Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Aron Berki

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Új-Zéland sokak számára a nyugalom szigete, aminek elég komoly hátránya, hogy rendkívül messze van (Európából nézve ugye nagyjából a világ végén), ami miatt nehezebben mozog az ember, és persze drága is a költözés. Mégis vannak, akik sikerrel próbálkoznak, akár három gyerekkel is – mint a mai poszt…..
Aron Berki 2018.05.22 22:47:17
Amikor ezeket a beszélgetéseket olvasom arra jövök rá, hogy mindenki csak beszél arról, hogy menni szeretne, de igazából fél megtenni a sikeréhez vezető lépéseket.
Nem tudom és nem is értem ezeket a számokat, pénzösszegeket, amiket ide kiírnak és feljegyeznek, de röviden is tömören szerintem egyik se állja meg helyét!
Én két éve élek kint Új Zélandon és egy szimpla utazóként kezdtem utamat, és aki okos talpra esett és kommunikatív igenis van keresnivalója. Talán ez igaz a leírásokban, ha JÓ szakmád van akkor van esélyed a munkára.
És itt javítanám a dolgot hogy aki pl orvos annak sokkal küzdelemes az országba belépni vízumot szerezni és OTT maradni mint egy szimpla ács, burkoló, vízvezetékszerelő, asztalos, tetőfedő bádogos...
Ezek a szakmák és még sok más sokkal ütőképesebbek mint gondolná az ember.
Ami nem kell:
11 millió forint: Persze, ha nem akarod Máris szomszédot is magaddal vinni és Mézga családot.
Ügynök akkor kell, ha úgy érzed teljesen világtalan vagy!
Vagy ha Nem tudsz olvasni, nem ismered az google-t, nem tudsz írni, vagy szimplán nem tudsz angolul.
Az ügynök mit segít? Igen vannak kapcsolatai és igazából pont azt fogja csinálni és tanácsolni, amit az immigration tanácsolna CSAK pénzért. Elég sokért...
Ami kell:
Sponsor, aki segít neked a munkában vállalja érted a felelősséget!
"Töki" ami ahhoz kell hogy legyőzd magadat meglépd, amit meg kell lépned és a hülyeségeket, amit magyar társaid hordanak össze azt felejtsd el. Már elnézést kérek.
Amúgy is a legjobb legértelmesebb infót maguktól a kiwiktől kapod, vagyok azoktól a "harcos bevándorlóktól" akik igazán váltani szerettek volna. Ismétlem nem magyarok.
Ne haragudjon az akit az olykor egyszerű egyenes szavaimmal megbántottam, de egyszerűen saját sorsomból merítve nem értem olykor magyar társaimat. Ti segíteni szeretnétek? Vagy elijeszteni azokat akikben van vágy arra hogy váltsanak?
Minden sokkal egyszerűbb mint hinnétek. Minden.
De egyet mondhatok. Nem kolbászból van a kerítés, és mint külföldit mindig idegenként fognak kezelni. Max 20 év után nem.
Az arányok jobbak talán, de sok sok dolgok SOKKAL rosszabb mint otthon. És vannak dolgok amik jobbak.
Kinek mi a fontos az életében.

Sok sikert
Aron Berki 2018.05.22 22:47:25
@adg: Péter jó nyomja....