Regisztráció Blogot indítok
Adatok
banyatank

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van az az összeg...  Nem. Van, amikor egyszerűen a pénz nem számít. Vagy Te odatolnád a feleséged, lányod, a saját anyád, hogy köpje arcon egy drogos, amikor a vérnyomását akarná megmérni? Kinyitnád az ajtót a feleséged, a lányod, a saját anyád előtt, hogy az arra repülő szék először őt találja…..
banyatank 2018.06.02 16:53:41
@lüke: és a munkaköri leírásban benne van a kötelező mosolygás mindenáron?
banyatank 2018.06.02 20:10:57
@kaktusz20: mit értesz azon, hogy vannak olyanok mint én? Nem vagyok egészségügyi dolgozó, de ami élmény engem a kórházakban ért (és az nem volt kevés), az pozitív volt. És nem, nem magánban, hanem állami kórházakban, éjszakai ügyeleten, rendelőintézetekben. Azt próbáltam megértetni a lelkes kommentelgetőkkel, hogy nem kellene általánosítani, vannak még jó dolgozók az egészségügyben (is). És azok szenvedik meg leginkább ezeket a meggyalázó kommenteket, akik lelkiismeretesen dolgoznak - a parasztokat ez amúgy sem érintené meg. Sőt, ők ezt a blogot nem is fogják elolvasni. Őket ki kell pakolni a renszerből, veszélyeztetés miatt eljárást kell indítani ellenük... De ez nem annak a hibája, aki még próbálkozik - tisztességesen dolgozni, odatenni magát a munkájában. És nekik - a mostani helyzetben támogatásra van szükségük. Pont azért, mert mindenki általánosít, mert minden nővér egy köcsög. Nem ők fogják megváltoztatni a rendszert, ők kevesek ehhez. Ők is pontosan tudják, hogy kik azok közülük, akik nem dolgoznak rendesen, nem tisztelik a betegeket, az orvosokat, a kollégákat. De - mint minden más helyen, nem csak az egészségügyben - azok vannak "védve", akik több időt töltenek seggnyalással, mint a munkával. Nem csak neked szánom ezt a választ, hanem mindenkinek, aki nekem kommentelt (ne vedd személyes sértésnek): te / ti mit tettetek, hogy ez az állapot megváltozzon? Lehet privát biztosítást kötni (Emineo - sürgősségi 24 órás ellátás, Medicover...stb - lehet nem jobb, de amíg nem próbáltad, nem tudhatod), lehet jogászhoz fordulni, lehet véleményezni név szerint emberek munkáját - ha kellően sok panasz gyűlik össze, a vezetőségnek el kell távolítania. De nem csinálni semmit és azokat bántani, akik nem tettek rosszat....mi értelme van? Jobb lesz neked azzal, hogy felhúzol másokat? Megnyugszol, ha kiadod magadból azt, amit akkor és ott nem tudtál - és ezzel valaki más lelkébe mászol bele? Nevezd meg, aki neked ártott! Vonasd felelősségre! Vegyük a fáradtságot ahhoz is, hogy utánamenjünk, ha valami nem jó, ha valaki igazságtalanul bánt velünk vagy valamelyik szerettünkkel. Mert akkor semmi nem fog változni, ha csendben hallgatunk és aztán arc és név nélkül valamelyik blog alatt kiöntjük magunkból.
banyatank 2018.06.02 21:34:58
@kaktusz20: igen, értem. És azt is, hogy ugyanazt az egy példát hajtogatod folyamatosan. Gondolom, soha, de soha az életben nem kaptál még normális ellátást sem te, sem senki, akit ismersz. Rettenetes sajnálom, hogy te vagy a világ legszerencsétlenebb embere, aki még soha, sehol nem kapott semmi jót. És miért is kellene az egyes embereknek tenni valamit, legyen az bármilyen kis dolog? Egyszerűbb másoktól várni a megváltást, a segítséget, hiszen mindenki azért született erre a világra, hogy az körülötte forogjon, mindenki az ő kedvét keresse és őt szolgálja ki. Ha meg valami nem működik rendesen, akkor mások dolga megjavítani, nehogy meg kelljen mozdulni. Nem a hátralévő életed kell erre áldozni. De ha valami nem jó, ha valami Neked nem tetszik, az ellen csak Te tehetsz.