Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pinnyédi Pecás

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Igaz, hogy a tavaszi zsongást lekéste, de Medárd csak meghozta az esőt és vele az áradásokat. Már vártam és ahogy tudtam, rohantam is a Dunára, hogy még a tetőzés előtt rápróbáljak. Mielőtt azonban ezt a három Dunai estét és azok tanulságait ill. baklövéseit taglalnám, kicsit mennyünk vissza a…..
fishingeverywhere Pár videó 2020.05.09 11:59:01
Egyszer már írtam róla, hogy még ezer éve vettem egy HD Hero 2-t (akkor ez volt a csúcsa az akciókameráknak), hogy majd csinálok videókat a pecáimról. Aztán nagyjából ott meg is rekedt ez a dolog. Mindig elfelejtem bepakolni, ha meg ott van, akkor elfelejtem felrakni... :D Pedig rengeteg olyan…..
 Na...nem sérült meg senki, csak én vagyok kicsit kiütve még a péntek éjszaka után. Panaszra persze semmi okom, amiről az indítókép is bőszen árulkodik... :D  Mindez egy kósza gondolatnak köszönhető. Meg persze némi kitartásnak és egy nagy adag szerencsének, hogy hajnali fél 2-kor elindulva a…..
  Várjunk csak...valamit összekutyultam rendesen :D A harcsa nem hazudik a bakcsó meg nem szokott kacsákat kergetni szerintem. Viszont olyat már hallottam, hogy a harcsa kacsára pályázik, méghozzá a nagyobbak. A minap meg is bizonyosodhattunk erről. Nagypéntek előtt 2 nappal, újfent lenéztünk arra a…..
Már írom egy ideje a süllős szezonkezdetet, nem nagyon akartak jönni a betűk, meg a szavak... Abban reménykedtem, hogy megúszom pár mondattal és még Barna beszámolója elé kikerül. Mert amikor tudod, hogy a szerzőtársad fogott egy 2 méteres harcsát, mit villognál átlagsüllőkkel, meg egyenbalinokkal.…..
A gép előtt ülve jövök csak rá, hogy nem is tudom hol kezdjem. A kialvatlanság és a csütörtök éjszakai élmények miatt, még nem jönnek úgy a gondolatok. A kezdőképet nézegetve, ez kicsit azért érthető. Na sebaj...valahol elkezdem és igyekszem hűen átadni az átélteket. Meglátjuk mi lesz belőle.... …..
Kicsit hosszú cím, de okos ember más kárán tanul, a hülye meg a sajátjából sem. Ez esetben nem vagyok büszke rá, de én most a második kategóriába tartozom. Azért adtam ilyen hosszú címet, hogy Ti az én káromon tanulhassatok. :D Évekkel ezelőtt megfogadtam- mikor egy nagyon jó csukám ment el…..
... fáradtan nézek az órára...  hajnali fél kettő van.  9 óta 3 helyen is jártam, de még csak koppintás sem volt. Pedig ez az enyhe novemberi este a felszínre csalta a halakat. A rugany mögötti forgó is pezsgett a kishaltól amit a süllők sem hagytak hang nélkül. Azt nem értem el. Sajnálom is, hogy…..
Időrendben megint nem ez jönne, de ha az élet felülírja, hát felülírja... :D A csukamánia teljesen elhatalmasodott rajtam, szóval gondoltam egy nagyot, kajakot feltettem a kocsira és irány a Szigetköz! Tavasszal már jártam arra, de nem volt egy sikeres túra, inkább terepszemlének mondanám. Persze…..
Zsolt nem ír...Pedig lenne neki miről ill. mikről!  Ezzel is gyakorlok rá némi nyomást talán.. Bocs cimbi :)  Nem akarom lelőni a poént, de brutális bestiák...     Végre lekerülhet az az unalmasan hullámzó indítókép igaz?  ... :D Na de addig is ..... A címet, a tegnapi csatorna barangolás…..
Jó pár pecával adós vagyok, de most szokásommal ellentétben nem fogom mindet külön megírni. Inkább próbálom egy témára felhúzni őket, így akár 4-5 alkalmat is összesűrítek egy élménybeszámolóba. Mert hála az égnek élményből jutott bőven mostanában. Vhol ott hagytam abba, hogy újra elkezdtem pecázni…..
Kedd reggel van...  A hideg, szeles, esős időt, egyenesen az arcunkba vágja az őszinte szél. Nincs kecmec csak szemtől-szembe ahogy nyílik fel a raktár kapu, mivel északnyugati fekvésű az épület. Ahogy hangosodik a kopogás a lemez tetőn, írok is Zsoltnak, hogy jó kis csukás idő van!? Nem? De egy…..
Kedd délután van. A kellemes melegben, jókedvvel pakolunk be a hajóba. Kinga az ágyneműt igazgatja, míg én a horgászcuccokkal bíbelődöm. Próbáljuk mindennek megtalálni a helyét.  Van időnk, hiszen most derült csak ki, hogy üres a hajó 80 literes víztartálya. A gondnok egy piros kis vödörrel kezdi…..
Pinnyédi Pecás 2018.10.02 15:00:00
Sorrendben nem ez a bejegyzés jönne, de ha trauma éri az embert állítólag beszélni kell róla. Én meg megpróbálom kiírni magamból :D Kb. két hete újra pecázom és azóta 3x le is jutottam a Dunára. Volt minimális eredmény is, de az most mellékes, mert nem erről szól majd ez az írás. Hanem arról, hogyan…..
Hirtelen jött az ötlet, illetve csak egy elengedett megjegyzés Ervin barátomnak, hogy valamikor kiugorhatnánk közösen. Mi nem voltunk még, ők meg rutinos tengerhez járók... Nem volt komoly szándékom, de azért érdekel. Évek óta halogatom, mint a tető felújítást vagy a kerítés festését..  :D  Na meg a…..
Vívódás:   Az ebédet követő szieszta után kezdődött.  Egész nap a Dunára készültem és már a kajakot is felraktam, mégis elhatalmasodott bennem. A tetőfok az volt, mikor a pinyóból felhoztam a nagyobbik ventilátort.  A  20 méteres út elején még lelkesen baktattam lefelé a lépcsőkön. Segített a…..
 Ma délelőtt 9.30. A nap már magasan jár, ezért csak árnyékból árnyékba bujkálva haladok a kocsi felé és közben filózom a mai reggelen... valamin változtatni kell, mert ez már nem normális.. :D Ha valaki kérdezné, hogy mi volt, csak annyit mondanék:  Á, csak két kicsi és egy jobb.... …..
Az elmúlt héten, sikerült a hétvégét megtoldani még két nappal. A terv az volt, hogy szerda estétől szombatig kempingezünk a Duna parton. Gondolom mondani sem kell, hogy egyéb teendők miatt már csütörtök éjszaka haza mentünk.. :) Pedig igazán jó kis helyet sikerült találni és hihetetlen, de még…..
...Azon az estén már két helyet is bejártam úgy, hogy nem is dobtam. A Duna mára egy nyüzsgő vízi parádé, tele magukat kellető piás, lóerő fanokkal, akik kirajzanak májusban és szeptemberig csak az ő hangjukat hallani, úgy éjfélig... Utána viszont ha van még erőd, pecázhatsz is egy kicsit.. :) Azon…..