Regisztráció Blogot indítok
Adatok
alacyka

0 bejegyzést írt és 173 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megtörtént a szezon első igazolása csapatunknál. Sok mindenki kedvence, a nagyszerű hátvéd, Jozef Hruby tér vissza a HSC Csíkszeredába. Hruby tavaly távozott csapatunktól a szlovák másodosztályban, a nagymihályi csapathoz, ahol 42 mérkőzésen 5 gólt és 21 gólpasszt jegyzett,…..
Szurkolói közösségünk május 3-án lehetőséget kapott a klub vezetésétől, hogy találkozó keretében előadja a mögöttünk lévő jégkorong idény lelátói helyzetértékelését, elmondja javaslatait illetve tájékozódjon a klub mindennapjairól a beavatottak szemszögéből. A…..
A különböző helyeken egyszerre felröppenő híreket  az érintett játékos is megerősítette, a kiváló csatár a Cenk alatt folytatja pályafutását. Köszönjük Zsoltnak az itt eltöltött éveket, az együtt elért sikereket, a folytatáshoz jó egészséget kívánunk!!! Nem…..
alacyka 2013.04.24 09:30:34
@ando500: én fogadni mernék, hogy ugyanugy mint idén, jövőben is lesz egy plusz légiósuk. Én azt látom, hogy a történelem ismétli önmagát : belenyomunk egy csomó pénzt, olyan fizetéseket ígérünk amit mások nem tudnak megadni (ezért a játékosokat én nem tudom elítélni, mert ők is a pénzből élnek, akárcsak én vagy más), de ha nem jönnek az eredmények akkor bezár a bazár. Brasovban már volt egy jó példa - a kézilabda. Nézd meg hogy hol voltak és most hol vannak. Én inkább azt látom, hogy kezdtek a zsák fenekére érni. Egy másik érdekes dolog a közleményükből : kisebbek lesznek a játékosok fizetései, de lesz bónuszrendszer. Amit vagy elérnek vagy nem. Gondolom a legtöbb bónusz a Mol liga megnyeréséért lesz (amit nem tudnak elérni), a legkevesebb a Román kupa döntőért, mert az csak egy meccse ahol bármi megtörténhet és a kettő között lesz valahol a román bajnokság, ami megint nem bíztos mert 5-öt kell nyerni. Tehát lesz egy jobbacska fizetés, s kábé annyi, mert a többi vagy bejön vagy nem, de inkább nem.
Az edző azt nyilatkozta, hogy amit az országban lehet azt meg fogják nyerni - kupa és bajnokság. Na ha ez nem jön össze, akkor leszek én kíváncsi a jövő évi költségvetésükre.
alacyka 2013.04.24 15:33:17
@icsaba: a brassói közleményből számomra egyértelmű, hogy kevesebb lett a pénzük. Rövid idő alatt sok pénzt beleraktat a hokiba, de a várt eredmény elmaradt. Szerintem a szponzorok is megkérdezik, hogy mi lett a temérdek pénzzel, választ pedig nem igazán kapnak. Én nem csodálnám ha fogyna a befektetők türelme, ezért a következő évadban kell eredményeket mutassanak, nem is akármilyeneket. Mert ha nem, akkor a most a picit elzárt csapot lehet hogy teljesen elzárják. Azt gondolom, hogy egy lapra lesz feltéve minden, ezért lesz meg a hatodik légiós is. Na de majd meglátjuk.
Izgalmakkal és fordulatokkal teli mérkőzés után megszerezte a HSC Csíkszereda a 15., zsinórban pedig a hetedik román bajnoki címét. A döntő ötödik mérkőzésén a csíki fiúk háromgólos hátrányból fordítottak. Közel telt ház és remek hangulat fogadta a HSC Csíkszereda és…..
alacyka 2013.04.08 17:17:17
@wa1907: ott van te, nincs törőlve
Közlemény!Az országos hírügynökségek, illetve az országos sajtó azon információival kapcsolatban miszerint a napokban csíkszeredai személyek fenyegették meg a Brassói Corona jégkorongcsapatának egyes játékosait, és azok családjait a Csíkszeredai Sportklub a következő…..
alacyka 2013.04.06 20:03:04
@cire: biztosan azt gondolják, hogy még folytatódik a döntő. Na de a viccet félretéve, még a szteus időkben sem volt ilyen, hogy a végén leszállnak kézfogás és éremátvevés nélkül. Gondolom, hogy valaki ezt az utasítást adta nekik. Mindenképp sportszerűtlen gesztus.
alacyka 2013.04.07 08:37:17
@cire: azt gondolom, hogy ők nem így látják. A román fórumok és a facebook tele van azzal, hogy a bírók miatt veszítették el a döntőt. Sajnos a játékosok is azonosultak ezzel a hozzáértő közönségükkel.
