Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gyalogos tanítvány

32 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Isten egyszerű terve, gyönyörű. Az ember fejezze ki a teremtett világban az Ő természetét...
"A szeretet képmutatás nélkül való legyen." Róma 12:9 Mit ért Jézus, mit ért Isten Igéje képmutatás nélküli szeretet alatt? Azt, amit mi szoktunk? Hogyan szerethetném az ellenségemet, ami pozíciómra, jóhírnevemre, életemre tör? Leggyakrabban azt találjuk emberileg helyes cselekedetnek az igét és…..
Nem, nem a gyerekeknek szóló fenyegetés ez, hogy "nincs TV, ha...", ez egy teljesen hétköznapi ténymegállapítás, ami immár 6 éve kísér minket.  Egyszerűen így alakult és ez lett a mi nagy szerencsénk is. Egy költözés során nem vittük tovább a TV-t, aztán a családi házban már nem is lett volna jó a…..
bihari zarándok Az Első Szeretet 2019.10.29 09:36:55
Jelenések 2: 4-5 „De az a mondásom ellened, hogy az első szeretetedet elhagytad.” „Emlékezzél tehát vissza, honnan estél ki, térj meg, és tedd az előbbiekhez hasonló cselekedeteidet, különben elmegyek hozzád, és kimozdítom gyertyatartódat a helyéből, ha meg nem térsz.” A gyülekezet sokat fárad,…..
Mit kerestek? - kérdezi Jézus az utána koslatóktól ... Mire azt mondják az első tanítványok: Mester, hogy hol laksz.  Sokfajta foglalkozást űztek a tanítványok, de nem emlékszem olyanra, hogy bármelyik is postás lett volna :) Ez lett volna az első, amit megkérdeztél volna Jézustól? Nem különös? ..
bihari zarándok Prófétaság 2019.07.30 15:16:25
Mindig is megvolt bennünk a vágy, hogy megértsük a minket körülvevő világ történéseit, megtudjuk az okokat, kiszámítsuk vagy befolyásoljuk a jövendőt. A tudás hatalom volt a tudatlanok fölött, így a legtöbben érdekeltek voltak a minél több és pontosabb információ elérésében.  S mindig voltak…..
Köszönjük az újfalusi Ifjúságnak, hogy széppé tették számunkra a polgári esküvőnket! Amíg az Ifjak szépen énekeltek eszembe jutott a sok szép közös pillanat ... így  mutatjuk meg, e rövid videóban a mi történetünket...
A nagy távolság leküzdésére, úgy indított az Úr, hogy  buszt is szervezzünk. A Berettyóújfaluból indulók névsora már összeállt, a szállást is beosztottuk, ezért most a busz indulásával kapcsolatos információkat szeretném veletek megosztani. A buszt a debreceni Yellow Travel Kft-től béreljük és…..
bihari zarándok A tanítványság 2018.08.25 09:29:59
A mi menyegzőnk Még 14 nap! 2018.08.18 17:50:37
Még néhány nap, a törvénynek eleget téve és végre majd Isten színe előtt is házasok leszünk:). Már "kóstolgatom"a Kapás élet szépségeit, (Zsuzsit 15-e óta hivatalosan Kapás Zsuzsánnának hívják - a szerk.) főként abban nyilvánul ez meg, hogy minap zavarba jöttem egy bemutatkozástól :). Boldog…..
A feltöltést követően valamiért akad a Happy Day zenéje ... többször is próbáltam újratölteni, de a hiba mindig megmarad. A hiba nem az ön készülékében van...
Kedves vendégeink, akik talán először jártok ezen a vidéken, semmiképpen ne hagyjátok ki a közeli látnivalók egy részét. Ebből szeretnénk most ajánlani egy olyan kirándulást, ami akár autóval végigjárva is emlékezetes lehet. Autóval kevesebb, mint 10 km a teljes túra. Nézzük is mit írnak a…..
Kovács András Péter nevű humoristától is tudhatjuk, hogy az esküvőkön mindig a ruha van meg először ... (meghallgatható a beágyazott videóban a jelenet) Most egy kis játékra hívunk benneteket, hogy lássuk milyen ruhában szeretnétek látni a menyasszonyt a menyegzőn:..
https://tizmedve.blog.hu/2018/07/18/teendok_medvevel_talalkozas_eseten "A medve nem játék."  ..
Reméljük, hogy nem, de esély azért van rá. Így nézhetjük meg a biztonságos távolból: https://filmdzsungel.tv/medveles-kamera-a-hargitarol/..
A menyegző ünnepi istentisztelete szeptember elsején kerül megtartásra, - helyi idő szerint - 15 órakor a Szentegyházi Baptista Imaházban (Szentegyháza,Gyertyánffy Jónás u 29), amelyet követően az ünnepi összejövetel a Hargita Keresztyén Táborban folytatódik...
A mi menyegzőnk Utazás egyénileg 2018.07.19 02:07:02
A menyegző helyszíne a Baptista imaház lesz Szentegyházán. Mivel ez magasan és messze van, ezért sajnos jó sokat kell utazni. Berettyóújfalutól a távolság több, mint 400 km, de mivel kevés lehetőség van autópályán utazni (kb 60 km) ezért érdemes legalább 7 órás menetidővel kalkulálni. (folytatódik)..
Zsuzsi egy írásban rövidítve osztotta meg, megismerkedésünk történetét. Én elsőre egy kicsit más módszert választottam. Átnézve régi leveleimet szemezgettem belőle, mert érdekesnek találtam, hogy hogyan alakult az, ahogyan gondolkodtam és ahogyan formálódott a Teremtő keze alatt a mi egyre inkább…..
Kedves meghívott, kérjük visszajelzésedet - legkésőbb augusztus 14-ig - a meghívóban található elérhetőségek valamelyikén, hogy hányan és mikor érkeztek...
Minden lánynak az az álma, hogy egy szép nap férjhez megy, gyerekeket szül és jöhet az: "itt a vége fuss el véle, avagy  amíg a halál el nem választ!!..
A menyasszony énekel! https://www.youtube.com/watch?v=9KfD9pg8-z4..
Lehetőség van a menyegzői vacsora helyszínén kényelmes (fenyőágy+matracos) szobákban megszállni a menyegző estéjén, illetve aki hamarabb érkezik, annak leghamarabb 19:00 órától már péntek este is.(Péntek este előtt sajnos foglalt a tábor, ezért hamarabb nem tudják a menyegzőre érkezőket fogadni.) A…..
Itt lesz az ünnepség vacsora része megtartva. Megközelítése: Szentegyházán (Vlahita) keresztül Csíkszereda (Miercurea Ciuc) irányába haladva, az első nagyobb kanyarnál jobbra letérve a murvás úton lehet behajtani és parkolni. A város szélétől 3 km-re (átlagos sebességgel 3 percre) GPS…..
A mi menyegzőnk cserépkorsó 2018.06.14 22:38:20
4:7 - Az hogy Jézust megismertük, igen nagy kincs! Ezt a kincset azonban "cserépkorsóban", vagyis emberi testünkben hordozzuk...
  Zsuzsi és Robi..