Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Toxybácsi

6 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kormány elégedetten dőlhet hátra, megvalósította ígéretét: felemelte a pedagógusok fizetését. Vagy mégsem? Miért tiltakoznak a pedagógus-szakszervezetek? Miért nem fogadta kitörő örömmel egy álom beteljesülését a pedagógus-társadalom? Semmi nem elég jó a tanároknak?…..
Toxybácsi 2013.09.23 20:57:19
Olvasom ezt a rengeteg hozzászólást, és szomorúan látom, hogy ez az egész mizéria, ami itt az elmúlt másfél évben lezajlott, mennyire ellenünk, tanárok ellen hangolta a közvéleményt.

Továbbra sem értem - egyik oldalról sem - miért kell összehasonlítani egyik munkát a másikkal (nem feltétlenül ezt). Senki nem hasonlítja össze egy fodrász meg egy pék munkakörét, pedig ennyi erővel akár itt is tarthatnánk.

A tanárokhoz: szerintem mindenki tudta, amikor ezt a szakmát választotta, hogy ez igenis olyan dolgokkal jár, mint: 1. dolgozatok javítása, 2. diákokkal való foglalkozás (nevelési munka), 3. konferenciák, 4. továbbképzés, stb. Jelen pillanatban én 23 tanórát tartok, kétszer 2 óra szakkört, osztályfőnök vagyok, és minden nap délután 16-ig bent vagyok, és órára készülök. De szeretem csinálni.

Ugyanakkor a másik oldalhoz: az ígért béremelést nem mi harcoltuk ki, ezt az ígéretet kaptuk. Még ha irreálisnak is tűnt egyeseknek, nagyon mondogatták. Persze, lehet mondani, hogy "miért hittük el?". Mert én 4 év után naivan azt hittem, hogy ennek a szakmának van még valamifajta becsülete és tisztessége. Gondolom, senki nem örülne neki, ha éveken át azzal álltatnák, hogy mondjuk nettó 30 ezerrel emelik a fizetését, majd a döntő pillanatban azt mondanák, hogy "bocsi, mégis inkább csak 10-zel". Sőt, az is lehet, hogy még csökkenni is fog (ahogy az pár kollégám esetében történt).

"A tanárok meg döntsék már el, hogy hivatástudatból dolgoznak, vagy pénzért." Erre csak azt tudom mondani, hogy is-is. Én szeretem a munkámat. Örömmel megyek be, és ha egy gyerek odajön hozzám pl. mert sikerült a nyelvvizsgája, az érettségije, és megköszöni, annál nagyobb örömet el se tudok képzelni.

De a számlák a "köszönöm"-ből nem fizetik be magukat.

Remélem, az én hozzászólásom nem gerjeszt vitát, mert nem ez a célom.
Ugyan jó ideig nem írtam, valahogy kimarad, de azért tartom magam.Ma kaptam egy e-mailt "Már a jókora utat megtett. Jó úton jár, ne térjen le róla." Egyébként így is gondolom - meglepő, hogy immár közel három hónapja nem dohányzom, és szerencsére tényleg egyre…..
 A Morganti Birodalom fagyos, halottas éjszakájában egy fekete csuklyás alak rótta a kastélyba vezető kőutat. Léptei halkan kopogtak a néhol jéggel borított köveken, ruhája pedig suhogott, amikor a hűvös és csípős szélkorbács végighasított rajta. A fekete csuklya alól…..
Hol is kezdjem? Azt hiszem, a legelején a legcélszerűbb. Szombat reggel - miután egész héten meleg teát ittam - úgy ébredtem, hogy berekedtem, és szarakodott a hangom. Mindez alapjaiban nyomta rá bélyegét a koncertváró hangulatomra, szóval egész nap krákogtam mint a barom, hogy…..
A történet már a hét elején kezdetét vette, amikor is Toxy önzetlenül felajánlotta László kartársnak, hogy ha kell, bekíséri őt a pénteki vizsgájára. László kartárs dilemmázott egy sort, majd csütörtökön úgy döntött, kísérjem be őt a vizsgájára.Nykee-vel közben…..
A kedd reggelem azzal indult, hogy Nykee felhívott telefonon, miszerint az angol tanár mégsem íratja meg vele az angol írásbelit, aminek külön örültem, mert így lehetőségünk nyílt arra, hogy az előző napi elméleti nyelvtant a gyakorlatban is megnézhessük.Úgy beszéltük meg,…..
Ahogy abban reménykedtem, a hétfői nap meghozta a kívánt változásokat. Az elmaradhatatlan kávé-cigi kettős után (amit reggel 8 óra környékén sikerült betermelnem) még volt 5 teljes órám a vizsgám kezdetéig, aminek fő témája Az amerikai kultúra hatása napjainkra volt.…..
Minden, ami én Érdekes vasárnap 2008.06.08 22:24:00
Sose hittem volna, hogy lesz ennyire értelmetlen nap az életemben. A legjobb az lett volna, ha fel se kelek, és egyből hétfőre ugrunk. Remélhetőleg, az már jobb lesz.Az egész azzal indult, hogy minden akarat ellenére mégiscsak felébredtem. Szokásos reggeli teendők (kávé, cigi, kaki)…..