Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vanda62

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
fáymiklós Dinnye és szimfónia 2024.04.01 07:16:44
Linz nem klasszikus turisztikai célpont, gondolom csak az jön ide, akinek dolga van, vagy rokonai laknak itt. Legalábbis én eddig csak akkor voltam, amikor dolgom volt, Gidon Kremert néztem, aki Piazzollát játszott, de annyira elszámoltam az időt és a távolságot, hogy a városból semmit sem láttam.…..
fáymiklós Alul a gálya 2024.02.11 02:21:13
Van egy szólás, amit soha nem értettem. Elhagyják a patkányok a süllyedő hajót. Vagy menekül, mint a patkány a süllyedő hajóról. Menekül? Hová? Elhagyják? Merre? A legtöbb hajó, már amelyik elsüllyed, nem kikötőben süllyed el. Persze, van arra is példa, de azért alapvetően nyílt tenger kell a…..
vanda62 2024.02.12 08:55:47
@polyvitaplex: én azt hittem hogy maga a post au év posztja, de ezen a riposton halálra nevettem magam. Bár azt megjegyezném, hogy az áldozathibaztatás klasszikus esete, "minek ment oda." Persze, nem feljtkezhetünk el az örök klasszikusról: "Megmondtam előre, ne menj fel a tetőre. Egyszer kell leesni, már nincs mit keresni."
vanda62 2024.02.13 07:58:00
@polyvitaplex: ebben igazad van, hogy a "nagyságos" elnöki tanácsosok nem tekinthetők áldozatnak.
fáymiklós Milyen király? 2023.08.23 06:51:41
Hová is megyek? Operába, vagyis Eiffelbe, megnézni a mit is? Król Roger. Olyan sokan nem érdeklődnek, hogy mondjam ki Szymanowski operájának a címét, de ha mégis, akkor mit mondjak? Rezső király? Ekkor jutott eszembe, hogy voltaképpen örök kétely gyötört Roger Federer nevével kapcsolatban is. Az…..
Tudom, kicsit olyan ez a helyzet, mint Jakabos Zsuzsával, örül, hogy ő a legszebb magyar úszó, de ha egy másodperccel gyorsabb volna, annak még jobban örülne. Diákkoromban azért ez nagyon foglalkoztatott, hogy mégis melyik a legszebb az írók közül. Ha már olyan klassz foglalkozásuk van, melyikük az,…..
vanda62 2021.09.01 15:22:35
Az én testem az egy olyan kibaszott templom, amit ha rombolni próbálok is csak épül szorgosan felfele, így történt, hogy a kalóriaszámlálással kalkulált napi kcal alatt maradva is másnap reggelre fél kilóval nehezebb vagyok, mint tegnap, #ÉLETEM bazmeg. via GIPHY..
vanda62 2018.09.18 17:05:47
@Hortenz: segítség nélkül borzalmasan nehéz, én is 18 évig tartottam a súlyomat, csak az volt a baj, hogy ez a súly 120 kiló volt, se több, se kevesebb. Nekem is csak kórházi segítséggel sikerült, akkor, amikor a cukorbetegségem, és a magas vérnyomásom már ténylegesen az életemet fenyegette. Ha esetleg van túlysúlyos hozzátartozód, vagy közeli barátod, érdemes közösen neki vágni. Amióta én elkezdtem, már mindkét felnőtt gyerekem étrendet készít és számol, sőt a férjem is azt kérte, hogy számoljak neki napi étrendeket. Reggelire, vacsorára érdemes lassú felszívódású szénhidrátot választani, zsírszegény fehérjét, nyers zöldséget, gyümölcsöt. Nekünk a kórházban azt ajánlják, hogy hetente egyszer ehetünk ebédre krumplit, tésztát, barna rizst. A maradék négy napon viszont zöldségalapú ebédet együnk, párolt, rakott, töltött zöldség, főzelék. Fehérjéből zsírszegény változatot: hal, csirkemell, sovány marhahús, sertés karaj, sovány sajt, túró. Az ételkészítési technika akkor jó, ha elég egy hónapra egy kiló teljes kiörlésű liszt, és egy liter olaj a főzéshez. Répacukor és zsemlemorzsa egyáltalán nem kell. Fűszereket viszont vegyél jó sokat, én rengeteg fűszerkeveréket használok. Nekem iszonyú szerencsém, hogy a férjem horgászik, így tavasztől őszig finomabbnál finomabb halak kerülnek az asztalra. Ha idegenkedsz a konyhai mérlegtől, vegyél egy gyerek étkészletet, és abba merd ki az ételedet. Én a mozgásból a sétát és az úszást választottam. A séta nem andalgás, hanem ütemes, tempós gyaloglás sportcipőben, tréning ruhában. Még egy jó tanács, a vékonyak valóban keveset esznek, mindenfélét, de mértékkel, és amit megesznek, azt nem behabzsolják, hanem szép komótosan elmajszolják.
vanda62 2018.09.18 17:13:03
@Hortenz: most olvasom, hogy van kutyád, a sporttársad már van, jöhet az ütemes, napi rendszeres séta:-)
Először is, egy dekát se fogytam, hovatovább a helyzet tovább romlott, de ahogy az lenni szokott, mindig találtam okot arra, hogy elodázzam a fogyókúrát. Pedig egészen jól alakultak egy darabig a dolgok, pár hónapig vega voltam, de rájöttem, hogy hosszútávon nem tudom fenntartani azt az életmódot…..
vanda62 2018.09.16 17:42:29
@midnightcoder2: viszont az elhízottakat sokkal hamarabb kiszólítják, ráadásul a kevésbé szerencsések valamilyen érrendszeri katasztrófa miatt az utolsó éveiket már a kispadon töltik félbénán.
vanda62 2018.09.17 19:48:16
@Hortenz: én kövér vagyok, mint állat, de ebben az évben 26 kilót fogytam a Szent Imre kórház súlycsökkentő programja segítségével. tegnap, ma, holnap