Zsinórban hetedik, összességében 15. román bajnoki címét zsebelheti be a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata szombaton, miután csütörtök este háromgólos győzelmet aratott Brassóban. Egy győzelemre van a HSC a bajnoki címtől. Háromgólos győzelmet aratott csütörtök este a HSC…..
alacyka 2013.04.05 11:47:46
@ilyéslaci: most írt alá még 2 esztendőre.
A szekelyhon.ro alapján: A Román Jégkorong-szövetség fegyelmi bizottsága (fb) még a döntő második mérkőzése, a hétfő (április 1.) esti összecsapás előtt összeült és megtárgyalta az esetet, és a döntést szóban közölte a két érintett klub vezetőségével, illetve a…..
A szerda esti HSC Csíkszereda – Brassói Corona mérkőzés után a mesterhármast elérő Molnár Zsolt adott egy rövid interjút. – Kívülről nagyon sima volt a meccs. Belülről, hogy tűnt? – Az az igazság, hogy két mérkőzést is nagyon rosszul kezdtünk. Az első 0–2-ről és…..
Hajrá Sport Club Fejlemény! 2013.04.03 14:48:24
Most kaptuk a hírt, hogy Zsók Leventét a Román Jégkorong Szövetség 2 fordulóra eltiltotta. A hiányzók sora így tovább gyarapodott a brassói csapatnál...
alacyka 2013.04.03 15:03:57
@Bobo91: csak az Erzsi féle eset jutott eszembe, amikor 30 perccel a kezdés előtt is hivatalos döntés született. Na de nemsokára meglátjuk, hogy ki melegít és ki nem :)
Az utolsó percekig izgulnia kellett a HSC Csíkszeredának a HC Érsekújvár ellen a MOL Liga elődöntőjének első mérkőzésén, de végül összejött a nagyszerű hazai győzelem.  Nagy reményekkel várták a HSC Csíkszereda játékosai a HC Érsekújvár elleni Mol Liga elődöntő…..
alacyka 2013.03.03 19:57:07
@gionatan: dabdocler.hu
Megkezdi rájátszásbeli szereplését a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata a MOL Ligában. A csíki csapat ellenfele a felvidéki HC Érsekújvár lesz, akik az extraligás Nyitrától várnak erősítést.  A MOL Liga 2012/2013-as idény kezdete előtt kakukktojásnak számított az újonc…..
alacyka 2013.03.02 13:35:01
@hunika20: hanemegyéb eltaláltad.
Három mérkőzése maradt hátra a HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának a MOL Ligában. Pénteken a Brassói Corona együttesét látják vendégül Gál Sándor tanítványai, akik ha győznek, akkor biztos résztvevői a rájátszásnak.  Hazai környezetben is bemutatkozik Gál Sándor a…..
alacyka 2013.02.22 17:48:41
Megszerezte a kötelező győzelmet a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata a MOL Ligában vasárnap este, miután kétgólos győzelmet aratott az Újpest otthonában.  Megerősítette a HSC Csíkszereda dobogós helyezését a MOL Ligában miután vasárnap este kétgólos győzelmet aratott az…..
alacyka 2013.02.18 19:10:51
A HSC Csíkszereda sajtóközleménye A Csíkszeredai Sportklub vezetősége a mai nappal menesztette vezetőedzői tisztségéből a HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának edzőjét, a finn Timo Lahtinent. Helyét a régi-új edző, Gál Sándor veszi át.  A HSC Csíkszereda…..
Igazi csemege volt a jégkorongkedvelőknek a vasárnap esti Miskolc elleni összecsapás. Nekik ugyanúgy fontos volt akár egyetlen pont megszerzése is, hiszen a brassói nullázásuk eléggé motiválta őket. Egy gól nélküli első harmadot követően talán némi mezőnyfölény a javunkra…..
alacyka 2013.02.05 06:31:43
@HSC: leszállólág és szerencse, ilyet se nagyon hallottam. Drága szurker társ, ezt úgy hívják hogy formaidőzítés. Egyáltalán nem mindegy. És kienk a dolga a formaidőzítés. Hanemegyéb az edző(k)nek. Csak ennyit a szerencséről.
