között a…..
Alig hevertük ki kerületünk egyéni országgyűlési képviselője, Hiszékeny Dezső az ötvenes évek levegőjét árasztó, kínos koncepciós perét, amely a politikus felmentésével zárult, máris itt a következő, a XIII. kerület másik országgyűlési képviselőjével, Varjú Lászlóval szemben, ezúttal két büntető…..
Örömmel láttam, hogy milyen sok XIII. kerületi pedagógus fogadta el a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének meghívását a november 30-án megtartott Kossuth téri demonstrációra. A kerületi pedagógusok aktivitása természetesen nem a véletlen műve. A helyi lakosság: szülők, nagyszülők, rokonok…..
Máig fájó sebet okozott számomra, hogy a múlt század nyolcvanas éveiben, az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen folytatott filozófiai tanulmányaim során kénytelen voltam megismerkedni az úgynevezett „dialektikus logika” diszciplínájával. Azzal a „tudományos” módszerrel, amelyről már fénykorában is…..
Hisz ön a transzcendens világ létezésében? Észrevette már, hogy a köznapi tapasztalatokat időnként megmagyarázhatatlan, de jól érzékelhető jelenségek nyomatékosítják? Ha igen, akkor nincs tennivalója. Ha nem, olvassa el a következőket és tekintse meg a mellékelt képet. Főként pedig: örüljön a jó…..
Helyi Idő A deficit csapdájában 2019.09.02 13:10:42
Miközben fél térdre rogytak a kormányhivatalok ügyfélszolgálatai a munkaerőhiány miatt, miközben több ezer pedagógus hiányzik az állami tanintézetekből, egyre katasztrofálisabb az orvoshiány, és egyre nő a hivatásuknak hátat fordító rendőrök száma, a kormány ragaszkodik a nyugdíjas korú…..
Augusztus 21-én délután kultúrtörténeti jelentőségű eseménynek lehettek tanúi mindazok, akik a XIII. Kerületi Prevenciós Központ és a SKult13 Kft. meghívását elfogadva részt vettek a Jászai Mari téren megrendezett Mini Pikniken. A rendezvény egy hagyományteremtő sorozat első állomása volt: a…..
Helyi Idő Qui prodest? 2019.08.21 21:55:17
Régi vesszőparipám, hogy a nem kormányzati sajtónak objektivitásban, szakszerűségben és tisztességben kell példát mutatnia a hírfogyasztóknak arról a minőségről, amely minden demokratikus jogállamban élő polgárnak alapjogként jár a médiától. Nem gondolom, hogy túlságosan magasra tenném a lécet:…..
Néhány napja tudható, hogy az ez évi Pozsonyi Piknik megrendezésére szeptember 7-én, szombaton kerül majd sor. Sajnos azt is tudjuk már, hogy ez a piknik más lesz, mint a korábbiak voltak. Erről a rendezvényről ugyanis két, korábban elmaradhatatlan személyiség igazoltan hiányozni fog. Alig néhány…..
Mindig örömömre szolgál, ha a kerület díszpolgárairól, munkásságuk eredményeiről olvashatok az országos médiában. Az elmúlt napokban több ilyen hír is akadt. Az egyik arról tudósít, hogy 2018-ban a könnyűzenei koncertek legtöbbször játszott száma Fenyő Miklós: Csókkirály című szerzeménye volt. A…..
„Nem titok, hogy a FIDESZ-KDNP gondolkodói köréhez tartozom” – írja a budapest.hu portálon olvasható bemutatkozó anyagában Tarlós István, Budapest párton kívüli főpolgármestere. Mégis: az előválasztással kapcsolatban, a Magyar Nemzet hasábjain közzé tett írása mintha kifejezetten abból a célból…..
Helyi Idő A bajnok államosítása 2019.06.21 22:37:38
A magát a nemzeti együttműködés kormányának nevező testület úgy döntött, hogy az Óbudai – közismertebb nevén a Hajógyári – szigeten létrehozni tervezett Nemzeti Kajak Kenu Sportakadémiát Kovács Katalin háromszoros olimpiai, és harmincegyszeres világbajnok kajakozóról nevezi el. A hírek szerint a…..
Az elmúlt napok egyik legnagyobb meglepetést keltett, fővárosi vonatkozású híre az volt, hogy – mint Tarlós István főpolgármester bejelentette -,  a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa döntése alapján  el kell bontani a Nyugati téri felüljárót. A hivatalos indokolás szerint a főváros szakadatlan…..
A Fővárosi Önkormányzat gazdasági társaságainak vezetéséhez közel álló, magukat megnevezni nem kívánó, általában jól értesült köröktől származó értesüléseim szerint május elsején minden képzeletet felülmúló hír fogadja majd a főváros tulajdonában és kezelésében lévő, de a XIII. kerületben található,…..
Mit ér, ha letagadjuk. Kerületünk más, mint a többi fővárosi kerület. Magyar sajátosság, hogy ezt a különbözőséget vagy egyáltalán sehogy, vagy valami pejoratív bukéval megspékelve képes csak bemutatni a kortárs sajtó. A Népszava április 20-ikán megjelent számában „Kudarcba fulladt a leszakadt…..
Senki sem birkózik annyit Orbán Viktorral, mint Tarlós István. A veterán sportoló azonban képtelen felkerülni az éremtáblázatra. „Kormányoldalról nálam senki sem birkózott többet Orbán Viktorral” – büszkélkedik a Népszava április 4-iki számában olvasható interjújában Tarlós István főpolgármester.…..
A közterület-felügyeletek után ezúttal az ifjú polgárőröket vette célba az ATV Heti Napló című műsora. Ismét saját magát trafálta telibe... Sváby András műsorának március 24-iki összeállítása a XIII. kerületet választotta a fővárosi lomtalanításról szóló riportja helyszínéül. Akár örülhetnénk is…..
Elképzelhető-e nagylelkűbb és önzetlenebb segítség annál, amit olyanok számára biztosítanak, akik nincsenek támogatásra szorulva? Látott-e már valaki olyan milliomost, aki ne hajolna le a lába előtt megcsillanó pénzdarabért? Igazolható-e a híres Matolcsy sejtés? Bánki Erik fideszes országgyűlési…..
2017. szeptember 8-án avatták fel az önkormányzat és a család közös emléktábláját Harangozó Teri táncdalénekes, a XIII. kerület egyik legnépszerűbb egykori lakója otthonának falán, a Hollán Ernő utca 41. számú lakóépületen. Az eseményen ott volt a két legendás eladóművész és jó barát, Aradszky…..