Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zs.

25 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tavalyi, végtelenül béna és unalmas Compact Disco-siker után érdemes lenne bepróbálkozni valami szokatlannal, merésszel az idei Eurovíziós dalfesztiválon, mármint a részünkről, mert a többi ország azért általában megtesz mindent azért, hogy emlékezzenek rájuk, és nemcsak…..
Giccs, ami majdnem nincs Yann Martel Pi élete című nagy sikerű regényének megfilmesítésekor elvárná az ember, hogy Ang Lee minimum egyszer tanácstalan legyen. Ennek oka pedig mi más lenne, mint Damoklész kardja, maga a kikiáltott enigma: A megfilmesíthetetlenség. Hogy ezt miért…..
Sok ismerősöm értetlenül áll a tény előtt, hogy egy olyan országba költöztem, melynek nem beszélem a nyelvét. Egy fórumon egyenesen igen bátornak tituláltak emiatt. Nos, nem állítom, hogy ez könnyű dolog, és hogy néha nem szaladnék hazáig elkeseredésemben vagy a kudarctól,…..
Zs. 2011.04.28 09:49:45
@lyzyke: Szia!
Sajnos ebben nem tudok segíteni. Természetesen van errefelé Vöröskereszt, de ettől még bárki visszaélhet a névvel. Próbálj referenciát szerezni a közvetítő cégről.
Zs. 2011.11.29 16:04:18
@Audianer: Szívesen ismerek meg akár 51 éves mérnököket is. :) Ha erre jársz, szólj!
Napvilágot látott egy régi színes videó a fővárosról, azonnal oda akarok költözni. Oké, hogy fekete-fehér képeken lehetett már látni a város régi arcát, de ez az amerikai videó mindent felülmúl. Kiderül, hogy Budapest szuper hely lehetett a harmincas évek végén, rendezett…..
Friccek földjén Hivatali ügyek 2010.11.20 18:07:00
Öt évvel ezelőtt a német állam úgy döntött, hogy könnyebbé teszi a diplomás értelmiség Németországba települését. Az új német bevándorlási törvény 2005. január 1-jén lépett életbe, melynek értelmében a korábban legfeljebb 5 évre kapható letelepedési és…..
 Egyik autóhiteles olvasónk arra panaszkodott, hogy nem elég, hogy a múlt hónapban az induló részlet másfélszeresének megfelelő összeget kellett törlesztenie, a Merkantil Banktól kapott elszámolás szerint a brutális árfolyamkülönbözet miatt - a több mint két és fél éve…..
Friccek földjén Bad Schönborn 2010.11.08 20:32:00
A már említett átmeneti szállásom Bad Schönbornban található. Bad Schönbornban ezen kívül jóformán más egyéb nincs is.A város Baden-Württemberg tartomány Karlsruhe kerületének része, és 1971-ben jött létre két város, Bad Langenbrücken és Bad Mingolsheim összevonásával.…..
Úgy alakult, hogy két év elteltével ismét a Friccek Földjén vagyok! Még mindig nem fogtam fel igazán, de idővel majd leesik. Ez biztos.Magamnak csináltam a bajt: márciusban a fejembe vettem, hogy ha tudok, kikerülök a cég központjába. És sikerült. Nojó, alapvetően nagyon…..
Kb. 2 hónapja kezdtem a blog-ot, és nagyon örülök, hogy többeteknek ad valamit, tájékoztatást, szórakoztatást, kinek mit. Köszönöm, hogy rendszeresen olvassátok, és kommenteltek, ill. megosztjátok velem és az olvasókkal a tapasztalataitokat. Úgy gondolom, hogy ez mindannyiunknak…..
szerkesztett szöveg saját véleménnyel, forrás: HR Portal, HVGJelenleg 80 százalék megy szociális segélyre és csak 20 százalék a közhasznú, közcélú munka támogatására. Az összeg, 97 milliárd forint, változatlan marad, de megváltozik az arány: eddig 80-20 százalék…..