Reggeli: 1 zsemle, 5dkg zsírszegény körözött (delma light margarin, 12%-os tejföl, zsírszegény túró) 2 db zöldpaprika
Reggeli: 7 dkg teljes kiörlésű rozskenyér, 20 gr delma light margarin, 3 szelet kométa olasz szalámi, zöldsaláta (csak felaprított salátalevél, paprika, paradicsom, uborka, fűszerkeverékkel, öntet, olaj nélkül)
Reggeli: 7 dkg teljes kiörlésű rozskenyér, delma light, 5 szelet kinga pulykamell sonka, saláta

ebéd: 15 dkg petrezselymes burgonya, 10 dkg roston sült harcsafilé, 1 hamlet keksz
ebéd: 20 dkg fejtettbab főzelék, 1 sága virsli
ebéd: 10 dkg borsó, 10 dkg csemegekokorica, 20 dkg görög jogurt, 1 hamlet keksz

vacsora: 2 hamlet keksz, 2 főtt tojás, 1 kigyó uborka
vacsora: 2 hamlet, 5 dkg pulykamell sonka, 3 dkg sajt, 2 paradicsom
vacsora: 2 hamlet, 2 főtt tojás, 3 csemege uborka

minden főétkezéshez meg szoktam inni fél liter citromos teát, vagy diétás kolát, vagy szódavizet.

Két kisétkezés van egy nap, mindig egy pohár kefír vagy natúr joghurt és két szelet abonett, lehet gyümölcs is, de én azt nem szeretem.
vanda62 2018.09.17 19:52:27
@Hortenz: 10 dkg roston sült csirkemell, görögsaláta, rozskenyér, pár szem dió, vagy mogyoró.
fáymiklós Az Aida-hadművelet 2018.08.21 06:17:04
Nem tudom, milyen volt, mert már eleve igyekszem nem odanézni, tériszonyból fakadóan, az idei légiparádé. Pontosan soha nem is értem, miért van rá szükség, úgysem dőlünk be saját magunknak, körülbelül tudjuk, hogy milyen is lehet a honvédség harci szelleme, és ne is akarjon hősködni senki, ha nem…..
Aki tüzetesen nem böngészi át a térképet, nem találja meg Európa legfelkapottabb turistalátványosságát, Poznańt! Érthetetlen módon Budapestről még légi összeköttetés sincs, pedig a városból számos fapados légitársaság repül. Autóval csak egy kisebb kerülővel lehet elérni, ha autópályán akarjuk…..
fáymiklós A hattyú halála 2018.07.09 07:43:43
Csodálatos Parsifalt közvetítettek tegnap Münchenből, interneten át, ingyen. Szép is, jó is, Az ember azt sem tudta eldönteni, melyiknek ne higgyen, a szemének vagy a fülének. Vagy egyiknek sem, ez nincs is, ez a  fantasztikus zenekari hatás, sem a Georg Baselitz-díszlet. Mint egy másik Wagner, a…..
vanda62 2018.07.09 19:49:49
@stolzingimalter: engem annyira izgatott, hogy tudtak az egyébként nagyon impozáns külsejű Papéból Übü királyt faragni, hogy direkt megfigyeltem, csak az az egy gomblyuk volt a rabingén. Lehet, hogy bélelték, de akkor a fejét is, mert amikor pár éve don Carlos volt ROH-ban, lényegesen kisebb volt. klassik-begeistert.de/wp-content/uploads/csm_9C2A2340_c02345000d.jpg
Bejárta az internetet David Douglas Duncan halálhíre, nem is csoda, 102 éves volt a fotóművész, és hiába a gép, film, fényérzékeny papír, mégis lenyűgözi az embert, hogy köztünk járt valaki, aki ott volt, látta a saját szemével, megjegyezte a saját fejével. Ott volt, meg itt is volt, például 56-ban,…..
vanda62 2018.06.10 16:55:09
@stolzingimalter: szerintem a tacskó mindig fiú, a tizenéves lány bakfis:-)