Hosszas huzavona után új légiós érkezik Csíkszeredába. Több sikertelen tárgyalás után a csíki csapat vezetősége illetve támogatói megállapodásra jutottak a 33 esztendős cseh Jan Fadrnyval. A cseh játékos center poszton bevethető (1,84 méter magas, 89 kilós), a cseh harmadik…..
alacyka 2013.02.01 18:56:15
@Zsiga bá: ez már tényleg unalmas ami itt folyik. Mikor volt utoljára egy teljes 24 óra amikor nem volt vita? Itt már nem lehet azt megcsinálni, hogy mindenkinek megfeleljen... Bármit is csinálnak vagy nem a moderátorok, egyeseknek a szomszéd kertje ugyis zöldebb lesz.
Vért izzadva nyertünk Pesterzsébeten, íme a helyszíni beszámoló a HSC sajtóreferensétől: Kétgólos hátrányban kezdett el hokizni a HSC Csíkszereda csapata a jégkorong MOL Liga hétfői játéknapján. A csíki fiúk innen kezdve nagy harcot vívtak és sikerült megfordítaniuk a…..
alacyka 2013.01.29 19:21:47
@Csak a Sportklub : ez neked megy vagy csak tölt egyfeszt?
A ma esti meccs előzetese IDE kattintva olvasható...
alacyka 2013.01.29 14:43:02
@cire: pontosan ezt látom én is. Amíg a múltban mi diktáltuk a tempót, most csak futunk a többiek után. Hogy ki ezért a hibás? Miért nem a megfelelő edzés, alapozás volt a csapatnál? Nem hiszem, hogy a szurkolók dolga eldönteni. Ha csak 2-3 játékos nem bírná a tempót, akkor egyértelmű,hogy ők a hibások,vagy nem odavalók, de ha 25-30 ember nem bírja, akkor, ez a 25-30 ember a hibás, vagy aki(k) mondtá(k), hogy miként kell felkészűlni?
alacyka 2013.01.29 15:24:01
@Jégkorong:
átvettem a stílusod :)
„Mivel én nem ismerem, hogy miként folytak az edzések és az alapozások (lehet hogy Te igen), de tegyük fel ha délelőttre tesznek egy erőedzést, akkor senkinek sem lenne kedve délután egy hosszút biciklizni. Ha nagy terhelést kapnak edzés közben, akkor csak az elég hogy regenerálódjanak a következő edzésig (mert ugy-e akkor erősödünk amikor regenerálódik a szervezet).” - ez nem kedv kérdése. Nagyon sok országban az anaerob után közvetlen vagy később ( de azon a napon ) aerob edzés van. Ez nem véletlen, hiszen az elvégzett munka jobban, gyorsabban épül be a szervezetbe. A regeneráció csak ezek után ( a két edzés között, éjszaka ) következik…" - így van, mert így hamarabb tudnak regenerálódni is az izmok és az aerob mozgás közben gyorsabban "tűnik" el a felgyűlemlett tejsav is. Csak az edzéstervet mondhatni profi módon kell összeállítani, mert ha nem akkor hamar túlesel a ló túlsó oldalára és egyszer csak azon kapod magad, hogy lebiciklizel Zsögödbe, s már el vagy fáradva. De úgy látom, ezt Neked nem kell magyarázni, hogy miért történik meg.Abban is bíztos vagyok, hogy tudod, hogy vannak olyan edzésfajták melyekre egy éccaka nem tudsz regenerálódni.
„egy élsportolónak, aki a 12 hónapból 1 hónapot hagy ki, ebben a kórban elég kellene legyen egy hónap aerob alapozási idő, több nem igazán kell, még olyan sportokban sem ahol az aerob munkavégzés van túlsulyban.” – a jégkorong az anaerob sport, ezért egy száraz felkészítés, amely két ciklusból tevődik össze ( a kettő között 10-14 nap aktív pihenéssel ) 3-4 hónapra elegendő csak. Utána az izmok „elfelejtik”, nehezen „emlékeznek”, gyorsabban savasodnak, fáradnak." - itt nem tudlak megcáfolni, mert nem konyítok a jégkorong alapozáshoz, más - aerob sportból vettem a példát.
„ebben a kórban kellene tudják, hogy elég az az edzés amit végeznek vagy nem.” – erre mondtam fentebb azt, hogy a konditerem mindenki előtt nyitva áll, kocogni is van ahol, akinek erre szüksége van, hiszen a szinten tartás nem elhanyagolható szempont." - ezért modtam, hogy az éremnek 2 oldala van.
„Összetett dolog nagyon, ezért van sok csapatnak külön erőnléti edzője is.” – nem minden csapat engedheti meg magának ezt sem a többi dologgal egyetemben, ami még hiányzik." - de a DAB ügyesen megcsinálta, pár év alatt minden játékos annyi izmot rakott magára, hogy csak ámultunk, most jött egy edző aki a hoki taktikai részét is ismeri és megvan az eredmény.
