Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Neonvadász2

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mennyibe került a legendás Pritamin, illetve más ételek és italok az Ötvös filmek bemutatásának idején?  ..
Neonvadász2 2018.05.22 20:14:06
Ó, azok a csodás zsömlék! Huszonöt-harminc éve nem ettem ilyet, helyettük csak a felfújt szarok vannak, amelyek már délután fűrészporállagúak, másnap reggelre pedig emberi fogyasztásra alkalmatlanok.

Hogy továbbmenjünk a filmekben, néhány kajás-piás dolog az Elvarázsolt dollárból.

– A vízből kimentett Tacsányi Ferencné (Barka Ilona) Bolgári Olaszrizlinget vesz ki a sok pia közül a vitorláson. A hűtőládájában még látszik egy BB almalé is.

– Csöpi emberei dobozos sört kérnek a bevert ablakú tihanyi Konzum bolt előtt, miközben szalonnát és paradicsomot falatoznak. A boltban akkor kuriózumnak számító dobozos üdítőitalok láthatók.

– Tacsányi Ferenc saját készítésű borral kínálja Csöpit. Kapa bácsi szerint savankás.

– Purczi úr saját készítésű seprőpálinkával kínálja Csöpit, de véletlenül fixíroldatot tölt a pohárba. Egy kocsmában jó meleg, napsütötte Kanizsai Sörrel szeretné leöblíteni.

– Kardos doktor Csöpi hajójában teát kérne, helyette valami szeszes italt iszik (talán amit Tacsányiné meghagyott), és néhány korty után dalra fakad.

– Topolinóék kiflit, felvágottat és tejet reggeliznek a Víg Molnár Csárdában.

– Kardos doktor Ladája (amely ebben a jelenetben 21013-asból 2101-es típusúvá változik) 120–170 görögdinnyébe csapódik bele.

– Ötvös Csöpi egy Olympos narancslére és egy kehely fagyira hív meg minden gyereket az Olympos cukrászdában (amelynek az épülete egyébként Balatonalmádi-Káptalanfüreden található, és állítólag kuplerájként is működött egy ideig).

– A Luna Parkban citromízű banánról énekel a főszereplő-rendező testvérének, Frenreisz Károlynak az együttese.

– Puskás Öcsiékkel nagyfröccsöt iszik Csöpi.

– Csöpi emberei közül az egyiket Ecet úrnak hívják (és Jim Beam-trikót visel), egy másikat Köpölőnek, egyet pedig Tüdőnek.

– Csöpi az Oázis Kaszinóban iszik egy felest egy Arany nevű lánnyal (aztán volán mögé ül).