Máris megjelent egy cikk az fn.hu-n a témában, és gondolhatnánk, hogy mire ez a hiszti. Hogy hiszti lesz, vagy sem, kiderül hamarosan, mindenesetre a multik elkezdték behúzni a kéziféket: lásd a cikkben a GM, és az SAP (ez utóbbi nincs még a cikkben :). A GM visszafogja a termelést,…..
Friccek földjén Wetter 2008.08.24 00:18:00
Nem tudom, mi a helyzet odahaza, de itt valami veszett hideg van. Most is épp forró mézes teát kortyolgatok, pulóverben. Már lassan két hete nem volt rajtam szandál és papucs, a zárt cipő, pulóver avagy kabát és az esernyő napi kellékek. No nem bánom, hogy nincs kánikula, nade…..
Az europa parkos vasárnapot megelőző szombaton – tekintettel a másnapi hosszú kirándulásra – egy közeli célpontot választottunk Annamarival, mégpedig Heidelberget. Elsősorban a várat, és a híres nevezetes óriáshordót akartuk megtekinteni.VárfalA várba siklóval…..
Friccek földjén Rövidhírek 2008.08.02 23:10:00
Reggel a pékségbe indultam két croissant-ért, mikoris az utat egyszercsak ellepték a régi autók: régi Mercedesek, Rolls Royce-ok, Porschék... mintha Sinsheim Leimenbe jött volna! Az autók pompásan működtek, utasaik pedig korabeli ruhákban, vagy éppen az autó színeivel harmonizáló…..
Kedves kolléganőm, Ainara vasárnap Schwetzingenbe invitált, hogy férjével és kislányával bejárjuk a gyönyörű schwetzingeni kastélyparkot. Mielőtt azonban a vonalzó mentén vágott sövények közé vetettük volna magunkat, meghívtak egy igazi, német villásreggelire. (Egy…..
Friccek földjén Mannheim 2008.07.27 18:50:00
Mannheim a Neckar és Rajna folyók találkozásánál fekszik. 300 000 lakosa van, a Rajna-Neckar háromszög gazdasági és kulturális centruma.Marc kollégám Mannheimben lakik, így pénteken megmutatta a várost - persze idő hiányában főleg kocsiból. De első benyomásnak nagyon jó volt,…..
Friccek földjén Deutsche Bahn 2008.07.22 22:04:00
Mint már említettem volt, Münchenbe vonattal utaztunk - így volt szerencsém kipróbálni a Deutsche Bahn szolgáltatásait. Mit ne mondjak, el voltam ámulva!Elsőként az áraiktól. München 350 kilométerre van Heidelbergtől, már a Google Maps szerint, kocsival. A DB honlapján órákig…..
München városa idén 850 éves, ezért a hétvégén nagyszabású fesztivált tartottak az óvárosban. Sajnos nem tudtam mindkét nap ott lenni, de szombaton a szintén itt állomásozó indiai kollégával, Karthikkal Münchenbe utaztunk.Altstadtringfest plakát9.14-kor indult a vonatunk…..
A héten két este is Heidelbergben mulattunk. A várba sajnos nem tudtunk felmenni, mivel az utolsó sikló 20:30-kor indul - mindezt olyan pökhendi módon vágta hozzánk a jegyárus, mintha ezt minden gyerek tanulná az óvodában. Így csak a városban lófráltunk, meg persze…..
Friccek földjén Szerzemények 2008.07.15 22:47:00
Hogy ne legyek a lakásomban olyan rém magányos, vettem egy kis társat magam mellé. Nem igényel sok gondozást, kétnaponta csak egy begre hidegvizet, és az erkélyen meghúzza magát. Cserébe viszont olyan gyönyörű, és ha meglocsolom, az ég felé emeli a virágait! Hihi.Szépséges…..
Friccek földjén Wie viel kosten? 2008.07.13 20:35:00
Azt mondják, ez a környék Németországban drágának számít, mivel sok turista látogat ide. Berlinben állítólag sokkal olcsóbban lehet lakást bérelni, és úgy általában olcsóbb az élet.Nyilván sok múlik azon, hogy milyen boltba megyünk vásárolni, de még a legdrágábbnak…..