„A DAB-nál ott volt néhány évig az a kanadai fickó (bocs, de nem jut eszembe a neve), aki erőnléti edző volt” – J.P.-re gondolhattál." - köszönöm, rá gondoltam.
„,látszik is rajtuk” – mások a körülmények, a gondolkodás, a játékos felfogás, …" - ezt nincs ahonnan tudjam. De azt mindannyian tudjuk, hogy honnan indultak és hova jutottak és azt is hogy mi honnan indultunk és hova jutottunk. Válogatott szinten értem. Talán ha ezt néha a játékosok és az edzők eszükbe juttatnák, akkor megváltozna a hozzáállás is. ki tudja?
alacyka 2013.01.29 15:26:28
@cire: épp ezt szajkózóm ember. Miért nem bírja a 25-30ember? Mert nincs alap. Ki a hibás ezért? Az a 30 ember, vagy aki megmondja hogy miként végezzék az edzést és az alapozást?
Jégbe döngöltek Galaniszék, az eredmény önmagáért beszél...
Darvas Attila helyzetjelentése Miskolcról Hosszú, 11 órás buszozás után csütörtök délután megérkezett a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata Miskolcra. Az érkezés után az edzők már jégre vezényelték a fiúkat, akiknek a buszos utazást követően jól jött egy kis…..
alacyka 2013.01.25 18:37:37
Hajrá Sport Club Vért izzadtunk 2013.01.18 20:40:22
Nagyon fontos mérkőzést játszottak ma este a Vákár Lajoson, leginkább a hazaik szempontjából bírt nagy téttel az összecsapás a rájátszásba jutás miatt. Az első harmad nagyrészt a kakaskodásokról és a kemény (szabályos-szabálytalan) ütközésekről szólt. Ennek…..
Hajrá Sport Club Hokihétvége 2013.01.17 12:09:25
Két újabb létfontosságú mérkőzésen lép pályára a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata a MOL Ligában. A csíki csapat előbb az éllovas Dunaújvárosi Dab.Doclert fogadja, majd két napra rá a megerősödött HC Érsekújvár érkezik. Bár sok mérkőzés van még az alapszakaszból, de…..
alacyka 2013.01.18 15:15:47
A Románia Kupa négyes döntőjéből már csak egyetlen egy mérkőzés volt hátra, a döntő, amelyben borítékolhatóan érdekeltek voltak csíki legényeink. Ellenfelünk az utóbbi években a Steaua játékerejét felülmúló Cenk alatti gárda volt: Brassó. Népes nézőszám mellett…..
alacyka 2012.12.23 09:37:55
@csatoimi: Ha figyelmesen elolvasod, akkor látni fogod, hogy én is azt mondom amit sokan mások: a bírók hibáztak és igen, a repülőből is látható volt, hogy harmadik gól szabálytalan volt. DE a harmadik harmadban semmit sem jatszodtunk, ez tény.Hogy 4 vagy 5 perc alatt kaptunk 3 gólt es is tény. Az edző nem változtatott a sorokon, ez is tény. Hogy ennek ellenére Góga botjában ott volt az egyenlítés ez is tény. Hogy lövés vagy passz helyett inkább lement a jobb sarokba, csak ő tudja hogy miért, ez is tény. Hogy ezek után ő kiabált Novákkal ez is tény.
Igen Imi, a tegnap este keményen átbasztak a bírók, de azért ne legyünk struccok és ne dugjuk a fejünket a homokba...
alacyka 2012.12.23 09:40:59
@....s estifény: Kósát nem említem, mert azt már a meccs elején általába tudjuk, hogy mire számíthatunk :)
alacyka 2012.12.23 09:52:47
@csatoimi: abszolút így van. Az első szünetben tudtam csak meg az okát, állítólag valami 2 vagy 3 meccses eltíltás volt, ami erre a meccsre is érvényes volt (lett). Ennyit hallottam, nem tudom a valós okát. Jó lenne ha valaki kiállna és elmondaná, hogy miért is lett eltíltva, mert így csak mindenki találgat.

A nagyobb szemétség az lett volna, hogy a megnyert kupadöntő után mondanák, hogy nem volt joga játszani és zöld asztal. Mert brassótól ey sem idegen, mint tudjuk.
Még szeredai szinten is megcsappant érdeklődés övezte a Románia Kupa négyes döntőjének első mérkőzését, amelyen kedvenceinknek a galaciakkal kellett felvenniük a kesztyűt.  Kisebb (vagy nagyobb, mindenki döntse el) meglepetésre a vendégek előtt adódott az első sokat…..